Канят ни на "Среща в Тракия" през май

За трета поредна година фолклорният фестивал „Среща в Тракия“ ще събере приятели и любители на българския фолклор в Първомай. Той отново е организиран от Община Първомай и Момчил Тончев – ръководител на танцов клуб „Тракийка”, но вместо през есента, тази година е включен в афиша на Майските празници.  

Празникът е тази събота, 18 май, от 11:30 часа на площада пред читалището. Във фестивалната програма участие ще вземат над 400 самодейци от цялата страна, които ще представят хорà от всички етнографски области на България. Празникът ще започне с дефиле на участниците, които ще преминат от централния площад до общината, където ще извият голямо първомайско хоро.

Фестивалът „Среща в Тракия“ има за цел да поддържа интереса на към традиционното фолклорно изкуство, да утвърди неговото присъствие в съвременния живот, да насърчава интереса на младото поколение към фолклора и да приобщава нови танцьори, които да продължат традициите.

В същото време в пространството пред източната страна на сградата на Общината ще се проведе и киноложката изложба. Очертава се един наситен почивен ден, с предложения за хора с различни интереси.

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини