Д-р Дона Момчилова прави благотворителна изложба в полза на Детско отделение

Изображение 1 от 4

    В деня на Здравния работник – 7 април- д-р Дона Момчилова откри благотворителна изложба в полза на детското отделение на МБАЛ – Първомай. Това е четвъртата нейна изложба в Първомай, подредена във фоайето на ОНЧ "Св.св. Кирил и Методий". Този път платната ще се продават в полза на детското отделение на МБАЛ-Първомай.

    Официално стартът на изложбата беше даден от зам.-кметът Радослава Ставрева, която каза, че за нея е огромна чест да го направи: „Когато човек навлезе в своето вътрешно пространство, където е отразил, преобразил гледки,  изкуства, понятия, попаднали там от обществената какофония, единственият начин хаосът да се превърне в хармония е да влязат в нас ето такива гледки, каквото виждаме в картините на д-р Момчилова. Те са сътворени с хармония и благородство.“, каза Ставрева.

    Мото на изложбата стана мисълта на Пикасо: „Смисълът на живота е да намериш своя дар. Целта – да го раздадеш!“

    Д-р Момчилова използва повода да честити празника на своите колеги - лекари, медицински сестри и санитари. Тя благодари на всички, които са ѝ помогнали за реализирането на изложбата и най-вече на екипа на читалището, верни последователи на заслужилия читалищен деятел Иван Караславов – „…издигнал читалището в Първомай на висота сравнима с най-добрите читалище в България. Сигурна съм, че неговият дух е тук и витае из всички кътчета на този дом, наречен дом „Будилник“. Поздрав и цветя бяха поднесени от председателя на читалището Ана Сиракова.

    Към д-р Момчилова се обърна и д-р Бойлова – управител на болницата в Първомай, която ѝ пожела здраве, професионални успехи и лично щастие.

    Завеждащата Детско отделени д-р Маршавелова  благодари за жеста на д-р Дона Момчилова и каза, че децата и родителите в Първомай заслужават това, заслужават по-добра грижа, в по-добри условия.

    Над 50 гости разгледаха с интерес новите картини на докторката.От изложените 69 платна, 20 вече са откупени.  Желаещите да разгледат изложбата и да подпомогнат на Детско отделение могат да го направят до края на месец април.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини