11 и 13-годишните бадминтонисти разбиха конкуренцията

Треньорът на КФВС „Атлет“ Илиян Кръстев днес отпътува с националния отбор по бадминтон до 19 години за Кипър. Там в международен турнир ще участва неговата и  възпитаничката на първомайския клуб Христомира Поповкса. Преди качване в самолета Кръстев разказа за превзетите нови върхове и успехи на 11 и 13-годишните от клуба. През уикенда децата са спечелили призовите места в почти всички категории в зоналното състезание по бадминтон, проведено в Хасково.

По-малките са се надпреварвали с отбори от Хасково, Гълъбово, Димитровград и два отбора от Пазарджик. При момчетата първи е Христо Костов, а втори Андрей Нешев. Двамата заедно са първи при двойките момчета, другите две двойки – Димитър Николов – Георги Рупцов и Иван Бадалов са трети.  

При момичетата първа е Александра Василева.  Тя и Василена Банялиева са станали първи и на двойки, а Елена Димитрова и Елена Попиванова - трети.

На смесени двойки първи са Христо и Александра, а втори – Андрей и Василена.

За много от децата това е първото по-голямо състезание, а над 80% от тях са в долната граница от възрастовата група – обясни треньорът, а това означава, че през следващите две години те ще диктуват ситуацията в бадминтона.

 Освен класиралите се, достойно са се представили и  Васил Атанасов, Ангел Илиев, Божидар Ганев, Никола Йорданов, Виктория Попова и Рая Йорданова.

При 13-годишните борбата е била много по-оспорвана, като са се състезавали 64 момчета и 50 момичета. При момчета първи е станал Станимир Терзиев, а при момичетата първа е Калояна Налбантова, следвана от Цветина Попиванова. При двойките първи са Станимир Терзиев Стелян Нешев, при смесените двойки  Стаснимир Терзиев –Цвети Попиванова, следвани от Стелян Нешев - Калояна Налбантва.

Parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини