13 °C

"И баба го може" на компютрите в "Златаров"

    „И баба го може“ беше мотото на първата изява на клуб „От извора“ на ученици от 3. и 4. клас на СУ „Златаров“. Ръководителката им Нина Ангелова събра бабите на учениците си, за да се запознаят с най-интересните занимания да внуците им. Това е продължение на основната цел на клуба - децата да изучават бита на българите от недалечното минало,

    Клубът е създаден по проект „Твоят час“. Децата там се запознават с игрите, храните, обичаите, облеклото, училището и всичко друго свързано с живота на техните баби и дядовци през миналия век.

    „И баба го може“ започна с поздрав от децата. Те умилиха и развълнуваха бабите със стихове от времето когато са били деца. Имаше, разбира се, и модерен танц, и съвременната драматизация „Ленивата мома“ по стара позната приказка, и народна песен. И след като децата преплетоха минало и настояще, дойде най-забавния момент – да покажат на баба как да използват по най-добрия начин компютъра. Специално подбрани от Нина Ангелова платформи им дадоха възможност да търсят любими сериали или пропуснати филми. Внуците им обясниха, как могат да намерят стари песни. Показаха им как да се възползват от новините в Интернет медиите, между които parvomai.net и еТВ. Сред бабите се оказа, че има и модерни – такива, които не за пръв път сърфират. Някои от тях ползват таблет, но споделиха, че когато се работи с мишка е по-трудно.

    Изявата завърши с поднасянето на цвете и специална грамота за всяка баба, с която да удостоверят, че вече са компютърно грамотни.  А Нина Ангелова получи поздравления за всеотдайността и оригиналната идея.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини