Отличиха авторите на най-добрите творби в литературния конкурс "С обич към моята България"

    56 млади творци се включиха в литературния конкурс „С Обич към моята България“, посветен на 140 години от Освобождението на родината ни и националния празник 3 март.

    Организатори бяха Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни –Първомай, поделение „Образование и култура“ и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ – Първомай.

    Наградите бяха обявени в навечерието на днешния празник. От името на организаторите Мария Кьосева, секретар на Комисията благодари на общинската библиотека към читалището, оказала подкрепа при реализацията на конкурса. Затова председателят на МКБППМН Николай Митков връчи Благодарствен адрес на председателя на читалището Иван Караславов.

    По регламент участниците бяха разделени в три възрастови групи, до 12 години, до 15 години и до 19 години. Младите автори участваха с 57 творби, от които 5 разказа, 25 есета и 28 стихотворения. Творци имаше от почти всички училища в общината. Най- много бяха учениците от ПГСС „Васил Левски“ – 28.

    Жури в състав Красимира Славова, Иванка Найденова и Стефан Янчев избраха най-добрите работи. То класира при най-малките на първо място Наталия Павлова от СУ „Златаров“ за стихотворението ѝ „Земен рай“, а нейния съученик Запрян Петров на второ място. Трета при най-малките е Джансу Юсеин от с. Воден.

    Във втора възрастова група на първо място е Виктория Николаева от ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ – Първомай, която е участвала с две творби  - стихотворение и есе.

    На второ и трето място са ученичките от ПГСС Наделина Ташева и Християна Христова. В тази възрастова група е определена и поощрителна награда – за Дарина Велкова от с. Искра.

    Трите призово места в групата до 19 години бяха за ученици от ПГСС. Първа е Красимира Манолова, следвана от Живко Господинов и Антония Ганева.

    Всички участници получиха сертификат за участие. Наградите бяха връчени от Николай Митков.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини