Кметът предлага д-р Бойлова за втори тригодишен мандат начело на Медицински център I

 Кметът Ангел Папазов е внесъл в Общински съвет предложение д-р Румяна Бойлова да остане управител на Медицински център I за втори тригодишен мандат.

Медицинският център е еднолично дружество с ограничена отговорност с общинско имущество. По Наредба, шефът му се утвърждава от местния парламент след провеждане на конкурс. След изтичането на един тригодишен мандат, ОбС може да реши да удължи договора с още три години или да проведе нов конкурс“

Д-р Бойлова е назначена на 12.07.2012 година. Тя съвместява управлението на МЦ I с управлението на болницата, което не противоречи на Закона.

 „Считам, че към настоящият момент няма нужда от провеждане на нов конкурс, пише в докладната си кметът, на лице са сериозни мотиви и фактически основания за подновяване на договора на управление на Медицински център I – Първомай“ ЕООД, сключен с д-р Румяна Бойлова. Последните три финансови години неизменно дружеството приключва с положителен финансов резултат, няма задължения и се очертава трайна тенденция към нарастване на приходите, което е видно от ежегодно приеманите от Общинския съвет годишни финансови отчети“.

Решението предстои да бъде взето на предстоящата на 13 юли редовна сесия на Общинския съвет.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Се
    Сетрата
    8 -5
    14:48, 9 юли 2018
    Така е.положителен финансов резултат.Бравооооо но да не забравя че всичко дължи на хората които работят а не са се скрили като нея зад бюро.а точно тези хора са ощетени финансово.болницата не е само доктор Бойлова и тем подобни.там има и друг персонал....кадърните работят!
  • 2
    Пи
    ПИТАГОР
    9 -6
    15:02, 9 юли 2018
    Тува е много хубау другата година да я предложим и за кметь, директор на сичкуту детски градини и училища на водното и местния клон на ментел тя жъ се спраи.
    • Ня
      Някой
      2 0
      20:45, 16 юли 2018
      Питагоре, Прави впечатление, че си много обществено активен. И по всички въпроси в Първомай имаш какво да кажеш. Но има един кусур - много са ти тъпи коментарите. Псевдонима "Глупчо" ще ти отива повече.
  • 3
    Те
    Теорема
    8 -3
    19:00, 9 юли 2018
    Моля се само Катя Николова в общината да запази поста си. Защото тя е по-ценна от д-р Бойлова.
  • 4
    Пъ
    Първомайска традиция
    13 -1
    15:57, 10 юли 2018
    Едни и същи хора със едни и същи номера. За какво са ви тези медицински центрове на фона на амортизираната "спешна помощ", по-известна като "закъсняла помощ"? Като цяло в страната: 1.Безмисления номер 112 на който ти задават въпроси от "стани богат", докато умира твой близък или умираш ти! 2. Стари амортизирани линейки без никаква животоспасяваща апаратура! 3.Ниско заплатени парамедици пред пенсия. Никой млад доктор нейска да чуе за "спешна помощ"! Някои от местните бизнесмени, които господин кмета толкова хвали, да вземат да купят две нови линейки за Първомайската болница! Постоянно слушаме колко много са направили за града. Хайде, освен на приказки, нещо да свършат и на дела за съгражданите си.
    • Ня
      Някой
      2 0
      20:30, 16 юли 2018
      По първа, втора и трета точка си много прав.По трета точка ще те поправя - В екипите работят лекари, фелдшери и медицински сестри. Няма парамедици, въпреки че нивото на някой от тях е по- ниско от това на парамедиците. Болница, медицински център и спешна помощ са три различни структури. първите две са търговски дружества към общината, а третата е чисто държавна. За съжаление работещите и в трите структури са потърпевши от глупавите реформи които се сътвориха в здравеопазването както и недостатъчно финансиране. Още по -потърпевши за съжаление са пациентите.
  • 5
    Ед
    един е бах и той умря
    1 -2
    22:12, 12 юли 2018
    бах маа му праят ни на маймуни..саму будали са останали в борисовград и шайката евтини бандити си развяват коня
  • 6
    Ня
    Някой
    4 0
    21:23, 16 юли 2018
    Подкрепям предложението на кмета. Мотивировката му е много точна. Д-р Бойлова е много-добър мениджър. На фона на трудните условия и намаляващо население тя успява да ръководи болница и медицински център без финансови задължения и изплаща редовни, и добри заплати на всички категории персонал. С това могат да се похвалят много, много малко общински болници в България.Който не го вярва нека да си направи справка на какъв финансов хал и заплати са Окръжна, Първа и Втора градска, Асеновград, Карлово, Чирпан .........Разбира се, тези резултати са постигнати и благодарение на целия персонал на болницата, който много добре осъзнава, че друг начин на оцеляване няма.
Последни новини