4 °C

Не се спазва еднопосочното движение в центъра

Изображение 1 от 3

  Имейлът на наш читател не се нуждае от много коментари. Той пише:

  „Само за десет минути съм пред магазина на Катя (Панайотова – бел. на автора) на еднопосочна улица със знак и никой не спазва че е забранено влизането...“

  Към писмото му са приложени и снимки. Нарушението е очевидно. От регистрационните табели се вижда, че не само местните не спазват правилата на движение.

  Може би е време да се вземат мерки: или в Общината да чуят възраженията на шофьорите, или да бъде приложен Правилникът за движение. Половинчатото изпълнение на закони и правила винаги създава условия за корупция, инциденти и не обслужва интересите на гражданите.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Де
   дефланелия
   5 -17
   13:27, 19 яну 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Фа
   факт
   21 -2
   14:04, 19 яну 2018
   Не е правилно да не се спазват правилата за движение-съгласен. Обаче ако не са удачни е редно да се променят, защото не само, че не са полезни, ами даже и навлякоха допълнителни затруднения. Направо е безумие улиците Панайот Волов и Димитър Благоев да са еднопосочни, Така целия поток автомобили преминава по ул.Кочо Честименски а там има училище. Сутрин когато родителите си карат децата на училище е същинска лудост от спрели и движещи се автомобили пред входа му. Децата се промъкват и тичат през улицата - дано не става беля!
   Дано общинарите, които "измъдриха" тази абсурдна схема за движение в центъра на града да се опомнят и да си кажат: абе каква я мислихме, а тя каква стана?! И няма нищо лошо ако се поправите господа общинари, нали? Човек се учи от грешките си!
  • 3
   ??
   ???
   4 0
   15:40, 19 яну 2018
   сега да вземем боб от магазина и да хвърляме,че да разберем за кой град става въпрос
  • 4
   Га
   гадател
   1 -4
   16:22, 19 яну 2018
   преди да си правите труда с боба, погледнете малко над текста и под снимката...
   • Га
    Га га га
    6 0
    17:06, 19 яну 2018
    За да не се затруднявате да гледате над и под снимката, спазвайте едно основно изискване при писането на информация: текстът да отговаря на въпросите какво, къде, кога.
  • 5
   Въ
   въпрос
   9 0
   17:09, 19 яну 2018
   Някой е внесъл проект за решение и то е гласувано от общинските съветници. Неудачно и скъпо е.Кой, ще носи отговорност за поредната тъпотия на ..... ????
   • Пъ
    Първомай
    5 -5
    19:58, 19 яну 2018

    Ние знаем кой е внесъл проекта. По-трагичното е, че след като Митков внесе проекта, имахме 2 седмици, в които всеки можеше да напише възражения. Такива, обаче, не постъпиха.

  • 6
   Ки
   Кико
   11 -1
   21:22, 19 яну 2018
   Може ли пред магазин ,,Рила,, да се сложи знак ,,Забранено спирането,,.Вземаш например бойлер,мяташ го на рамо,минаваш покрай гимназията и отиваш до най-близкия паркинг до ,,Ропотамо,,.Браво на общинарирте.
  • 7
   Ме
   местен
   8 -2
   20:20, 20 яну 2018
   Поредната тъпотия на общинарите, която е пълна недомислица като се има предвид и този, който я е внесъл за одобрение а и тези които са я гласували .....нямам думи.
  • 8
   Aтанасов А.
   5 -7
   16:52, 21 яну 2018
   Бившият завод за вълна ни миришеше.Беше затворен.Десетки останаха без работа и с кредити в банките.Сега ни мирише на какао и пак пречи на някои.Имаше крайна нужда от регулиране на паркирането и движението през центъра на града ни с автомобил.И когато това беше направено пак ,пречи на някой.Да, безспорно ,че има нужда от коригиране на някои неща от проекта,но като цяло беше правилно от страна на общината и в интерес на истината, движението в централната градска част е много спокойно и нормално сега, за разлика от преди.Това ,че отделни водачи на МПС не спазват знаците,и правилника за движение, е въпрос на личен избор,възпитание и култура. И задължение на контролиращите органи е да принуждават със законови средства , да се спазва правилника за движение.Не ми стана ясна целта на статията? Да се наказват нарушители на знаците,или да се премахне създаденият с толкова труд режим на движение в центъра? По скоро протестирайте и искайте да се промени сега действащият закон за видео,снимков материал и аудио записи да се приемат и признават от българската съдебна система,а не защо е въведен този начин на движение.За да има полза от такива снимки.Има ли изобщо място за коментар и дискусии? Няма място.Има регулирано движение на ППС съобразено със закона и правилника, и то трябва да се спазва.Който не иска да спазва изискванията , да си носи лична отговорност.Аз , подкрепям направеното.
  • 9
   Ар
   Аристотел
   2 0
   22:28, 22 яну 2018
   Богаташи сте в Първомай! По цял ден карате коли! Това и Софиянци не могат да си го позволят!
  Последни новини