5 °C

Не се спазва еднопосочното движение в центъра

Изображение 1 от 3

  Имейлът на наш читател не се нуждае от много коментари. Той пише:

  „Само за десет минути съм пред магазина на Катя (Панайотова – бел. на автора) на еднопосочна улица със знак и никой не спазва че е забранено влизането...“

  Към писмото му са приложени и снимки. Нарушението е очевидно. От регистрационните табели се вижда, че не само местните не спазват правилата на движение.

  Може би е време да се вземат мерки: или в Общината да чуят възраженията на шофьорите, или да бъде приложен Правилникът за движение. Половинчатото изпълнение на закони и правила винаги създава условия за корупция, инциденти и не обслужва интересите на гражданите.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (11)

  • 1
   Де
   дефланелия
   5 -17
   13:27, 19 яну 2018
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Фа
   факт
   21 -2
   14:04, 19 яну 2018
   Не е правилно да не се спазват правилата за движение-съгласен. Обаче ако не са удачни е редно да се променят, защото не само, че не са полезни, ами даже и навлякоха допълнителни затруднения. Направо е безумие улиците Панайот Волов и Димитър Благоев да са еднопосочни, Така целия поток автомобили преминава по ул.Кочо Честименски а там има училище. Сутрин когато родителите си карат децата на училище е същинска лудост от спрели и движещи се автомобили пред входа му. Децата се промъкват и тичат през улицата - дано не става беля!
   Дано общинарите, които "измъдриха" тази абсурдна схема за движение в центъра на града да се опомнят и да си кажат: абе каква я мислихме, а тя каква стана?! И няма нищо лошо ако се поправите господа общинари, нали? Човек се учи от грешките си!
  • 3
   ??
   ???
   4 0
   15:40, 19 яну 2018
   сега да вземем боб от магазина и да хвърляме,че да разберем за кой град става въпрос
  • 4
   Га
   гадател
   1 -4
   16:22, 19 яну 2018
   преди да си правите труда с боба, погледнете малко над текста и под снимката...
   • Га
    Га га га
    6 0
    17:06, 19 яну 2018
    За да не се затруднявате да гледате над и под снимката, спазвайте едно основно изискване при писането на информация: текстът да отговаря на въпросите какво, къде, кога.
  • 5
   Въ
   въпрос
   9 0
   17:09, 19 яну 2018
   Някой е внесъл проект за решение и то е гласувано от общинските съветници. Неудачно и скъпо е.Кой, ще носи отговорност за поредната тъпотия на ..... ????
   • Пъ
    Първомай
    5 -5
    19:58, 19 яну 2018

    Ние знаем кой е внесъл проекта. По-трагичното е, че след като Митков внесе проекта, имахме 2 седмици, в които всеки можеше да напише възражения. Такива, обаче, не постъпиха.

  • 6
   Ки
   Кико
   11 -1
   21:22, 19 яну 2018
   Може ли пред магазин ,,Рила,, да се сложи знак ,,Забранено спирането,,.Вземаш например бойлер,мяташ го на рамо,минаваш покрай гимназията и отиваш до най-близкия паркинг до ,,Ропотамо,,.Браво на общинарирте.
  • 7
   Ме
   местен
   8 -2
   20:20, 20 яну 2018
   Поредната тъпотия на общинарите, която е пълна недомислица като се има предвид и този, който я е внесъл за одобрение а и тези които са я гласували .....нямам думи.
  • 8
   Aтанасов А.
   5 -7
   16:52, 21 яну 2018
   Бившият завод за вълна ни миришеше.Беше затворен.Десетки останаха без работа и с кредити в банките.Сега ни мирише на какао и пак пречи на някои.Имаше крайна нужда от регулиране на паркирането и движението през центъра на града ни с автомобил.И когато това беше направено пак ,пречи на някой.Да, безспорно ,че има нужда от коригиране на някои неща от проекта,но като цяло беше правилно от страна на общината и в интерес на истината, движението в централната градска част е много спокойно и нормално сега, за разлика от преди.Това ,че отделни водачи на МПС не спазват знаците,и правилника за движение, е въпрос на личен избор,възпитание и култура. И задължение на контролиращите органи е да принуждават със законови средства , да се спазва правилника за движение.Не ми стана ясна целта на статията? Да се наказват нарушители на знаците,или да се премахне създаденият с толкова труд режим на движение в центъра? По скоро протестирайте и искайте да се промени сега действащият закон за видео,снимков материал и аудио записи да се приемат и признават от българската съдебна система,а не защо е въведен този начин на движение.За да има полза от такива снимки.Има ли изобщо място за коментар и дискусии? Няма място.Има регулирано движение на ППС съобразено със закона и правилника, и то трябва да се спазва.Който не иска да спазва изискванията , да си носи лична отговорност.Аз , подкрепям направеното.
  • 9
   Ар
   Аристотел
   2 0
   22:28, 22 яну 2018
   Богаташи сте в Първомай! По цял ден карате коли! Това и Софиянци не могат да си го позволят!

  Хороскоп за 27.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работата ви днес ще бъде доста разнообразна, затова със сигурност няма да скучаете нито за миг. Доверете се на вътрешния си глас при взимането на важни решения. Колегите ви подкрепят, а и вие спокойно можете да се доверите на съветите, които ви дават. Имате възможността да стабилизирате отношенията си с човек от обкръжението си, на когото особено държите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ясните ви цели водят до точни и практични действия, изчистени от всякаква суета и губене на внимание. Силни сте, когато сте спокойни, въпреки, че и в хаоса не губите присъствие на духа си. Работни промени, с които трябва да се съобразите. Не съжалявайте за развитието на професионален въпрос, скоро ще откриете, че нищо не е загубено.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще останете доволни от търговските си занимания. Ще ви се отдаде да направите сполучливи споразумения и сделки. За пътувания и лични промени сте особено настроени. Кроите планове, които с лекота ще осъществите. Неомъжените ще срещнат своят чакан партньор. Ще вложите много хъс, отстоявайки своите позиции, което ще се хареса на тези, които разчитат на вас.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес имате много добри възможности и перспективи за намиране на нова работа, а за някои дори в чужбина. За бизнеса денят е обещаващ, но не всичко ще зависи от личното желание и усилия. Здравословен проблем ще отшуми. Притесненията ви в тази насока ще се окажат напълно неоснователни. Повече внимание към партньора.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Решени сте да промените онези неща в живота си, които ви пречат да се чувствате пълноценни, като хора и професионалисти. На първо време ще започнете от обкръжението си и това ще бъде и първата ви грешка. Потърсете вината за неудовлетворението си във вътре в себе си, има какво да направите, за да изчистите съзнанието си от натоварващите ви мисли.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Промяната на обстановката около вас ще ви тласне към размисъл и съпоставяне на вече известни факти. Настроението ви често ще се мени, но в края на деня ще имате повече желание за развлечения. Приятелските ви отношения с хората от обкръжението ви правят по-добри и успешни в начинанията.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Развитието на професионален проблем ще добие друга насока след получено известие днес. Не реагирайте импулсивно, бъдете разсъдливи и последователни. Ще получите възможност за изява на потенциала си и трябва да покажете активност. Възползвайте се и ще спечелите както пари, така и слава.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Обединете усилията си с ваши съмишленици за реализация на професионалните си планове. Проявете отстъпчивост, ако се наложи, но не правете компромиси с принципите си. Увереността и желанието, които личат от действията ви привличат подкрепата на околните.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ако сте гъвкави в преговорите и умерени в претенциите си, без да искате всичко веднага и на всяка цена, ще постигнете победите си. Общуванията в деловата сфера ще се отразят положително и на личния ви живот. С доброто си настроение и навременни действия ще направите и други щастливи.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Предстоят ви много задачи, коя от коя по-спешна и неотложна. Не се изкушавайте да поемате и чужди ангажименти, въпреки популярността, която биха ви донесли. Рискувате да потънете в тях. Оставете си време и за себе си. Вечерта ви очаква хубаво настроение за танци и развлечения с колегите.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се потрудите повече, но в крайна сметка ще постигнете желаното. Делово споразумение ще подобри позициите ви на работното място, а също и финансите ви. Ще защитите интересите и успокоите душата си. Ангажиментите ви няма да се отразят понижаващо на настроението ви, свикнали сте на натоварване.
  27 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С предимство в програмата ви ще са деловите срещи днес. От тях очаквате да постигнете договорености и приключване на търговска сделка. Заложете на умереността в думите и реакциите си. В противен случай рискувате да загубите добрите си позиции, което не е целта ви. Стремежът ви към промени ще наруши спокойствието на дома ви, но перспективите са обещаващи.
  27 фев 2020
  Последни новини