Дебърският отбор по Безопасност на движението завоюва второ място в Националната викторина

С диплом за вицешампиони и сребърна купа се завърнаха състезателите на ОУ „Георги Караславов“ гр. Първомай от националния етап на XXIII Национална викторина „Да запазим децата на пътя“, организирана от Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата и Съюза на българските автомобилисти. Финалния етап на проявата за възрастова група V – VII клас беше реализирана с помощта на Областна дирекция на МВР Бургас, РУ на МВР Сунгурларе и домакините от СУ „Христо Ботев“ гр. Сунгурларе. В състезанието взеха участие седемте най-подготвени отбора в тази надпревара. Само три седмици след победата в областния кръг на националното състезание по безопасност на движението по пътищата в гр. Пловдив, Лияна Караманова, Валентина Кирякова и Асен Петров, начело с водещата личност на капитана Теодор Младенов, влетяха с летящ старт още при първото си участие и в това елитно състезание, като нарушиха хегемонията на някои фаворити от предишни издания на викторината.

Отборът беше воден от Минко Павлов – учител с авторитет, успял да подготви не един и двама ученици за движението по пътищата и за теоретичната им изпити за шофьорска книжка. Резултатът на дебърския отбор е показателен  – само на 2 точки от първенеца ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ гр. Ботевград, който има 98 точки, (т.е. 100% успеваемост) и на 11 точки пред бронзовите призьори от ОУ „Никола Й. Вапцаров“ от гр. Берковица.

След тях останаха отборите на домакините и на още три училища.

На практика четворката от Дебър допусна грешка само на една единствена задача от теста и взе максимума от изпитанията във викторината, умения за първа долекарска помощ, игра на пъзел и откриване на неизправност на велосипед.

лед края на състезанието всички отбори получиха своите заслужени награди с пожелание за бъдещи успехи. Такива очакват и четиримата представители от ОУ „Георги Караславов“ гр. Първомай в последната най-високопоставена надпревара в тази възрастова група - Националния кръг на Националното състезание по БДП на 7 – 9.06.2024 г. в гр. Казанлък, обл. Стара Загора.

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Последни новини