17 °C

Кметът предлага д-р Бойлова за втори тригодишен мандат начело на Медицински център I

 Кметът Ангел Папазов е внесъл в Общински съвет предложение д-р Румяна Бойлова да остане управител на Медицински център I за втори тригодишен мандат.

Медицинският център е еднолично дружество с ограничена отговорност с общинско имущество. По Наредба, шефът му се утвърждава от местния парламент след провеждане на конкурс. След изтичането на един тригодишен мандат, ОбС може да реши да удължи договора с още три години или да проведе нов конкурс“

Д-р Бойлова е назначена на 12.07.2012 година. Тя съвместява управлението на МЦ I с управлението на болницата, което не противоречи на Закона.

 „Считам, че към настоящият момент няма нужда от провеждане на нов конкурс, пише в докладната си кметът, на лице са сериозни мотиви и фактически основания за подновяване на договора на управление на Медицински център I – Първомай“ ЕООД, сключен с д-р Румяна Бойлова. Последните три финансови години неизменно дружеството приключва с положителен финансов резултат, няма задължения и се очертава трайна тенденция към нарастване на приходите, което е видно от ежегодно приеманите от Общинския съвет годишни финансови отчети“.

Решението предстои да бъде взето на предстоящата на 13 юли редовна сесия на Общинския съвет.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

 • 1
  Се
  Сетрата
  8 -5
  14:48, 9 юли 2018
  Така е.положителен финансов резултат.Бравооооо но да не забравя че всичко дължи на хората които работят а не са се скрили като нея зад бюро.а точно тези хора са ощетени финансово.болницата не е само доктор Бойлова и тем подобни.там има и друг персонал....кадърните работят!
 • 2
  Пи
  ПИТАГОР
  9 -6
  15:02, 9 юли 2018
  Тува е много хубау другата година да я предложим и за кметь, директор на сичкуту детски градини и училища на водното и местния клон на ментел тя жъ се спраи.
  • Ня
   Някой
   2 0
   20:45, 16 юли 2018
   Питагоре, Прави впечатление, че си много обществено активен. И по всички въпроси в Първомай имаш какво да кажеш. Но има един кусур - много са ти тъпи коментарите. Псевдонима "Глупчо" ще ти отива повече.
 • 3
  Те
  Теорема
  8 -3
  19:00, 9 юли 2018
  Моля се само Катя Николова в общината да запази поста си. Защото тя е по-ценна от д-р Бойлова.
 • 4
  Пъ
  Първомайска традиция
  13 -1
  15:57, 10 юли 2018
  Едни и същи хора със едни и същи номера. За какво са ви тези медицински центрове на фона на амортизираната "спешна помощ", по-известна като "закъсняла помощ"? Като цяло в страната: 1.Безмисления номер 112 на който ти задават въпроси от "стани богат", докато умира твой близък или умираш ти! 2. Стари амортизирани линейки без никаква животоспасяваща апаратура! 3.Ниско заплатени парамедици пред пенсия. Никой млад доктор нейска да чуе за "спешна помощ"! Някои от местните бизнесмени, които господин кмета толкова хвали, да вземат да купят две нови линейки за Първомайската болница! Постоянно слушаме колко много са направили за града. Хайде, освен на приказки, нещо да свършат и на дела за съгражданите си.
  • Ня
   Някой
   2 0
   20:30, 16 юли 2018
   По първа, втора и трета точка си много прав.По трета точка ще те поправя - В екипите работят лекари, фелдшери и медицински сестри. Няма парамедици, въпреки че нивото на някой от тях е по- ниско от това на парамедиците. Болница, медицински център и спешна помощ са три различни структури. първите две са търговски дружества към общината, а третата е чисто държавна. За съжаление работещите и в трите структури са потърпевши от глупавите реформи които се сътвориха в здравеопазването както и недостатъчно финансиране. Още по -потърпевши за съжаление са пациентите.
 • 5
  Ед
  един е бах и той умря
  1 -2
  22:12, 12 юли 2018
  бах маа му праят ни на маймуни..саму будали са останали в борисовград и шайката евтини бандити си развяват коня
 • 6
  Ня
  Някой
  4 0
  21:23, 16 юли 2018
  Подкрепям предложението на кмета. Мотивировката му е много точна. Д-р Бойлова е много-добър мениджър. На фона на трудните условия и намаляващо население тя успява да ръководи болница и медицински център без финансови задължения и изплаща редовни, и добри заплати на всички категории персонал. С това могат да се похвалят много, много малко общински болници в България.Който не го вярва нека да си направи справка на какъв финансов хал и заплати са Окръжна, Първа и Втора градска, Асеновград, Карлово, Чирпан .........Разбира се, тези резултати са постигнати и благодарение на целия персонал на болницата, който много добре осъзнава, че друг начин на оцеляване няма.

Хороскоп за 20.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Споделете опита си с човека, който търси подкрепата ви. Можете да го насочите към него, използвайки дарбите и желанието му да се развива. Право на личен избор и свободна воля има всеки, но и очевидните неща са факт. Романтично увлечение ще ви направи особено чувствителни към всичко, свързано с новата ви любов.
20 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Успешно и за сетен път ще докажете и на себе си и на околните, че умеете да печелите битки, стига да сте достатъчно мотивирани. Звездите ви предупреждават, ако ще пътувате да бъдете изключително внимателни при шофиране. Възприемчивостта ви е засилена, за това смело може да се впуснете в дебрите на науката.
20 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Може би мнозина от вас имат да довършват доста задачи от седмицата, но денят не е много подходящ за целта. Просто колкото и да се стараете едва ли ще се получи нещо толкова добро, че да ви удволетвори. Не хабете време и нерви в напразно упорстване, а се заемете с нещо което наистина ви се отдава днес. Почивайте си на воля, всичко може да почака.
20 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Прекарайте деня в къщи. Вземете мерки за здравето си. За да си починете от напрежението може да се занимавате с духовни практики. Бъдете внимателни в отношенията с близките.
20 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Днешният ден е сравнително успешен за вас. От вас зависи дали ще съумеете да използвате възможностите, които се откриват пред вас. Въздържайте се от необмислени ходове и не се доверявайте на непроверена информация.
20 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Чувствате прекалено много препятствия за изпълнението на плановете ви, но тревогите ви са неоснователни. Нещата постепенно ще се наредят, стига да не прибързвате. И вместо да страдате по-добре е да се замислите къде имате пропуски, и да работите върху тях. Свежите идеи, от които се нуждаете ще почерпите от емоционалната си връзка.
20 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Дайте предпочитания на по-приятни занимания и ще успеете да се освободите от натоварващи мисли. Ще възобновите силите си, грижейки се за здравето и духовната си пробуда. Спортът или физическата работа ще възвърнат добрата ви форма и ще повишат тонуса ви. Вълнуваща среща с човек от миналото.
20 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят е подходящ за работи, имащи отношение към огъня и желязото, за работа със земята. Не е време днес да пътувате и ако може го отложете.Не правете огромни жертви, само и само да постигнете целта си. Скоро ще разберете, че е било безсмислено. За хората на науката денят носи много потенциални възможности за открития. Обърнете внимание на здравето си и по специално на сърцето и крайниците. Използвайте възстановителни масажи.
20 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не харчете излишно, скоро може да имате нужда от повече пари. Настроението ви е добро и с каквото и да се захванете ще го свършите. Единствено проблеми със здравето могат да създадат притеснения на някои от вас. Не правете нищо на инат, станете по-добронамерени в отношенията си и ще почувствате облекчение.
20 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Поспрете забързаният си ход днес и си починете добре. Никакви спешни ангажименти няма да изникнат, нито ще се налага да спорите с близките си. Просто условията за отдих са идеални, а как ще ги оползотворите е нещо, което сами ще решите. Близък човек има нужда от съвета ви. Не натрапвайте мнението си обаче.
20 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Посветете се на личните си занимания и се изключете от външния свят. Но, освен това желаете да вземете и максималното от всичко друго. Сега може, и дано то ви направи щастливи. Пазете се от недоброжелатели, които искат да ви оплетат в интригите си. Здравословните проблеми ще се задълбочават.
20 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ваши близки ще предизвикат значителна промяна в живота ви. Това ще ви помогне да преодолеете лично пристрастие или стара позиция. Бъдете по-гъвкави и по отстъпчиви в отстояване на мнения и позиции. Това ще ви направи по-общителни и ще ви помогне да заживеете в мир с другите и дори със себе си. Една съдбовна среща, защо не и с чуждестранни претенденти за сърцето ви. Романът ще е необичаен но непременно зареден със страст.
20 сеп 2020
Последни новини