Съдът определи "задържане под стража" за убийцата от Дълбок извор

Чрез бюлетин Пловдивският окръжен съд оповести, че е взета мярка за неотклонение „ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА“ по отношение  на Донка Петканова - обвинена за това, че на 1.02.2017 г. умишлено е умъртвила Иванка Кукова.

10 минути бяха нужни на съдията да отсъди най–тежката мярка за неотклонение спрямо Донка Петканова.    За извършеното престъпление НК предвижда наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години затвор, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, а от събраните до момента доказателства и признанията на обвиняемата няма никакво съмнение, че тя е извършителят на това престъпление. Освен това съдът прецени, че е възможно тя да се укрие, защото по време на задържането ѝ е намерен сак с нейни дрехи. „Задържане под стража“ според съдът е наложително и защото Донка Петканова може да извърши и ново престъпление. До момента тя има 6 присъди, една от които е 7 години лишаване от свобода. Твърдението на служебния адвокат на Донка,Димитър Пенев, че тя няма пари, за да се укрие не убедиха съдията да бъде благосклонен към нея. В съдебна зала тя заяви, че е българка, родена в Чирпан, никога не е ходила на училище и познава парите "горо-долу".

Убийцата обясни престъплението си с нервност и ядове, но изрази съжаление за „тази беля“. Тя обясни намерения сак с дрехи в дома ѝ с това, че се е приготвяла за арест.

Определението на Окръжния съд не е окончателно и подлежи на обжалване пред Апелативен съд Пловдив на 9.02.2017 г. от 10 часа.

По разказ на кмета на селото Донка Петканова е дошла да живее при местен ром преди около 3 години.

След като  удушила баба Иванка, убицата успяла да изнесе няколко черги, взела е златните обици на жертвата си, отнесла ги е в дома на свой познат и е била достатъчно хладнокръвна, за да  се върне да вземе каквото може още.  Съмненията, че тя е убийцата са възникнали веднага след откриването на тялото на жената, защото е била забелязана да излиза от дома ѝ.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини