9 °C

Не се спазва еднопосочното движение в центъра

Изображение 1 от 3

  Имейлът на наш читател не се нуждае от много коментари. Той пише:

  „Само за десет минути съм пред магазина на Катя (Панайотова – бел. на автора) на еднопосочна улица със знак и никой не спазва че е забранено влизането...“

  Към писмото му са приложени и снимки. Нарушението е очевидно. От регистрационните табели се вижда, че не само местните не спазват правилата на движение.

  Може би е време да се вземат мерки: или в Общината да чуят възраженията на шофьорите, или да бъде приложен Правилникът за движение. Половинчатото изпълнение на закони и правила винаги създава условия за корупция, инциденти и не обслужва интересите на гражданите.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Де
   дефланелия
   5 -17
   13:27, 19 яну 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Фа
   факт
   21 -2
   14:04, 19 яну 2018
   Не е правилно да не се спазват правилата за движение-съгласен. Обаче ако не са удачни е редно да се променят, защото не само, че не са полезни, ами даже и навлякоха допълнителни затруднения. Направо е безумие улиците Панайот Волов и Димитър Благоев да са еднопосочни, Така целия поток автомобили преминава по ул.Кочо Честименски а там има училище. Сутрин когато родителите си карат децата на училище е същинска лудост от спрели и движещи се автомобили пред входа му. Децата се промъкват и тичат през улицата - дано не става беля!
   Дано общинарите, които "измъдриха" тази абсурдна схема за движение в центъра на града да се опомнят и да си кажат: абе каква я мислихме, а тя каква стана?! И няма нищо лошо ако се поправите господа общинари, нали? Човек се учи от грешките си!
  • 3
   ??
   ???
   4 0
   15:40, 19 яну 2018
   сега да вземем боб от магазина и да хвърляме,че да разберем за кой град става въпрос
  • 4
   Га
   гадател
   1 -4
   16:22, 19 яну 2018
   преди да си правите труда с боба, погледнете малко над текста и под снимката...
   • Га
    Га га га
    6 0
    17:06, 19 яну 2018
    За да не се затруднявате да гледате над и под снимката, спазвайте едно основно изискване при писането на информация: текстът да отговаря на въпросите какво, къде, кога.
  • 5
   Въ
   въпрос
   9 0
   17:09, 19 яну 2018
   Някой е внесъл проект за решение и то е гласувано от общинските съветници. Неудачно и скъпо е.Кой, ще носи отговорност за поредната тъпотия на ..... ????
   • Пъ
    Първомай
    5 -5
    19:58, 19 яну 2018

    Ние знаем кой е внесъл проекта. По-трагичното е, че след като Митков внесе проекта, имахме 2 седмици, в които всеки можеше да напише възражения. Такива, обаче, не постъпиха.

  • 6
   Ки
   Кико
   11 -1
   21:22, 19 яну 2018
   Може ли пред магазин ,,Рила,, да се сложи знак ,,Забранено спирането,,.Вземаш например бойлер,мяташ го на рамо,минаваш покрай гимназията и отиваш до най-близкия паркинг до ,,Ропотамо,,.Браво на общинарирте.
  • 7
   Ме
   местен
   8 -2
   20:20, 20 яну 2018
   Поредната тъпотия на общинарите, която е пълна недомислица като се има предвид и този, който я е внесъл за одобрение а и тези които са я гласували .....нямам думи.
  • 8
   Aтанасов А.
   5 -7
   16:52, 21 яну 2018
   Бившият завод за вълна ни миришеше.Беше затворен.Десетки останаха без работа и с кредити в банките.Сега ни мирише на какао и пак пречи на някои.Имаше крайна нужда от регулиране на паркирането и движението през центъра на града ни с автомобил.И когато това беше направено пак ,пречи на някой.Да, безспорно ,че има нужда от коригиране на някои неща от проекта,но като цяло беше правилно от страна на общината и в интерес на истината, движението в централната градска част е много спокойно и нормално сега, за разлика от преди.Това ,че отделни водачи на МПС не спазват знаците,и правилника за движение, е въпрос на личен избор,възпитание и култура. И задължение на контролиращите органи е да принуждават със законови средства , да се спазва правилника за движение.Не ми стана ясна целта на статията? Да се наказват нарушители на знаците,или да се премахне създаденият с толкова труд режим на движение в центъра? По скоро протестирайте и искайте да се промени сега действащият закон за видео,снимков материал и аудио записи да се приемат и признават от българската съдебна система,а не защо е въведен този начин на движение.За да има полза от такива снимки.Има ли изобщо място за коментар и дискусии? Няма място.Има регулирано движение на ППС съобразено със закона и правилника, и то трябва да се спазва.Който не иска да спазва изискванията , да си носи лична отговорност.Аз , подкрепям направеното.
  • 9
   Ар
   Аристотел
   2 0
   22:28, 22 яну 2018
   Богаташи сте в Първомай! По цял ден карате коли! Това и Софиянци не могат да си го позволят!

  Хороскоп за 12.12.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Проявявайте повече сдържаност в оценките си за хората. Рискувате много, ако налагате мнението си или пък го споделяте с неподходящи хора. С повече разбиране и подход решавайте спорните въпроси. Отношенията в семейството стават най-важните за вас. Не прибързвайте при вземането на крайни решения, съвсем скоро ще ви се открият прекрасни шансове за реализация.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтични влечения ще ви потопят в приятната компания на личност, към която се стремите отдавна. Деловите представители измежду вас ще посветят от времето си на срещи и договорености, свързани с предстоящи сделки. Финансите ви ще са пропорционални на енергията, която влагате в работата си, но не при всички.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Финансови успехи днес ще отвлекат вниманието ви от интимната сфера. Все пак може би някои от вас ще забележат вниманието, с което ви дарява привлекателна личност от противоположния пол. Не пропускайте шанса си, може да съжалявате. Някои от вас се насочват към мащабни покупки, планирани отдавна.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Интелигентни и находчиви ще привличате околните, насърчавайки ги да работят усърдно в подкрепа на общите ви интереси. Ако желаете да запазите и занапред уважението им бъдете открити, но личните си вълнения запазете за себе си. Остротата на нечие мнения ще ви кара да бъдете по-внимателни.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Правилното разпределение на задачите ще ви осигури време за всичко, което предвиждате за днес. Навременна информация ще улесни работата ви и ще ви осигури водещи позиции в проекта, върху който се трудите. Качествата ви се ценят и от много посоки ще търсят съдействието и съветите ви.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Контактите с хора от вашата професионална среда(или сферата в която се реализирате), ще бъдат особено плодотворни днес. Споделените идеи ще ви заредят с енергия, а за доброто ви настроение решаващи са и неочакваните приходи, които ще реализирате.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Имате планове и конкретни идеи за развитието на проекта, върху който работите, но не бива да губите търпението си. Възползвайте се от услугите на колегите си и не пренебрегвайте желанието им да са ви полезни, ако не с друго, то с опита си. Вземете мерки и по отношение на здравословен проблем.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ускорено ще се развиват за вас събитията днес, с последните си действия сте създали условия за това. Без да изпадате в излишно притеснение, ще следвате логиката и интересите си, грижейки се наред с това и за доброто на хората от близкото си обкръжение. За всички е вярно, че скоро ще получат това, към което се стремят.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Със съдействието на влиятелна личност успявате да преодолеете административните спънки, които ви забавят в момента. Съвсем скоро ще имате нужната ви свобода на действие и ще осъществите идеите си. Възможно е неразбирателство с делови партньори по финансирането на съвместен проект. За сега имате достатъчно време за да направите нужните промени.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ще ви предложи възможности за добра реализация, най-вече на бизнесмените. Ще се чувствате удобно и в добро настроение. Причина за това може да бъде реализирана сделка или друга придобивка. Ще споделите вълненията си с приятели и ще се радвате на близостта си.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Няма да се поддадете на напрежението и ще работите за приключване на започнатите задачи и всички останали, които очакват вниманието ви днес. Уверено ще се впуснете в надпревара с можещите, доказвайки качествата и правото си да сте сред първите. Приемането на чуждите успехи ви прави чест.
  12 дек 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Учете се от опита на успелите, за да постигне целите си. Правете компромиси и ще постигнете повече в отношенията си с околните, и което е по-важно, няма да оставате разочаровани. Нечие натрапващо се присъствие ви идва в повече. Мислите ви са в друга посока, но човека, който ги владее не подозира за тях.
  12 дек 2019
  Последни новини