Рецидивистка удуши 85-годишна жена

Жестоко и неоправдано убийство потресe жителите на село Дълбок извор. 85-годишната Иванка Кукова е била удушена от Донка Петканова. Безжижненото тяло на старицата е било открито от съсед, който влязъл да нагледа баба Иванка. След това живеещи наблизо са си спомнили, че са чули викове от двора на бабата. Тя живеела сама, била е трудноподвижна, но обикновено се оправяла без чужда помощ. Веднъж е помолила Донка Петканова да ѝ пренесе туба с вода от магазина до дома ѝ – разказва един от познатите на Иванка Кукова.

Няма данни за грабеж и не е ясен мотивът за убийството.

Донка Петканова е заловена след провеждане на активни оперативно-издирвателни мероприятия. Сформираният разследващ екип е включвал наблюдаващ прокурор, разследващи полицаи и криминалисти от ОД на МВР – Пловдив. Установено е, че извършител на убийството на 84-годишната жена  е 37-годишната Донка.

Въпреки че се укривала, тя  е била задържана няколко часа след извършване на престъплението и снощи е била привлечена към наказателна отговорност за това, че при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвила другиго - Иванка Кукова. В качеството си на обвиняема, Донка е признал за извършеното.

Донка Петканова е осъждана общо 6 пъти /предимно за престъпления против собствеността/, като от 2005 г. е изтърпявала и наказание от 7 години лишаване от свобода за грабеж, извършен при сходни на настоящия случай обстоятелства. Тогава, обачее. пострадалата е оцеляла.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд – Пловдив вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Разследването продължава.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

  • 1
    1_
    1_1486028092
    14 0
    11:34, 2 фев 2017
    Ех защо няма смъртно наказание ?
    • 13
      13579
      1 -3
      09:41, 3 фев 2017
      Нима наказанието ""доживотен затвор без право на замяна"" е малко наказание?
  • 2
    Ев
    Евро-либераст
    21 -6
    12:12, 2 фев 2017
    Няма, защото не е толерантно, нито е европейско, да бъдат трепани хора, за които очевдино НЯМА място в обществото. Затова сега тази подчовечка, държавата ще я хрантути 20 години. ако й дадът толкова разбира се.
    Ние сами си го избрахме и сами искаме да е така! Колко ц***** пребиха, душиха, изнасилваха и клаха старци вече? На месец има поне 1 такава новина!
    Още ли вярвате в ЦЕННОСТИТЕ НА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА?? ОЩЕ ЛИ?
    • Ам
      Амин
      5 -3
      15:42, 2 фев 2017
      Бог да прости жената. Следвайте Бога. Той ще ви посочи пътя.
      Нашите братя по вяра са православните народи.
    • Пр
      прости му боже
      6 -4
      16:26, 2 фев 2017
      Бог да прости жената.Ама едно толкова тъжно събитие, да бъде приписвано на обединена Европа е неморално .
  • 3
    ??
    ???
    1 -7
    17:11, 2 фев 2017
    Тази възрастна жена деца няма ли? Как може да се з... Виж коментара
  • 4
    Ка
    Как не влезе...
    4 -3
    19:05, 2 фев 2017
    Как не влезе навремето своевременно "рецидивистката" в затвора? Кой другар - кандидат за кмет и за колко се продаде на ромката тогава, за да берем горчивите плодове сега? И един министър също застана зад другаря кандидат за кмет, и ето го резултата този път убита самотна женица .Спете спокойно другари!
  • 5
    Ба
    бай Йордан
    9 0
    20:03, 2 фев 2017
    Искам да декларирам напълно отговорно, че лицата коментиращи събитието не са представителна извадка за нагласите, морала, интелекта и качествата на първомайци. Не сме дебили.
    Най-накрая комплексарите попаднаха на събитие, в което да опитат да изпъкнат. Едни ги избива на геополитика, а други на дребен комерсиализъм.
    В Първомай всички живеем мирно.
    Ако българин наруши закона, това не означава, че всички българи са брак.
    Ако ром го прегази - това не е атестат за всички роми.
    Има престъпник, извършил тежко, криминално деяние и следва да бъде наказан с цялата строгост.
    За огромно съжаление - има жертва. Лека и пръст.
  • 6
    Сп
    Справедлив
    5 -1
    09:22, 3 фев 2017
    Какво се наблюдава драги Първомайци. От вас лъха страшна злоба и гняв за хубаво и лошо. Даже като чета и другите статии за издигнати кандидат депутати,коментариите ви са отвратителни. Срам за всички вас. Няма и нотка за съвсем малка човещинка. Явно толкова ви е интелекта. Не ни трябва война вие сами ще се избиете. Помислете си добре. Успех на всички злобари.
Последни новини