Ученички от Професионалната гимназия са отличени в литературни конкурси

Изображение 1 от 2

    Две единайсетокласнички  от ПГСС  - Ангелина Данаилова и Виктория Николаева са отличени в литературни конкурси през февруари.

    Ангелина се класира втора със стихотворението си „Невинност“ в националния конкурс на тема „Пред любовта и виното всички са покорни“. Той е организиран от Регионална библиотека „Петър Стъпов“ – Търговище, по повод 14 февруари. 189 са получените за конкурса стихотворения. Оценявани са анонимно от авторитетно жури. Ангелина Данаилова е класирана във втора възрастовата група - до 18 години, а стихотворение ѝ може да прочетете тук

    Виктория Николаева е класирана на второ място в категорията „Есе“  в ученическия конкурс на тема „Васил Левски през моя поглед и сърце“. Той е организиран по повод 150-годишнината от обесването на Апостола на свободата от Националния музей на образованието и от Обществения комитет „Васил Левски“ – Габрово. Есетата, пратени за конкурса, са общо 21.  Вики ежегодно участва в литературни конкурси и печели призови места, а пред Parvomai.NET е признавала, че Левски е сред любимите ѝ исторически личности и пример за подражание.

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини