14 °C

Дядото на изчезналите три сестри: Отвлечени за проституция

Трите сестри, които са в неизвестност от 29 май, може да са отвлечени с цел проституция. Това смята дядото на децата. Пред Нова тв той каза, че единствено се надява момичетата да са живи:

„За мен някой трафикант, който се занимава с проституция, ако са влезли на някой под кожата... Възможно е всичко. Те поне да са живи, да не ги убият", каза мъжът.

Момичетата живеели в дома му, тъй като бащата работи в Испания, а майката е в затвора. 

За нощта, в която те изчезнали, дядото разказва, че е открил спалнята им празна.

„Бяха си вкъщи, спяха си с брат си в спалнята, гледаха телевизор. Мойта баба е на инсулин, падна ѝ захарта и аз станах към 11 и половина - 12 часа и гледам – няма ги", обяснява мъжът.

Чичото на момичетата разказа, че веднага роднини са претърсили селото.

"Цяла нощ обиколихме селото. Първо на жп гарата отидохме, след това аз отидох по стадионите, тука има детски градини – не можах да ги открия. След това заминах за Русе на жп гарата и на автогарата", разказа той.

Началникът на Районното управление - Две могили Радослав Енев каза, че издирването ще е трудно, тъй като момичетата нямат лични документи.

"Може би са ги търсили първо по роднини и след това са решили да ни информират нас. Но лицата са и без лични документи, нямат такива, това е голяма пречка", каза той.

Последният, който е видял момичетата, е малкият им брат, който имал съмнения, че ще избягат от дядо си.

„Започнаха да плачат и да казват, че баща ни като се върне, ще ги набие за нещо, но не казаха за какво", обясни момчето.

Момичетата са учили само до 8 клас, после прекъснали. Дядото разказва, че са добри момичета и че не вярва да са избягали.

17-годишната Глория, 16-годишната Станка и 15-годишната Силвия излезли от жилището на дядо си в русенското село Иваново около 23.30 часа на 29 май и оттогава са в неизвестност.

Глория е висока около 165 см, с нормално телосложение. Има права, черна коса и кафяви очи. Била е облечена със сини дънки и жълто яке. Станка е с височина към 150 см, слаба, с черна коса и кафяви очи. Силвия е висока около 155-160 см, слаба, с черна коса и кафяви очи. Била е облечена с черно кожено яке, сини дънки и черни платнени обувки.

Хората, които разполагат с информация за местонахождението на трите момичета, могат да сигнализират на тел. 112, 082/882488, 882 316, 882 319 или в най-близкото поделение на МВР.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини