Нани Тенева отнесе Grand prix от фестивал на изкуствата в Париж

Поредното потвърждение за таланта на Атанаска Тенева дойде от Франция. Нани, както я познават много първомайци и фенове, се завърна с две големи големи награди от престижния Международен фестивал за изкуства "L'Etoile Brillante De France", Париж.

Тя представи себе си и страната ни в две направления. За категорията „фолклор“ избра песента „Калиманку Денку" в аранжимент на нейната майка, учителката по музика Елена Тенева. За изпълнението си  Нани получи най-голямата награда – Grand prix на фестивала.

В направление   „поп и джаз пеене“ избра песента на Адел  "All I ask". И тук Насето бе забелязана от журито, което ѝ връчи Първа награда.

Изпълненията на участниците са били оценявани от музиканти, певци и директори на международни конкурси от Франция, Украйна, Чехия. От България член на журито е била мецосопраното Аня Краваева, председател на Сдружение „Евтерпани“ и директор на международния конкурс "Нови гласове песни и изкуства"/ Несебър, София

„Великден беше за мен наистина велик ден, сподели Нани, развълнувана след награждаването и разказа, че да пее в Париж за нея е било мечта, но дори и не си е мислила за награди.

За участието си на фестивала Атанаска Тенева е пътувала с група от над 20 българи, които са представяли страната ни в различни възрастови групи и от различни области в изкуството. Маршрутът им е минал през едни от най-забележителните градове на Европа. Да се включи в групата и да участва на фестивала е получила покана от Роси Йорданова - Директор на Международен Фестивал "Abanico" и "Sofia Grand Prix".

ЗА Великден Атанаска Тенева и нейният стар приятел Вениамин Димитров публикуваха кавър на песента на Миро и Мария Илиева „Ако утре няма днес“.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини