Комисията за борба с противообществените прояви на деца и учениците от Дебър отбелязаха съвместно Денят на розовата фланелка

Изображение 1 от 3

    Петокласниците от ОУ „Георги Караславов“, кв. Дебър съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви-Първомай проведоха дискусия по случай Деня на розовата фланелка. Този ден, провеждащ се винаги в последната сряда на февруари, е  посветен ба борбата с тормоза в училище. Учениците си припомниха принципите за уважение към различните от тях връстници и смисъла на думите „приятелство“ и „обич“. Деца и учители си пожелаха всеки ден да се замислят и конструктивно да решават възникналите проблеми - да бъдат толерантни всеки ден.

    По случай Денят на розовата фланелка  ОУ „Георги Караславов“ порозовя с розови балони, а вратите на класните стаи „напомняха“ за доброта, толерантност, уважение, повече усмивки… Съпричастни към инициативата, учениците „оцветиха“ училището с розовите си дрехи. Всички написаха и залепиха  думи, които "болят" и думи, които радват върху "тениски" от картон, поставени в коридорите. "Тениските" ще останат дълго време, за да могат думите да се четат и препрочитат, и да бъдат пример за това, което радва или наранява.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини