Социални работници обясняваха на децата какво е приятелство и толерантност

Изображение 1 от 6

    По повод 1-ви юни- Ден на детето, екипите на ЦОП и ЦСРИ в Първомай, изнесоха беседи, занимателни и тематични игри на тема „Приятелство и толерантност“ в детските градини. Целта бе да се представи пред децата от четвъртите, подготвителни групи различията между децата и хората по пол, възраст, умения, деца със специални потребности, но и същевременно нашите общи човешки черти, разбирането един към друг, приятелството и толерантността, взаимопомощта и подкрепата между приятелчетата. Обособиха се три екипа от специалисти, като всеки екип подготви самостоятелно различни нагледни материали- табла, приказка за доброто, игри за намиране на приятелче и апликации, рисуване на различия и общи неща във фигури и намиране на пловинката на фигурата.
    Беседи и игри на тема „Приятелство и толерантност“ бяха изнесени в ДГ „Марица“,гр. Първомай, ДГ „Пролет“ с. Искра с деца от с. Искра и с. Брягово, ДГ“1-ви юни“, с. Градина, филиал в с. Крушево и ДГ към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Първомай.
    Съвместната работа с ръководствата на детските градини, учители и възпитатели бе изключително ползотворна, коментираха от Центъра за обществена подкрепа.

    От името на целия екипте пожелаха на всички деца в общината празникът да бъде пълен с цветни балони в небето, с карнавални костюми и чудеса! "Нека детството бъде приказно приключение с безкрайни игри, много приятели, веселие и смях!- и допълниха "Не спирайте жаждата си за света около себе си! Оставете ярка следа, откъдето и да преминете!"

    От името на всички във фирнмата за социални услуги СОНИК СТАРТ поздравявиха децата на Първомай и ги увериха, че ще продължат да влагат цялата си енергия, знания и опит, за да подкрепят правото им на детство. Защото за тях това е мисия и кауза, в която вярват. Защото се грижат за добрия старт.



    Parvomai. NET

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини