Бряговският язовир посрещна II кръг на Републиканското по водомоторни спортове

Изображение 1 от 5

    21 лодки, от 5 отбора, разделени в 7 класа взеха участие във II кръг от Републиканското първенство по водомоторни спортове, проведено през уикенда на язовир Брягово. Морският клуб от Първомай само с две лодки е четвърти. Радослав Савов взе второто място.

    Първи станаха лодките на Тутракан, следвани от Порт Лом и Ряхово.

    С най-много - 9 лодки - участваха ломчани, в чиито редиците са най- младият състезател и доайенът на водомоторния спорт у нас. Едва 12 годишен Деян Йорданов се състезава в два класа, а когато го попитат „в кой клас си?“ не отговаря като повечето си връстници „в 6-и“, а казва „в SA-250 и клас JT – 260“. "Порт" - Лом се състои от изключително млади момчета, повечето ученици. Те са възпитаници на Спиродон Каменов, или като всички с уважение го наричат бай Спиро. Той повече от 50 години е свързан с моторните лодки – състезател, механик, треньор... накратко – доайен. Доволен е от децата, които разчитат не наго и е убеден, че водомоторния спорт ги учи на много неща – отговорност, дисциплина, екипност.

    Да изпробва своята лодка, която е от по-висок клас, на Бряговския язовир беше и Николай Сурков-Никси. След седмица той ще участва в кръг от Европейското първенство по водомоторни спортове в Талин, Естония.

    Състезанието беше организирано от актива на Морски клуб - Първомай и с финансовото участие на Община Първомай.

    Наградите бяха връчени от кмета на общината Ангел Папазов, съдията Стефан Цветков и майстора на спорта, дългогодишен състезател и треньор Георги Спасов.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини