Куп медали завоюваха бадминтонистите на „Атлет“

Куп медали завоюваха бадминтонистите на „Атлет“ на Държавното лично първенство за деца до 11 години, провело се през почивните дни в Гълъбово.

Андрей Нешев, който е разкъсван между футбола, бадминтона и училището в Пловдив, отново показа, че е най-добрият в своята възрастова група и завоюва два златни и един сребърен медала.

На финала на сингъл той се изправи срещу съотборника си и бъдеща звезда Георги Рупцов. Георги остана втори, но даде заявка догодина в същата група да е непобедим. Двамата – Андрей и Георги спечелиха злато при двойките момчета.

Анди игра финал на смесени двойки заедно с Елена Попиванова, но съвсем малко не им стигна да спечелят златото там – те станаха сребърни медалисти.

Виктория Попова и Елена Попиванова станаха трети при двойките момичета.

Треньорът Красимир Кръстев остана изключително доволен от представянето на дебютантите

Стилян Нановски, Божидар Петров и Пламена Пенчева, записали победи в своите потоци. По-малките с 2 години от другите участници Марти Попов и Стилян стигнаха до четвъртфинал на двойки момчета.

Отлично завръщане на корта направи и Елена Димитрова, която продължава да се възстановява от тежка катастрофа. Смесените двойки Елена Димитрова и  Павел Панев и Рая Йорданова и Мартин Попов заеха 5-8 място в класирането.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Др
    Драган
    0 0
    22:00, 21 май 2019
    Бадминтонът е чудесен спорт! Не искам да омаловажавам труда на всеотдайните треньори, но за купищата медали, които се раздават ежеседмично из страната и чужбина, кметът трябва да купи самосвал.
  • 2
    На
    Найден
    0 0
    22:06, 21 май 2019
    https://gong.bg/oshte-sport/drugi-sportove/sled-skandala-ministyr-kralev-naznachi-proverka-na-federaciiata-po-badminton-543489
    Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди да се направи цялостна проверка на Българската федерация по бадминтон (БФБ) - на документите за организационното състояние, както и на документите за разходване на финансовите средства, предоставени за 2018 г. и за 2019 г. Проверката е назначена във връзка с подаден сигнал и след личен разговор на министър Кралев със състезателките по бадминтон Габриела и Стефани Стоеви.
    А кметът Ангел Папазов е в Управителния съвет на тая федерация, ако не знаете.
Последни новини