В Буково направиха "Стена на толерантността"

Изображение 1 от 4

    Денят на толерантността 16 ноември - беше отбелязан в ОУ „Петър Берон“ село Буково.
    Отчитайки нарастващата агресивност сред младите хора и оценявайки, че училището е място, в което се срещат интересите на различни групи хора и те трябва да бъдат възприемани с разбиране, уважение и внимание, с ученици от 5 до 8 клас разговаряха Мария Кьосева и Димитрия Костова.

    С представената от психолога Димитрия Костова презентация на тема "Толерантност" се целеше проучване степента на толерантност към различието и многообразието и уменията на учениците за общуване без агресия.

    Коьсева, която е секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на Малолетните и непълнолетните призова учениците да нарисуват своята ръка като символ на толерантност върху „стената на толерантността“, както и да поставят послание за толерантност към своите връстници.

    В края на срещата всички се обединиха около идеята, че за да бъдеш толерантен, трябва да приемеш, че светът не е създаден само за тебе, защото както ти, така и другите имат своето място в живота.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пъ
      ПЪРВОМАЕЦ
      3 0
      20:54, 17 ное 2016
      Г-н Митков, какво стана с вашият проект за еднопосочно движение на в централните улици на Първомай? Общинския съвет нали гласува? Областния управител разреши! Защо го потулихте пак това решение? Защото Ви подкупват ли някои богаташи?
    Последни новини