Детската градина в Градина стана на 60 години

    60 години от създаването си празнува днес Детска градина „1 юни“, село Градина. Под „ Дъга от слънчеви лъчи“  малчуганите  се разходиха по света, преминавайки през петте континента. С песни и танци се завърнаха в Европа, за да посетят Франция, Италия, Испания и Русия и  да се „завърнат“ в България с китка от български фолклор. А там ги посрещнаха и бивши възпитаници на градината, за да ги поздравят с народен танц.

    Изключително развълнувана, директорката Бонка Хаджигенова посрещна скъпи гости – първата директорка Руска Стоева и учителките – доайени – Недялка Тонева и Златка Атанасова.

    Кметът на общината Николай Митков, на селото Йордан Стоев, председателя на ОбС -Христо Вълчев, свещеници от сърквите в градина и Дебър, представители на местната власт и администрация, служители и учители, родители аплодираха децата.

    С най-голям трепет на сцената излязоха бъдещите първокласници, които за последно танцуваха, пяха и казваха стихове в любимата градина. Те си взеха довиждане със своите учители, поемайки по пътя на знанията, скрити зад школските врати.

    Кметът Николай Митков се обърна към свещенниците с молба да се молят  за щастливото детство на децата. А на децата пожела да растат в мирни и благодатни години, през живота да минават усмихнати, да носят детското в себе си, да имат  щуро лято и да бъдат обгърнати от любовта на родители и учители.

    От гостите малчуганите получиха купища играчки.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Последни новини