26 °C

Не се спазва еднопосочното движение в центъра

Изображение 1 от 3

  Имейлът на наш читател не се нуждае от много коментари. Той пише:

  „Само за десет минути съм пред магазина на Катя (Панайотова – бел. на автора) на еднопосочна улица със знак и никой не спазва че е забранено влизането...“

  Към писмото му са приложени и снимки. Нарушението е очевидно. От регистрационните табели се вижда, че не само местните не спазват правилата на движение.

  Може би е време да се вземат мерки: или в Общината да чуят възраженията на шофьорите, или да бъде приложен Правилникът за движение. Половинчатото изпълнение на закони и правила винаги създава условия за корупция, инциденти и не обслужва интересите на гражданите.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Де
   дефланелия
   5 -17
   13:27, 19 яну 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Фа
   факт
   21 -2
   14:04, 19 яну 2018
   Не е правилно да не се спазват правилата за движение-съгласен. Обаче ако не са удачни е редно да се променят, защото не само, че не са полезни, ами даже и навлякоха допълнителни затруднения. Направо е безумие улиците Панайот Волов и Димитър Благоев да са еднопосочни, Така целия поток автомобили преминава по ул.Кочо Честименски а там има училище. Сутрин когато родителите си карат децата на училище е същинска лудост от спрели и движещи се автомобили пред входа му. Децата се промъкват и тичат през улицата - дано не става беля!
   Дано общинарите, които "измъдриха" тази абсурдна схема за движение в центъра на града да се опомнят и да си кажат: абе каква я мислихме, а тя каква стана?! И няма нищо лошо ако се поправите господа общинари, нали? Човек се учи от грешките си!
  • 3
   ??
   ???
   4 0
   15:40, 19 яну 2018
   сега да вземем боб от магазина и да хвърляме,че да разберем за кой град става въпрос
  • 4
   Га
   гадател
   1 -4
   16:22, 19 яну 2018
   преди да си правите труда с боба, погледнете малко над текста и под снимката...
   • Га
    Га га га
    6 0
    17:06, 19 яну 2018
    За да не се затруднявате да гледате над и под снимката, спазвайте едно основно изискване при писането на информация: текстът да отговаря на въпросите какво, къде, кога.
  • 5
   Въ
   въпрос
   9 0
   17:09, 19 яну 2018
   Някой е внесъл проект за решение и то е гласувано от общинските съветници. Неудачно и скъпо е.Кой, ще носи отговорност за поредната тъпотия на ..... ????
   • Пъ
    Първомай
    5 -5
    19:58, 19 яну 2018

    Ние знаем кой е внесъл проекта. По-трагичното е, че след като Митков внесе проекта, имахме 2 седмици, в които всеки можеше да напише възражения. Такива, обаче, не постъпиха.

  • 6
   Ки
   Кико
   11 -1
   21:22, 19 яну 2018
   Може ли пред магазин ,,Рила,, да се сложи знак ,,Забранено спирането,,.Вземаш например бойлер,мяташ го на рамо,минаваш покрай гимназията и отиваш до най-близкия паркинг до ,,Ропотамо,,.Браво на общинарирте.
  • 7
   Ме
   местен
   8 -2
   20:20, 20 яну 2018
   Поредната тъпотия на общинарите, която е пълна недомислица като се има предвид и този, който я е внесъл за одобрение а и тези които са я гласували .....нямам думи.
  • 8
   Aтанасов А.
   5 -7
   16:52, 21 яну 2018
   Бившият завод за вълна ни миришеше.Беше затворен.Десетки останаха без работа и с кредити в банките.Сега ни мирише на какао и пак пречи на някои.Имаше крайна нужда от регулиране на паркирането и движението през центъра на града ни с автомобил.И когато това беше направено пак ,пречи на някой.Да, безспорно ,че има нужда от коригиране на някои неща от проекта,но като цяло беше правилно от страна на общината и в интерес на истината, движението в централната градска част е много спокойно и нормално сега, за разлика от преди.Това ,че отделни водачи на МПС не спазват знаците,и правилника за движение, е въпрос на личен избор,възпитание и култура. И задължение на контролиращите органи е да принуждават със законови средства , да се спазва правилника за движение.Не ми стана ясна целта на статията? Да се наказват нарушители на знаците,или да се премахне създаденият с толкова труд режим на движение в центъра? По скоро протестирайте и искайте да се промени сега действащият закон за видео,снимков материал и аудио записи да се приемат и признават от българската съдебна система,а не защо е въведен този начин на движение.За да има полза от такива снимки.Има ли изобщо място за коментар и дискусии? Няма място.Има регулирано движение на ППС съобразено със закона и правилника, и то трябва да се спазва.Който не иска да спазва изискванията , да си носи лична отговорност.Аз , подкрепям направеното.
  • 9
   Ар
   Аристотел
   2 0
   22:28, 22 яну 2018
   Богаташи сте в Първомай! По цял ден карате коли! Това и Софиянци не могат да си го позволят!

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини