Благотворително събитие събра на едно място десетки деца в Градина

    В луд и забавен празник се превърна организираното благотворително събитие за една от зелените площи в село Градина.

    Десетки деца се събраха и прекараха часове в игри и надпревари.

    Инициатори на забавата са три майки: Йовка Костова, Теодора Ганева и Теодора Сталева, и трите „доведени снахи“ в селото. А съорганизатор на събитието е кметицата Елена Петрова и кметството на селото.

    Решихме да организираме такова празненство за децата от селото, да е благотворително и да съберем парички, за да обновим парка, да купим някои неща, да боядисам пейките, да поставим ново съоръжение, искаме да поставим и една дървена къщичка за игра“, сподели Йовка Костова.

    В началото на празника дойде и кметицата на селото Елена Петрова. Тя каза: „Сам кметът не може да направи нищо, затова аз се чувствам длъжна да подкрепя такива инициативи и всички заедно да направим селото по ни по-хубаво и красиво“. Тя използва момента да съобщи, че до дни на мястото ще бъде поставено ново съоръжение за игра на децата, осигурено с помощта на кмета на общината Николай Митков.

    Майките се бяха постарали за децата да има лакомства, сок и вода. Най-малките въодушевено подскачаха в чували. Големи момчета, почти тийнейджъри, мериха сили в дърпане на въже, а играта на народна топка продължи до късно.

    Всички имаха възможността да разговарят с местната инфлуенсърка Мегсън.

    Теодора  Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини