Дебърският отбор е четвърти в страната на Националното състезания по БДП

Изображение 1 от 3

    Отборът на ОУ „Георги Караславов“, гр. Първомай се представи достойно и завоюва четвърто място на Националното състезание по Безопасност на движението по пътищата.

    Заключителният, национален, етап се проведе на 8 юни в Казанлък. Домакин на финалите беше ОУ „Мати Болгария“, със  съорганизатори Регионално управление на образованието Стара Загора.

    100 състезатели от 25 отбора, от цялата страна, се бориха за призовите места. Всеки от тях е печелил областен кръг на състезанието. Надпреварата премина в два етапа: писмен тест и практическа част. Така Теодор Младенов, Лиана Караманова, Валентина Кирякова и Асен Петров, водени от треньора си Минко Павлов, представиха не само училището си и Първомай, но и цяла Пловдивска област на това престижно състезание.

    Отборът  показа добри познания по правилника за движение и на теоретичната част се класира трети, но грешка при управлението на велосипед го лиши от медал в крайното класиране.

    Националното състезание по безопасност на движението по пътищата се реализира със съдействието на Министерството на образованието и науката, Община Казанлък и КК „Лястовица“.

    За правилното, честно и безкомпромисно протичане на състезанието следи гл. съдия на практическия тест - ст.инсп.  Грозданка Андреева – Министерство на вътрешните работи Стара Загора, и членовете на съдийската комисия - пол.инс. Тихомир Качаков, и пол.инс. Димитър Павлов.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини