ОУ "Георги Караславов" почете своя патрон

    По традиция на 25 март ОУ "Георги Караславов“, кв. Дебър почете своя патрон

    В слово си Тонка Будакова, директор на училището, отбеляза: „Училище с минало, богато на спомени! Училище с настояще, изпълнено с предизвикателства! Училище с бъдеще, защото принадлежи на децата!

    Да си учител и ученик в такова училище е чест и призвание. Чест е училището ни да носи името на своя ученик Георги Караславов, родил се в с. Дебър преди 120 години, разменил хляба за книги, вървял бос по прашните пътища до Борисовградската гимназия жаден за знания, учил на четмо и писмо малките дебърчета и достигнал върховете на световната проза…“

    Празничната програма започна от входа на училището, където духов оркестър с ръководител Ваня Павлова посрещаше гостите. Сред тях бяха кметът на общината Николай Митков, председателят на общинския съвет Светозар Славчев, зам.-кметът Радослава Ставрева, общинският съветник от Дебър Стефан Геновски, преподавателката от ПУ Антоанета Пакова,  директори на учебни заведения, бивши учители и ученици.

    Празничната програма беше изключително емоционална, разделена в две части – посветени на 120-тата годишнина от рождението на Георги Караславов и на България и талантливите български деца. Изненада за публиката беше включването на Янко Петков – професионален актьори и общински съветник, който влезе в ролята на възрастния Караславов.

    Целият педагогически състав допринесе за празничната атмосфера и безпроблемното протичане на празника, но с подготовката и сценария се заеха и се представиха Лиляна Запрянова, Петя Павлова, Петя Геновска, Деляна Славовска, Красимира Господинова, Станка Иванова, Ваня Павлова,  Янка Начева и Мария Танева.

    От името на училището директорът получи поздравления и подаръци от своите колеги и от Община Първомай.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини