32 деца-художници изложиха творби в читалището

    Над 100 творби на 32 деца-художници са подредени във фоайето на читалище „Св.св. Кирил и Методий“ в Първомай. Изложбата е организирана от Мария Петкова и Николина Андреева. Много от децата са техни възпитаници. Включени са различни рисунки, изпълнени с разнообразни техники и керамични пластики. Част от творбите са подготвяни специално за участие в конкурси, а някои дори са били награждавани.

    Откриването на изложбата беше в салона на читалището. Началото беше поставено с приказката на Мая Дългъчева „Как един ден белият свят бил оцветен“ в изпълнение на децата от Лятната театрална школа в село Брягово.

    От името на домакините младите художници и артисти бяха приветствани от Ана Сиракова – председател на читалището. Цветя за организаторите поднесе и Ана Николова-секретар на община Първомай: „Прекрасно е, че децата искат да рисуват и да създават изкуство, похвали тя организаторите“.

    Всички художници получиха грамота за участието си и подарък от читалището. Мария Петкова и Николина Андреева благодариха на децата, на родителите и на читалището за сбъдването на тяхната мечта. След това децата с гордост показваха творбите си и се снимаха до тях.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини