20 °C

Рецидивистка удуши 85-годишна жена

Жестоко и неоправдано убийство потресe жителите на село Дълбок извор. 85-годишната Иванка Кукова е била удушена от Донка Петканова. Безжижненото тяло на старицата е било открито от съсед, който влязъл да нагледа баба Иванка. След това живеещи наблизо са си спомнили, че са чули викове от двора на бабата. Тя живеела сама, била е трудноподвижна, но обикновено се оправяла без чужда помощ. Веднъж е помолила Донка Петканова да ѝ пренесе туба с вода от магазина до дома ѝ – разказва един от познатите на Иванка Кукова.

Няма данни за грабеж и не е ясен мотивът за убийството.

Донка Петканова е заловена след провеждане на активни оперативно-издирвателни мероприятия. Сформираният разследващ екип е включвал наблюдаващ прокурор, разследващи полицаи и криминалисти от ОД на МВР – Пловдив. Установено е, че извършител на убийството на 84-годишната жена  е 37-годишната Донка.

Въпреки че се укривала, тя  е била задържана няколко часа след извършване на престъплението и снощи е била привлечена към наказателна отговорност за това, че при условията на опасен рецидив, умишлено е умъртвила другиго - Иванка Кукова. В качеството си на обвиняема, Донка е признал за извършеното.

Донка Петканова е осъждана общо 6 пъти /предимно за престъпления против собствеността/, като от 2005 г. е изтърпявала и наказание от 7 години лишаване от свобода за грабеж, извършен при сходни на настоящия случай обстоятелства. Тогава, обачее. пострадалата е оцеляла.

Обвиняемата е задържана за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор, като предстои да бъде поискано от Окръжен съд – Пловдив вземане спрямо нея на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Разследването продължава.

parvomai.net

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (9)

 • 1
  1_
  1_1486028092
  14 0
  11:34, 2 фев 2017
  Ех защо няма смъртно наказание ?
  • 13
   13579
   1 -3
   09:41, 3 фев 2017
   Нима наказанието ""доживотен затвор без право на замяна"" е малко наказание?
 • 2
  Ев
  Евро-либераст
  21 -6
  12:12, 2 фев 2017
  Няма, защото не е толерантно, нито е европейско, да бъдат трепани хора, за които очевдино НЯМА място в обществото. Затова сега тази подчовечка, държавата ще я хрантути 20 години. ако й дадът толкова разбира се.
  Ние сами си го избрахме и сами искаме да е така! Колко ц***** пребиха, душиха, изнасилваха и клаха старци вече? На месец има поне 1 такава новина!
  Още ли вярвате в ЦЕННОСТИТЕ НА ОБЕДИНЕНА ЕВРОПА?? ОЩЕ ЛИ?
  • Ам
   Амин
   5 -3
   15:42, 2 фев 2017
   Бог да прости жената. Следвайте Бога. Той ще ви посочи пътя.
   Нашите братя по вяра са православните народи.
  • Пр
   прости му боже
   6 -4
   16:26, 2 фев 2017
   Бог да прости жената.Ама едно толкова тъжно събитие, да бъде приписвано на обединена Европа е неморално .
 • 3
  ??
  ???
  1 -7
  17:11, 2 фев 2017
  Тази възрастна жена деца няма ли? Как може да се з... Виж коментара
 • 4
  Ка
  Как не влезе...
  4 -3
  19:05, 2 фев 2017
  Как не влезе навремето своевременно "рецидивистката" в затвора? Кой другар - кандидат за кмет и за колко се продаде на ромката тогава, за да берем горчивите плодове сега? И един министър също застана зад другаря кандидат за кмет, и ето го резултата този път убита самотна женица .Спете спокойно другари!
 • 5
  Ба
  бай Йордан
  9 0
  20:03, 2 фев 2017
  Искам да декларирам напълно отговорно, че лицата коментиращи събитието не са представителна извадка за нагласите, морала, интелекта и качествата на първомайци. Не сме дебили.
  Най-накрая комплексарите попаднаха на събитие, в което да опитат да изпъкнат. Едни ги избива на геополитика, а други на дребен комерсиализъм.
  В Първомай всички живеем мирно.
  Ако българин наруши закона, това не означава, че всички българи са брак.
  Ако ром го прегази - това не е атестат за всички роми.
  Има престъпник, извършил тежко, криминално деяние и следва да бъде наказан с цялата строгост.
  За огромно съжаление - има жертва. Лека и пръст.
 • 6
  Сп
  Справедлив
  5 -1
  09:22, 3 фев 2017
  Какво се наблюдава драги Първомайци. От вас лъха страшна злоба и гняв за хубаво и лошо. Даже като чета и другите статии за издигнати кандидат депутати,коментариите ви са отвратителни. Срам за всички вас. Няма и нотка за съвсем малка човещинка. Явно толкова ви е интелекта. Не ни трябва война вие сами ще се избиете. Помислете си добре. Успех на всички злобари.

Хороскоп за 16.06.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се потопите в благоприятна атмосфера и ще получите импулс за нови дръзновения. Това ще се отрази позитивно и на отношенията ви с колеги и партньори. Подаващата ви се енергия ще събужда у вас желания за търсения в непознати сфери и посоки. Пазете се от не контролирани емоции.
16 юни 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Благоприятен ден. Ще плувате в свои води.Днес сте на гребена на вълната.Ще се появят нови възможности за промяна и успешна дейност.Пазете се от скандал породен от засиленото ви любовно желание.
16 юни 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако сте ясни и открито в поведението си, ще бъде по-добре за всички около вас. Текущите ви задължения ще се увеличат и това няма да се отрази добре на настроението ви. Договореностите трябва да бъдат спазени, а и вие ще се почувствате доволни от себе си след добре свършената работа.
16 юни 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Предстои ви пътуване, което отдавна очакване. Независимо дали става дума за почивка или пътуване по работа ще останете особено доволни от себе си. Заобиколени сте от разбиращи хора, които са готови да ви съдействат във всеки един момент. Не допускайте недоразумение да провали нещо, върху което дълго сте работили. Запознавате се с нови и интересни хора.
16 юни 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работните ви проекти ще подсилят усещането ви за значимост сред професионалните среди. Трудът ви ще се оцени и ще получите потвърждение, изразяващо се в пари. Заложете на професионалната си реализация и ще подобрите много страни от живота си. Сред близките си ще намирате нужното ви спокойствие, за да сте пълноценни в професията.
16 юни 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Имате известни колебания относно това как да постъпите в определена ситуация, но скоро ще установите ще се притеснявате излишно. Близките ви подкрепят безрезервно, а и вие самите ще успеете да намерите верния изход от положението. Радвате се на голяма покупка, която е дългоочаквана в дома ви. Ваш приятел ще ви сподели нещо лично, изслушайте го.
16 юни 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Предстои ви нещо важно, затова обмисляйте много внимателно всяка своя стъпка. Не подценявайте съветите на приятели и познати, всяко нещо може да ви бъде от полза. Проучвайте внимателно всяка информация, която получавате, за да сте готови да реагирате навреме. Получавате интересно предложение в личен план, не реагирайте импулсивно обаче.
16 юни 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще започнете едно, за сметка на друго, недовършено, отдавайки преднина на проблемите си. В крайна сметка от това текущите ви задачи няма да пострадат, благодарение на сътрудниците, семейството и приятелите. Оценете подкрепата им и в подходящ момент се реванширайте подобаващо.
16 юни 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
16 юни 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нуждата от значителни средства може да подтикне някои от вас към рисковани начинания и така да си създадете неприятности. Не бързайте да действате и проявете търпение дори да се налага да направите жертви. Съвсем скоро ще попаднете на добра възможност и ще успеете без излишно напрежение да подобрите положението си. Не се поддавайте на притеснения.
16 юни 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не може да ви се отрече, че сте реалисти и не градите безпочвени хипотези. С това привличате вниманието на себеподобните и с общи усилия активността ви ще доведе до добри резултати. Ако ще пътувате обърнете внимание върху изправността на автомобила си. Помислете и с какво да зарадвате любимия си човек.
16 юни 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ще получите финансови придобивки и ще изчистите стари задължения. Бъдете открити за желанията си и ще се радвате на споделени чувства и общи занимания. Някои от вас ще приемат на доверие думите на непознат човек, но няма да се излъжат, интуицията ви е силна. Ако не сте планирали почивните дни е време да го направите.
16 юни 2021
Последни новини