21 °C

ЗА 17-ти път канят млади творци в конкурса "Димка Янчева"

За седемнайсти пореден път е обявен конкурсът за млади поети „Димка Янчева“.

Тази година големите награди за поезия и за проза са в размер на 94 лв.

В конкурса може да участва всеки, ненавършил 19 години. Темата е свободно избрана от участниците, но изискването е творбата да не е публикувана. Всеки автор може да изпрати до 3 свои стихотворение и едно произведение в проза.

Адресът е:

Първомай, обл. Пловдив 4270

ул. Орфей 7

ОНЧ „Св.св. Кирил и методий 1894 г- гр. Първомай“ - Библиотека

за конкурса „Димка Янчева“

Крайният срок за изпращане на творбите е 30 април, а резултатите ще бъдат обявени на 10 май.

Организаторите и учредителят Стефан Янчев призовават: „Млади поети и белетристи, непознати дарования, отличавани в предишни конкурси или не, очакваме Вашите творби!“

Димка Янчева е била преподавател по български език и литература, жена с отношение към литературата, посветила се наезика, думите и децата. Синът ѝ Стефан Янчев отганизира този конкурс в нейна памет.Наред с наградите на най-добрите, всяка година той връчва и поощрителна награда на дете, което от родното село на майка му - Градина. 

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Ст
  Стефан Янчев
  0 0
  09:06, 11 май 2017
  Победители в литературния конкурс "Димка Янчева" - 2017г., са:
  За поезия - Кирил Димов, от гр. Казанлък, за стихотворението си "Любовта".
  За проза - Величка Петрова Зердашка, от гр. Пловдив, за творбата си "Коя съм Аз".
  Поощрителни награди за поезия се присъждат на Анелия Иванова Иванова, от с. Градина, Пловдивска област и на Станислава Ивова Стефанова, от гр. Петрич.
  Поощрителни награди за проза се присъждат на Габриела Иванова Рашева и Виктория Иванова Иванова и двете от с. Градина, област Пловдив
  Честито на победителите и отличените! Благодарности на всички участвали в конкурса! И до нови срещи. Стефан Янчев

Хороскоп за 30.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се справите с хаоса край себе си, ако заложите на умението си да организирате и внасяте ред. С търпение и такт ще постигнете повече, отколкото с демонстрация на изключителността си. Денят е различен и интересен, а при желание може да го завършите в компанията на любим човек.
30 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Ангажиментите днес ще ви потопят в динамиката на ежедневието. За да ви спори не допускайте някой да се намесва в делата ви. Дава ви се шанс да реализирате плановете си, не се колебайте да действате. Избягвайте конфликтите, особено с хора, с които сте свързани, било служебно или емоционално.
30 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Няма да ви липсват проблеми за решаване, но можете спокойно да се облегнете на едно сигурно рамо. Партньорът ви е до вас. Ще останете доволни от развитието на ваш страничен проект. Не пестете усилията си и скоро ще се радвате на добри резултати. Повече внимание отделете на здравето си.
30 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Решения, важни за бъдещите ви реализации ще ви накарат да потърсите мнения и се допитате до експерти в сферата, в която работите. Няма да ви липсват възможности, от вас зависи да ги оцените, като такива и да се възползвате от тях. Нечие присъствие ще ви въздейства романтично.
30 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Насочете част от енергията си към подобряването на отношенията с близък човек. Денят може да се окаже решаващ в тази посока. Непредвидени събития значително ще ви улеснят. Не придавайте толкова голямо значение на дреболиите. Ситуацията около вас е много благоприятна и просто трябва да се възползвате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще е изпълнен с емоции. В чудесно настроение сте и се раздавате изцяло, а това понякога е доста изтощително. Съветите ви ще бъдат от полза за ваш близък приятел. Сигурно ще съжалявате, ако пропуснете очертаващо се събиране. Среща с интригуваща личност ще ви вълнува вечерта.
30 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Днес предприемате реални стъпки към дейност, която ви привлича отдавна. Отдават ви се добри възможности, опитайте се да ги оползотворите без чужда помощ. Ще имате успех, ако продължите да работите по начина, по който сте работили досега. Ще останете доволни от предложението, което съвсем случайно получавате.
30 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Стойте далеч днес от дребни спорове, които само могат да ви развалят настроението. Денят е добър за вас, тъй като ще получите добри новини, които отдавна очаквате. За онези, които търсят работа, денят може да се окаже особено благоприятен. Насочете усилията си в правилната посока и доброто няма да закъснее.
30 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Теми, от които малко сте се интересували до днес ще привлекат вниманието ви. Деловите Стрелци да не приспиват бдителността към конкуренцията си, последните развития говорят за подценяването им, което не е препоръчително. Личност, която не спира да ви вълнува ще ви изненада приятно.
30 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Денят е подходящ за срещи, запознанства и развлечения. Привлечени сте от представител на противоположния пол и това ви изпълва с надежди. Отпуснете се и се забавлявайте. Решенията ви, отнасящи се до ваши проекти са на път да се реализират. Не бъдете прекалено мнителни, сами си пречите да бъдете обективни.
30 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Работата ви носи много предизвикателства днес и трябва да бъдете пределно концентрирани за да се справите с всичко, което ви предстои. Въпрос чието разрешаване отдавна отлагате, днес ще ви застави да се заемете по-сериозно с него. Моментът е много подходящ за уреждане на проблеми свързани с дома или семейството. Ще бъдете много улеснени в това отношение.
30 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Бъдете повече реалисти и не се оставяйте на емоциите да ви водят. С вътрешното си озарение ставате привлекателни за околните, а вие знаете как да използвате даденостите си. Възможни са разочарования поради разминаване на реалностите с мечтите ви. Трудът ви няма да остане неоценен, не се щадете.
30 сеп 2020
Последни новини