Чорлу аплодира наши танцьорки

Изображение 1 от 4

    Сборна група танцьорки от клубoвете „Евридика“ – село Градина и „Детелини“ - Дебър взеха участие в културната програма на Празника на ориза в турския град Чорлу.  По покана на тамошната управа, гост на ежегодното събитие беше делегация от Първомай, водена от заместник-кмвета Ружди Салим, придружаван от  заместник – председателя на Общинския съвет Маргарита Давчева и секретаря на общината Ана Николова. Представители имаше от Румъния, Македония и от всички краища на Турция. Празникът продължава

    Впечатлени сме от вниманието, с което бяхме посрещнати и отличната организация на домакините, споделиха танцьорките.

    Събитието беше официално открито след дефиле по улиците на града и кратка програма на площада пред общината. Там гостите бяха приветствани и поканени на официална вечеря.

    Българският състав взе участие във втория ден от 5-дневния празник. Лошото време не позволи на момичетата  да представят програмата си на открито, затова те танцуваха на специално подготвената сцена в голям МОЛ.

    Българките показаха хореографии и хорà от Шопската, Родопската, Македонската и Тракийската фолклорни области. Програмата им, подготвена от Донка Тодорова, впечатли присъстващите и беше възнаградена с аплодисменти и поздравления. Между зрителите имаше и много български изселници, които  с малко тъга си спомниха за живота в България. С гордост споделиха, че нашите момичета са с най-красивите носии и греят и топлят душите и очите им. Някои от тях специално дойдоха до българския състав,  поздравиха танцьорките и пожелаха да се снимат с тях.

    По време на визитата бяха създадени много приятелства. Момичетата  са готови да посрещнат колегите си в България. Покана получи и управата на Чорлу.

     Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Пъ
      Първомай юг
      2 -2
      00:22, 26 авг 2017
      И по още една пейка ще им дадат!
    • 2
      2$
      2$
      5 -2
      08:53, 26 авг 2017
      Как е пропуснал Ангата кьор софрата в бранския Анадол
    • 3
      Рм
      рма
      5 -3
      15:34, 26 авг 2017
      Първомай е бил представен от най-елитарния състав на общината в мола.Ружди,Маргарита и Ана -единство творчество и красота.Само Ангу е липсвал.Къде ли е бил?
    Последни новини