Деца раздават програмата за Празника на тракийската музика

Празникът на тракийската народна музика и песен вече започна за учениците от Основното училище „Св.св. Кирил и Методий“ и децата от Центъра за настаняване от семеен тип. Те  раздаваха листовки с програмата на събитието, облечени  с тениски със символа на проекта „ЗаЕдно хоро“ и логото на ОФ Пловдив 2019, които финансират тези дейности.

Целта на проекта е обогатяването и популяризирането на Празника на тракийската народна музика и песен и се осъществява и посредством работата на Образцово”НЧ Св. Св. Кирил и Методий -1894 г.- гр. Първомай”

Една от основните задачи на проекта  „ЗаЕдно хоро”  е общностно участие чрез  иновативен подход при съхраняването и предаването на традицията.

Координаторите и ръководителите на проекта благодарят на партньорите и спонсорите- фирма” Бендида,фирма Булиън” ЕАД, на жените от ОСП „Дълголетие” за вкусния начин, по който ще ни поднесат ястията от нашия край, за ентусиазма, с който работиха децата и учениците напътствани от члена местното дружество на художниците Ивайло Налбантов, на Петър Тенев –фолклорист, Донка Тодорова – художествен ръководител на танцов клуб „Евридика”. Те направиха възможна реализацията на този проект, който ще обогати живота в малкия ни град, ще предостави нова, обществена видимост на Празника на Тракийската народна музика и песен като съчетае минало и съвремие -  заедно  да създадем културното наследство на бъдещето.

По повод Празника децата от ЦНСТД в кв. Дебър изработиха макети –носии от Тракия,  учениците от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” нарисуваха карта на България с фолклорните региони на Тракийска област.  Щанд с традиционни ястия от Тракия ще бъде подготвен от жените от ОСП”Дълголетие”. Предоставяме на  децата, гражданите и гостите  кът с листове и пастели - „Да нарисувам Празника”.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини