Учениците от Дебър посветиха днешните си занимания на толерантността

Изображение 1 от 3

    Учениците от ОУ „Георги Караславов“, кв. Дебър  посветиха днешните си занимания по интереси на Деня на толерантността.

    Те твориха – писаха и рисуваха, търсейки смисъла и изпълвайки със съдържание думата „толерантност“.

     Най-малките ученици от класа на Митева и Геновска  оцветиха тематични картинки, а второкласниците  записаха правилата на толерантността с помощта на своята учителка Петя Павлова. Третокласниците на Недялка Томаатанасова създадоха картичка и акростих за толерантността.

    Най-големите – възпитаниците, на г-жа Петя Ставрева нарисуваха „Цвете на толерантността“, като сами потърсиха и попълниха думите, които са близки до хората, които зачитащи различията и приемащи другите такива каквото са: състрадание, благодарност, любов и др.

    Четвъртокласниците от класа на Атанаска Кирева поставиха своите оцветени ръчички около земното кълбо, за да подчертаят, че хората могат да са обединени дори когато се различават.

    Денят на толерантността беше отбелязан в много училища от общината. Най-голямото училище – СУ „Проф.д-р Асен Златаров“ ще го отбележи със специално подготвен концерт. А в Професионалната гимназия ще бъдат избрани и отличени най-толерантните ученици и учител, на които ще бъде връчено званието „Посланик на толерантността“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини