Гонят баба от жилището й, защото храни гълъбите

74-годишна жена, която твърде много обича гълъбите и ги храни, бе осъдена от Апелативния съд на Версай и договорът за наем на апартамента й е анулиран, съобщиха съдебни източници.

Франсоаз Р. живее в апартамент на партера в сграда с апартаменти под наем в Сен Клу от август 2005г. На 27 септември 2006г. в резултат на жалби на съседи, тя писмено дава обещание на наемодателя, повече да не храни гълъбите.

В петиция на 12 октомври 2006г. осем съседи се оплакват, че тя не спазва обещанието си. В решение на Апелативния съд от 21 октомври 2008г. се подчертава "упорството на Франсоаз Р. да продължава да храни гълъбите в жилището" и се посочва, че наемателката не спазва задължението си да използва мирно и тихо жилището.

Нейната адвокатка от своя страна счита, че решението на съда е "несъответстващо" на нарушението. Тя обяснява, че жената храни гълъбите защото ги обича.

В същото време властите установяват, че от гледна точка на хигиена и тишина положението е нетърпимо, тъй като на нейния, но и на съседните балкони се струпват огромни количества гълъби. Поради нежеланието й да се подчини на правилника за реда, тя ще бъде преместена от жилището си.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини