Фестивалът "Среща в Тракия" зарадва първомайци

  17 състава за народни танци си дадоха „Среща в Тракия“ в прекрасния съботен ден. Да тропнат хорце се събраха над  200 танцьори от Първомай, Православен, Пловдив, София,  Асеновград,  Тополово, Мулдава, а един от съставите измина над 280 км, за да дойде от Монтана.

  Фестивалът „Среща в Тракия“ се проведе за трети път в Първомай и отново негов организатор беше Момчил Тончев, а домакин - воденият от него танцов клуб "Тракийка" . Програмата зарадва първомайци и любителите на българския фолклор.

  Събитието беше открито от заместник-кметът Радослава Ставрева, която в приветственото си слово каза: „Горда съм, че фестивалът се превръща в традиция, а участниците стават все повече“.

  Празникът започна с дефиле на участниците, които преминаха от централния площад до общината, където всички се включиха в голямо първомайско хоро. На сцената пред читалището започна същинската част на празника.

  Танцовите клубове се представиха с по две хора по собствен избор, от различни етнографски области на България. Феерията от носии, музика, танци, автентичност и любов към българското впечатли публиката, която бурно аплодираше участниците.

  Ръководителите на клубовете получиха грамоти, плакети и подаръци, осигурен от Община Първомай и спонсорите на събитието.

  Фестивалът завърши с голямо хоро, в което се включиха всички любители на фолклорните ритми.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Последни новини