21 °C

Отбелязваме Деня на розовата фланелка

Изображение 1 от 4

   Много ученици от Първомай и общината днес носят розови фланелки и по този начин демонстрират своята съпричастност към Деня за борба с училищния тормоз. Инициативата обхваща почти всички училища в общината. Проявите са разнообразни и подканват учениците да помислят как да постъпват в ситуации на тормоз и как могат да им се противопоставят не само за ден.

  Денят на розовата фланелка в България се отбелязва за девета поредна година в последната сряда на месец февруари и е посветен на осъзнаването и превенцията на тормоза в училище. Тази  година девизът на глобалното отбелязване е “Lift each other up” или „Заедно нагоре“, а глобалното му лого е излитаща нагоре стилизирана ракета. 

  В село Градина децата изработиха и поставиха значки във формата на розови тениски с надпис „Не на тормоза, но не за един ден“.По подобен начин отбелязват деня и в НУ "Христо Ботев". 

  Всички класове в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" изработиха свой постер, посветен на боорбата с тормаза в училище

  Караджаловските ученици се строиха във формата на сърце в двора на училището.

  Учениците на СУ „Златаров“ пуснаха в небето розови балони, към които са прикрепени послания.

  През целия ден в ПГСС е подреден кът, посветен на деня. В едно от фоайетата върви презентация с разказ за историята на този ден. Той е организиран за пръв път от Дейвид Шепърд и Травис Прайс в подкрепа на тормозения заради розовото си поло техен съученик.

  Теодора Кирякова

   

  Източник: Parvomai.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Ки
   Кирил и Методий
   3 0
   12:22, 26 фев 2020
   Тъй като авторката е пропуснала едно друго градско училище, предлагам линк https://www.facebook.com/oukimparvomai/
   • ??
    ???
    2 -1
    16:21, 26 фев 2020
    Друга е причината за пропуска.
  • 2
   Пи
   ПИТАГОР
   3 0
   14:34, 26 фев 2020
   Инициативата е хубава ама искам да напомня на авторката че думата фанелка се среща по седенки в речника думата е фланелка. Даже къту я пиша в то кументар и твоя ридактор тедо я фата къту грешна затова вместо да турмозиш мене и другите букувци с то редактор моля ти са ползвай го ти а нас ни остави на мира да пишем кой колкото и както може.
   • Чи
    Читател
    0 0
    17:29, 27 фев 2020
    Г-н.Питагор,никъде не можах да открия в репортажа,погрешно изписана думата фланелка.Навсякъде е както трябва.
  • 3
   Па
   Пампора
   2 0
   16:19, 26 фев 2020
   Пампорово е в главата ми. Прелитат снежинки...Речникът ми се е замрежил...Що е то правопис и има ли той почва тук?!?!?!
  • 4
   33
   333
   2 -4
   18:18, 26 фев 2020
   Кой " шанток" измисли този ден!Не розови фланелки,а здрава ръка трябва в училище!Като видят учител ,учениците да замръзват,а не да му се плезят!Да видим тогава ще има ли тормоз!Всичко може да се оправи много лесно,само трябва да се "обезглави рибата".
   • Ще
    Ще ще
    4 -1
    06:18, 27 фев 2020
    Ще имат респект пред учителКите, когато те спрат да пушат пред самия вход на училището.
   • Ще
    ЩЕ ЛИ?
    4 -1
    09:06, 27 фев 2020
    Само учителките ли? Ами учениците в гимназиите къде пушат? И по-добре ли е учителките да не спазват закона и да пушат в някоя стаичка вътре, както е във всички училища?
   • На
    Набожен
    6 -1
    09:19, 27 фев 2020
    а директорката на "Кирил и Методий" обича да пуши пред църквата, когато има празник и оттам минава целия град - да я видим и да ѝ кажем "евала".
   • Пи
    питагор
    5 0
    09:29, 27 фев 2020
    ъм чи има и друга директорка дето пуши пред училището зако и нея ни я нзувете.
   • Ро
    Родител до 333
    3 -1
    18:13, 27 фев 2020
    Ти бе, "макаренковец" смахнат, деца имаш ли?Ти деца гледал ли си ,че да заплашваш.Правиш ли разлика между страх, и възпитание? В главите ви само първични животински инстинкти, и нищо човешко ,нищо красиво.За да създадеш ,се иска ум,доброта, любов, и когато те отсъстват,започва да присъства психическата обремененост.Деца които тормозят са отрочета на родители с подобна обремененост, които са "възпитавани" с бой и кръв.Тоест,ако вие не сте такъв и детето ти няма да е.Това вашето,са спомени от училището ти ,в което са ти промивали мозъка, и са те превърнали в човеко- подобно същество, неспособно да разсъждава.Където са те били превърнали в послушен роб.Защото за твоята епоха на власт имащите ,са им били нужни хора нямащи собствено мнение,не разсъждаващи,а да изпълняват безропотно .Хора безлични.И днес,в 2020 г, явно все още се намират подобни.Трябва първо да се научим да обичаме,и едва тогава да искаме да бъдем обичани.
   • Св
    Свободен
    0 0
    20:44, 27 фев 2020
    Погледай малко как живеят розовите фланелки,свободните хора!https://www.youtube.com/watch?v=CLJHX5yaumA
   • До
    до родителката
    1 -2
    08:07, 28 фев 2020
    Защо се пениш толкова!Прав е 333!Ти си далеч от това ,което се случва в училище.Един ден отиди в което и да е училище и тогава ще запееш друга песен!Нищо не може да се реши с розови фланелки.
  • 5
   Ро
   Роза
   7 0
   19:22, 26 фев 2020
   От утре на работа в общината с розови фланелки в знак на протест срещу тормоза от Митковаците .
  • 6
   Те
   ТЕМАТИЧНО
   4 0
   11:29, 27 фев 2020
   Абе, хора, замислете се за какво точно става дума в публикацията! В деня, посветен на борба с тормоза, тормозите кого ли не, излизате извън темата и коментирате политика, цигари, правопис и какво ли не. Ограничете се в темата на публикацията!
   • 99
    999
    1 -4
    11:53, 27 фев 2020
    Много добре знаем темата "ТЕМАТИЧКЕ"!Сега можеш ли да ми отговориш по темата,дали тези на снимката,ако сложат по пет розови фланелки,ще спрат да тормозят съучениците си,учителите и родителите си?
   • До
    До 999
    3 0
    18:37, 27 фев 2020
    Това е повод и начин децата да се замислят върху проблема.С подобни инициативи има вероятност,да има, макар и едно дете, да спре да тормози съучениците си. Иначе по добре ли щеше да е, без фланелките,без инициативата? Видяхте до къде достигнахте с провалената си Макаренковска политика ,и продължавате да мътите главите на хората.Завистта,злобата ниската култура в обществото и в семейството,е инкубатора на този проблем в училищата,и на улицата.Навремето съществуваше в огромен мащаб и в казармата.Пак умишлено.Защо ли не си взехме нужната поука?Обаче има една поговорка: каквото си постелиш,на него ще легнеш.

  Хороскоп за 30.03.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  В добро настроение ще преминете през днешния ден, вслушвайки се във всичко, което има отношение към вас. Енергично ще се включите в задачите си, в стремежа си да ги приключите навреме и с желаните резултати. Среща с приятели, някои от които ще превърнете в свои бизнес-партньори.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Подтиквани от смели решения ще пристъпите към изпълнение на плановете, без да търсите нечие мнение. Пазете се от преумора, в желанието си да свършите повече работа може да навредите на здравето си. Част от вас ще потърсят ново поприще, с което ще трябва да доказват уменията си отново.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Проявете толерантност към колегите за да си осигурите подходяща работна атмосфера. Много е важно да сте съзидателни, дарявайки топлина и разбиране. Вечерта някои от вас ги очаква приятна изненада свързана с близък човек. Позитивните ви очаквания напълно ще се оправдаят.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Творчески порив събужда у вас желание да работите по осъществяване на скритите си желания. Старанието ви да сте полезни на околните е впечатляващо. Чест ви прави факта, че не изтъквате направеното и продължавате да се грижите според възможностите си. Денят ви ще е ползотворен и интересен от към лични контакти.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Отстоявайте твърдо позициите си и не допускайте вмешателство в личните ви планове. Възможно е да получите новина, която ще ви подейства като стимулатор да работите още по-усърдно. Въздържайте се от семейни спорове, дори да мислите, че сте прави. Силно се нуждаете от оздравителни процедури свързани с изчистване на организма ви. Направете нещо в тази посока.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Въпроси от делови характер ще изместят посоката на притесненията ви днес. Запазете спокойствие, така ще работите по-пълноценно и ще свършите повече. Не си позволявайте да давате мнение по въпроси, които не ви засягат, но засягат други хора. В желанието си да сте полезни ще нараните някой, за което няма да ви прости.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще се включите във времето и навреме ще приключите започната задача, още повече, че имате финансова изгода от това. Загрижеността ви за здравето на близък човек ще ви накара да потърсите и друго компетентно мнение, с което бихте добили реална представа за нещата. Мислете позитивно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Занимават ви професионалните ви дела и не мислите за почивка, но е важно да отделите време и за отпускане. Никой не ви притеснява, по-скоро вие сами стимулирате работоспособността си. Запазете я за следващите дни, когато действително трябва да действате безотказно.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Нова възможност за професионална реализация или пък началото на интимна връзка, ще вълнуват повечето от представителните на зодията. Денят е начало на промени в живота ви и ако днес може да не са така осезаеми, то в близките дни ще чувствате все по-силно ефекта им. Налага се да вземете конкретно решение по отдавна вълнуващ ви въпрос.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Пониженията тонус се отразява на здравето и общителността ви. Работете за укрепване на духа и имунитета си. Вземайте допълнително витамини, хранете се здравословно и мислете позитивно. Благодарете за всичко, което имате и ще се почувствате по-добре. За някои от вас денят е свързан с пътувания и срещи.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Ще се опитате да наваксате изоставането си от предишните дни. Отнася се за работата ви. Това ще ви донесе спокойствие и увереност, така че, ако все още не сте започнали – действайте. Интимните връзки ще се задълбочават. Интересът към вас е по-засилен от всякога и не бива да го проигравате.
  30 мар 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Имате добри намерения, но е нужно да потърсите съдействието на хора, които биха ви помогнали. Давате си сметка, че не всички са на нивото, което сте достигнали и ще срещнете трудности в разбирането на идеите ви. Някои ще посрещат гости и ще са ангажирани със семейни задължения.
  30 мар 2020
  Последни новини