Бронзов медал завоюваха дебърци в състезание по БДП

Изображение 1 от 4

    Отборът на ОУ „Георги Караславов“, Първомай завоюва третото място в Националното състезание по безопасност на движението на пътя. Организатори на събитието бяха МОН и РУО – област София, а домакин – ботевградското училище „Кирил и Методий“.

    20 отбора, първенци в административните си области, участваха в надпреварата, която се проведе в две направления – теория и практика.

      Ивелина Пашкулова  от 7. клас; Теодор Младенов и Атанас Караманов  от 6. кл.и Лияна Караманова от 5. кл. представиха не само училището си и община Първомай,а и цяла Пловдивска област.

    Проявата подпомага възпитаването и обучението на учениците в култура на поведение на пътя, Независимо от акцента върху знанията и уменията по БДП, чрез състезанието се възпитават и култура в отношенията, съобразителност, уважение към общността и правилата.

    За състезанието учениците се подготвяха  в часовете по занимания по интереси под ръководството на Минко Павлов.

    Дебърските деца имат 100 точки, събрани в двете направления. Те изостават само на 6 точки от победителите и на 3 точки от класиралите се на второ място.

    На практическата част – управление на велосипед и преминаване през препятствия -възпитаниците на Минко Павлов  са били най-добрите от всички състезатели.

    Деца и треньор се чувстват щастливи от представянето си и са удовлетворени на финала на учебната година. За успеха си те получиха грамота, купа, медали и предметни награди.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Случаен виц

    Последни новини