1 °C

Рецидивистка удуши 85-годишна жена

Жестоко и неоправдано убийство потресe жителите на село Дълбок извор. 85-годишната Иванка Кукова е била удушена от Донка Петканова. Безжижненото тяло на старицата е било открито от съсед, който влязъл да нагледа баба Иванка. След това живеещи наблизо са си спомнили, че са чули викове от двора на бабата. Тя живеела сама, била е трудноподвижна, но обикновено се оправяла без чужда помощ. Веднъж е помолила Донка Петканова да ѝ пренесе туба с вода от магазина до дома ѝ – разказва един от познатите на Иванка Кукова.

Няма данни за грабеж и не е ясен мотивът за убийството.

Донка Петканова е заловена след провеждане на активни оперативно-издирвателни мероприятия. Сформираният разследващ екип е включвал наблюдаващ прокурор, разследващи полицаи и криминалисти от ОД на МВР – Пловдив. Установено е, че извършител на убийството на 84-годишната жена  е 37-годишната Донка.

Въпреки че се укривала, тя  е била задържана няколко часа след извършване на престъплението и снощи е била привлечена към наказателна отговорност за това, че при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвила другиго - Иванка Кукова. В качеството си на обвиняема, Донка е признал за извършеното.

Донка Петканова е осъждана общо 6 пъти /предимно за престъпления против собствеността/, като от 2005 г. е изтърпявала и наказание от 7 години лишаване от свобода за грабеж, извършен при сходни на настоящия случай обстоятелства. Тогава, обачее. пострадалата е оцеляла.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд – Пловдив вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Разследването продължава.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  1_
  1_1486028092
  14 0
  11:34, 2 фев 2017
  Ех защо няма смъртно наказание ?
  • 13
   13579
   1 -3
   09:41, 3 фев 2017
   Нима наказанието ""доживотен затвор без право на замяна"" е малко наказание?
 • 2
  Ев
  Евро-либераст
  21 -6
  12:12, 2 фев 2017
  Няма, защото не е толерантно, нито е европейско, да бъдат трепани хора, за които очевдино НЯМА място в обществото. Затова сега тази подчовечка, държавата ще я хрантути 20 години. ако й дадът толкова разбира се.
  Ние сами си го избрахме и сами искаме да е така! Колко ц***** пребиха, душиха, изнасилваха и клаха старци вече? На месец има поне 1 такава новина!
  Още ли вярвате в ЦЕННОСТИТЕ НА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА?? ОЩЕ ЛИ?
  • Ам
   Амин
   5 -3
   15:42, 2 фев 2017
   Бог да прости жената. Следвайте Бога. Той ще ви посочи пътя.
   Нашите братя по вяра са православните народи.
  • Пр
   прости му боже
   6 -4
   16:26, 2 фев 2017
   Бог да прости жената.Ама едно толкова тъжно събитие, да бъде приписвано на обединена Европа е неморално .
 • 3
  ??
  ???
  1 -7
  17:11, 2 фев 2017
  Тази възрастна жена деца няма ли? Как може да се з... Виж коментара
 • 4
  Ка
  Как не влезе...
  4 -3
  19:05, 2 фев 2017
  Как не влезе навремето своевременно "рецидивистката" в затвора? Кой другар - кандидат за кмет и за колко се продаде на ромката тогава, за да берем горчивите плодове сега? И един министър също застана зад другаря кандидат за кмет, и ето го резултата този път убита самотна женица .Спете спокойно другари!
 • 5
  Ба
  бай Йордан
  9 0
  20:03, 2 фев 2017
  Искам да декларирам напълно отговорно, че лицата коментиращи събитието не са представителна извадка за нагласите, морала, интелекта и качествата на първомайци. Не сме дебили.
  Най-накрая комплексарите попаднаха на събитие, в което да опитат да изпъкнат. Едни ги избива на геополитика, а други на дребен комерсиализъм.
  В Първомай всички живеем мирно.
  Ако българин наруши закона, това не означава, че всички българи са брак.
  Ако ром го прегази - това не е атестат за всички роми.
  Има престъпник, извършил тежко, криминално деяние и следва да бъде наказан с цялата строгост.
  За огромно съжаление - има жертва. Лека и пръст.
 • 6
  Сп
  Справедлив
  5 -1
  09:22, 3 фев 2017
  Какво се наблюдава драги Първомайци. От вас лъха страшна злоба и гняв за хубаво и лошо. Даже като чета и другите статии за издигнати кандидат депутати,коментариите ви са отвратителни. Срам за всички вас. Няма и нотка за съвсем малка човещинка. Явно толкова ви е интелекта. Не ни трябва война вие сами ще се избиете. Помислете си добре. Успех на всички злобари.

Хороскоп за 08.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Авторитетът, с който се ползвате ще разшири възможностите пред вас в бизнес и професионален план. В реализацията на целите си ще ви се наложи да правите компромиси, но няма да съжалявате. И с право, в замяна ще получите удовлетворяващи ви условия. Някой, с когото имате неизяснени отношения ще поиска обяснение.
08 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще ви въвлекат в спор, към който е по-добре да запазите неутралитет. На по-късен етап това ще ви донесе предимство, за това бъдете далновидни. Добри новини, свързани с бизнеса или службата, или отнасящи се до нова заетост. Домашен ремонт може да погълне от времето ви, но не се противете.
08 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Високите ви изисквания налагат да не спирате в развитието си, в професионален и личен план. Добрите ви контакти ще са ви от полза при търсене на повече информация по интересуващ ви въпрос. Културни интереси ще ви отведат на интересно място, сред хора, споделящи общи вълнения.
08 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Денят ви ще премине без изненади и ще успеете да се подготвите за предстояща изява. Настроението ви ще се подобри и това ще се отрази на всички около вас, ставайки по-добри, усмихнати и услужливи. Пътуванията ще преминат без излишни главоболия и с добри резултати, ако са свързани със срещи и работа.
08 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Обзети сте от ентусиазъм и горите от желания за действие. Добре ще е, ако обедините усилията си с тези на хората около вас. Можете да се надявате на успех следобед, когато имате по-благоприятни шансове да достигнете до цел. Занимават ви и личните проблеми на ваш близък. Може би наистина ще му помогнете.
08 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Очаква ви доста разнородна и интересна работа днес. Може би ще се наложи да се справяте в ситуация непривична за ежедневните ви занимания и това ще се окаже много полезно за в бъдеще. Ако се реализирате в деловата сфера денят може да ви донесе и перспективна възможност за инвестиции, което в кратък срок ще се отрази много благотворно на материалното ви положение.
08 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Съобразявайки се с обстоятелствата, ще си наложите повече тъпение в общуването с колегите и всички около вас. Прецизността, с която работите ви носи добри резултати и в същото време трупате емоционално и физическо напрежение, което ако не бъде овладяно, може да доведе до нежелани последствия.
08 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Може да се каже, че днес е един от вашите дни. Успехът ви в службата ще бъде нещо естествено днес, като няма да закъснеят и новини за повишения или добри материални и лични печалби. Сякаш сте полетели на ангелски крила. Е, напоследък доста се потрудихте и сега намерете подобаващ начин за веселба и почивка. Няма да ви липсва добра компания от верни другари.
08 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Нови развития или непредвидени обстоятелства могат да променят намеренията ви, най-вече в служебен план. Нови срокове, по-спешни задачи или неотложно пътуване ще ускорят темпото. Проявете разбиране и с работата си покажете, че сте над дребните и незаслужаващи внимание нечии капризи.
08 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Когато се чувствате добре и във форма, на всички около вас им е приятно. Настроението и самочувствието ви се нуждаят от оздравяване. Обърнете внимание на онези неща, които ви причиняват болка и ви правят унили. Дистанцирайте дразнителите, починете си от всякакви грижи, потърсете приятни за душата и тялото ви занимания.
08 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Настроението ви днес едва ли ще е върхово, за което няма конкретна причина. За да се разбирате с околните обаче, постарайте се да владеете емоциите си и да не пресичате ентусиазма на хората, които го проявяват. В личен план ще бъдете изненадани от констатация на ваш близък, която доста ще ви накара да се замислите.
08 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Идващите дни ще ви натоварят с отговорности и повече ангажименти. Гледайте днес да си починете, като оставите и на другите да се включат в домашната работа. Децата ще следват своите желания и това ще ви кара да се съобразявате с тях. Повече мислете за здравето си, има какво да промените в режима си на хранене.
08 мар 2021
Последни новини