12 °C

Арест за 77-годишна дилърка на наркотици

77-годишна софиянка е най-възрастният участник в организирана престъпна група. Тя е с мярка „задържане под стража“ от Специализирания наказателен, като част от банда за разпространение на наркотици в столичния жк „Люлин“.
Зад решетките остават и другите трима от групата, сред които и внукът й.

Възрастната арестантка остава зад решетките, тъй като е в общо здравословно състояние, а и заради опасността да извърши друго престъпление. Мотивите на съда: когато внукът й отсъствал, тя разфасовала кокаин и марихуана на дози и го продавала в дома си на клиенти след уговорка по телефона.

Бандата е разбита при  операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура на 1 ноември. У всеки от членовете й са намерени и иззети различни количества наркотици.

Малко преди разследващите да влязат в жилището на възрастната жена, тя изхвърлила през прозореца плик с близо четвърт килограм марихуана и се опитала да се освободи от друго количество, което метнала в тоалетната чиния.

Тя е единствената от групата, която няма предишни присъди, уточниха от Специализираната прокуратура.
Внукът й е в изпитателен срок на предходно условно осъждане за
разпространение на наркотици.
Събраните доказателства сочат, че групата била организирана през лятото на 2017 г. По случая са използвани специални разузнавателни средства. Определените мерки на обвинените не са окончателни и могат да бъдатобжалвани пред Апелативния специализиран наказателен съд.


 

Haskovo.net


 

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини