14 °C

1701 лв. събра благотворителното хоро на Евридика

  1701 лв. събра танцов клуб „Евридика“ с благородна инициатива в днешния пазарен ден. На площада пред първомайското читалище „Св.св. Кирил и Методий“ те извиха кръшни хора и приковаха вниманието на гражданите и гостите на Първомай върху нуждата на Васко Найденов от финансови средства в борбата му с тежко, онкологично заболяване. 

  Десетки хора отделиха от своите пари и дариха в подкрепа на Васко. Мнозина се хванаха за хорото, вярвайки, че така ще предадат от позитивната си енергия и собствените си сили на семейство Найденови.

  Това не е първата инициатива в подкрепа на Васко Найденов. Първи бяха децата и родителите от СУ „Проф.д-р Асен Златароев“, а само преди 3  дни Общинският съвет на Първомай гласува да бъде отпусната сумата от 3000 лв. в подкрепа на Васко.

  В понеделник – 5 февруари същата кауза ще имат базарът на местни фирми „Произведено в Първомайско“ и спектакълът  „Дървавите липи“ на Учебния театър на ПУ „Паисий Хилендарски“. И двете инициативи ще се проведат в СУ „Проф.д-р Асен Златаров“.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Последни новини