СОНИК СТАРТ организират занимания за деца през ваканцията

Соник старт излизат с нова инициатива за деца през ваканционните месеци. В определени дни през седмицата, по предварително приготвена програма, те поемат инициативата да забавляват децата от Първомай и региона. Това е и единствената организирана форма за оползотворяване на свободното време на деца и ученици в региона.

Соник старт канят всички потребители на различните социални услуги и всички желаещи от община Първомай да вземат участие в организираната Лятна академия, която ще започне на 11 юли, четвъртък от 10 часа в двора на ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ и разбира се, че бъде напълно безплатна.

В програмата е предвидено раздвижване с комплекс от лески упражнения за ставите с песни и танци за подобряване на тонуса. Те ще стартират в 10 .00 под мотото „Играй, пей и  танцувай за здраве“ и ще се водят от рехабилитатор и социален работник.

В 10.30 часа ще започне „Да прочетем българска народна приказка“. Деца ще четат и слушат приказки под ръководството на  специалисти и социални работници на ЦОП 

За следващото занимание в двора ще бъдат изнесени масички и от 11.00 часа ще започне часът „Да рисуваме, чертаем и моделираме заедно“.

Първият ден от Академията ще приключи в 12 часа. За всеки следващ ден програмата ще бъде публикувана предварително.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини