Ентусиасти от Клуба на инвалидите взеха златни медали от Фестивала на хората с увреждания

Изображение 1 от 3

  Ентусиастки от село Градина и квартал Дебър в Първомай взеха участие в  17-ия Републикански многожанров фестивал на хората с увреждания, провел се в Перник през изминалите почивни дни.

  Двете певчески групи – „Дебърските баби“ с ръководител Кичка Митева и Групата от село Градина, водена от Танка Василева се завърнаха със златни медали.

  Жените представиха клубовете към Съюза на инвалидите в България.

  Проявата е традиционна, има конкурсен характер и се провежда ежегодно с подкрепата на Агенцията на хората с увреждания, Община Перник и Съюза на инвалидите в България.

  Дамите пропътуваха разстоянието между Първомай и Перник, за да покажат как пеят и какви чудни вкусотии могат да приготвят. Жените от Градина представиха най-богатото меню, а за приготвените от тях лакомства и двете групи получиха грамоти.

  Към делегацията се присъедини и кметицата на село Градина Елена Петрова.

  Двата състава участваха в програмата на откритата сцена в квартал „Църква“.

  Целта на проявата е да се подпомогне социалната интеграция на хората с увреждания. Те имат необходимостта да бъдат забелязани, мотивирани и подкрепени от обществото.

  Във фестивала да се включиха над 1200 участници. Тази година той бе под мотото "Да победим деменцията чрез науката, изкуството и спорта".

  Пътуването на групата бе осъществено с помощта на кмета на общината Николай Митков.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Последни новини