27 °C

Отбелязваме Деня на розовата фланелка

Изображение 1 от 4

   Много ученици от Първомай и общината днес носят розови фланелки и по този начин демонстрират своята съпричастност към Деня за борба с училищния тормоз. Инициативата обхваща почти всички училища в общината. Проявите са разнообразни и подканват учениците да помислят как да постъпват в ситуации на тормоз и как могат да им се противопоставят не само за ден.

  Денят на розовата фланелка в България се отбелязва за девета поредна година в последната сряда на месец февруари и е посветен на осъзнаването и превенцията на тормоза в училище. Тази  година девизът на глобалното отбелязване е “Lift each other up” или „Заедно нагоре“, а глобалното му лого е излитаща нагоре стилизирана ракета. 

  В село Градина децата изработиха и поставиха значки във формата на розови тениски с надпис „Не на тормоза, но не за един ден“.По подобен начин отбелязват деня и в НУ "Христо Ботев". 

  Всички класове в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" изработиха свой постер, посветен на боорбата с тормаза в училище

  Караджаловските ученици се строиха във формата на сърце в двора на училището.

  Учениците на СУ „Златаров“ пуснаха в небето розови балони, към които са прикрепени послания.

  През целия ден в ПГСС е подреден кът, посветен на деня. В едно от фоайетата върви презентация с разказ за историята на този ден. Той е организиран за пръв път от Дейвид Шепърд и Травис Прайс в подкрепа на тормозения заради розовото си поло техен съученик.

  Теодора Кирякова

   

  Източник: Parvomai.NET

  Видеа по темата

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Ки
   Кирил и Методий
   3 0
   12:22, 26 фев 2020
   Тъй като авторката е пропуснала едно друго градско училище, предлагам линк https://www.facebook.com/oukimparvomai/
   • ??
    ???
    2 -1
    16:21, 26 фев 2020
    Друга е причината за пропуска.
  • 2
   Пи
   ПИТАГОР
   3 0
   14:34, 26 фев 2020
   Инициативата е хубава ама искам да напомня на авторката че думата фанелка се среща по седенки в речника думата е фланелка. Даже къту я пиша в то кументар и твоя ридактор тедо я фата къту грешна затова вместо да турмозиш мене и другите букувци с то редактор моля ти са ползвай го ти а нас ни остави на мира да пишем кой колкото и както може.
   • Чи
    Читател
    0 0
    17:29, 27 фев 2020
    Г-н.Питагор,никъде не можах да открия в репортажа,погрешно изписана думата фланелка.Навсякъде е както трябва.
  • 3
   Па
   Пампора
   2 0
   16:19, 26 фев 2020
   Пампорово е в главата ми. Прелитат снежинки...Речникът ми се е замрежил...Що е то правопис и има ли той почва тук?!?!?!
  • 4
   33
   333
   2 -4
   18:18, 26 фев 2020
   Кой " шанток" измисли този ден!Не розови фланелки,а здрава ръка трябва в училище!Като видят учител ,учениците да замръзват,а не да му се плезят!Да видим тогава ще има ли тормоз!Всичко може да се оправи много лесно,само трябва да се "обезглави рибата".
   • Ще
    Ще ще
    4 -1
    06:18, 27 фев 2020
    Ще имат респект пред учителКите, когато те спрат да пушат пред самия вход на училището.
   • Ще
    ЩЕ ЛИ?
    4 -1
    09:06, 27 фев 2020
    Само учителките ли? Ами учениците в гимназиите къде пушат? И по-добре ли е учителките да не спазват закона и да пушат в някоя стаичка вътре, както е във всички училища?
   • На
    Набожен
    6 -1
    09:19, 27 фев 2020
    а директорката на "Кирил и Методий" обича да пуши пред църквата, когато има празник и оттам минава целия град - да я видим и да ѝ кажем "евала".
   • Пи
    питагор
    5 0
    09:29, 27 фев 2020
    ъм чи има и друга директорка дето пуши пред училището зако и нея ни я нзувете.
   • Ро
    Родител до 333
    3 -1
    18:13, 27 фев 2020
    Ти бе, "макаренковец" смахнат, деца имаш ли?Ти деца гледал ли си ,че да заплашваш.Правиш ли разлика между страх, и възпитание? В главите ви само първични животински инстинкти, и нищо човешко ,нищо красиво.За да създадеш ,се иска ум,доброта, любов, и когато те отсъстват,започва да присъства психическата обремененост.Деца които тормозят са отрочета на родители с подобна обремененост, които са "възпитавани" с бой и кръв.Тоест,ако вие не сте такъв и детето ти няма да е.Това вашето,са спомени от училището ти ,в което са ти промивали мозъка, и са те превърнали в човеко- подобно същество, неспособно да разсъждава.Където са те били превърнали в послушен роб.Защото за твоята епоха на власт имащите ,са им били нужни хора нямащи собствено мнение,не разсъждаващи,а да изпълняват безропотно .Хора безлични.И днес,в 2020 г, явно все още се намират подобни.Трябва първо да се научим да обичаме,и едва тогава да искаме да бъдем обичани.
   • Св
    Свободен
    0 0
    20:44, 27 фев 2020
    Погледай малко как живеят розовите фланелки,свободните хора!https://www.youtube.com/watch?v=CLJHX5yaumA
   • До
    до родителката
    1 -2
    08:07, 28 фев 2020
    Защо се пениш толкова!Прав е 333!Ти си далеч от това ,което се случва в училище.Един ден отиди в което и да е училище и тогава ще запееш друга песен!Нищо не може да се реши с розови фланелки.
  • 5
   Ро
   Роза
   7 0
   19:22, 26 фев 2020
   От утре на работа в общината с розови фланелки в знак на протест срещу тормоза от Митковаците .
  • 6
   Те
   ТЕМАТИЧНО
   4 0
   11:29, 27 фев 2020
   Абе, хора, замислете се за какво точно става дума в публикацията! В деня, посветен на борба с тормоза, тормозите кого ли не, излизате извън темата и коментирате политика, цигари, правопис и какво ли не. Ограничете се в темата на публикацията!
   • 99
    999
    1 -4
    11:53, 27 фев 2020
    Много добре знаем темата "ТЕМАТИЧКЕ"!Сега можеш ли да ми отговориш по темата,дали тези на снимката,ако сложат по пет розови фланелки,ще спрат да тормозят съучениците си,учителите и родителите си?
   • До
    До 999
    3 0
    18:37, 27 фев 2020
    Това е повод и начин децата да се замислят върху проблема.С подобни инициативи има вероятност,да има, макар и едно дете, да спре да тормози съучениците си. Иначе по добре ли щеше да е, без фланелките,без инициативата? Видяхте до къде достигнахте с провалената си Макаренковска политика ,и продължавате да мътите главите на хората.Завистта,злобата ниската култура в обществото и в семейството,е инкубатора на този проблем в училищата,и на улицата.Навремето съществуваше в огромен мащаб и в казармата.Пак умишлено.Защо ли не си взехме нужната поука?Обаче има една поговорка: каквото си постелиш,на него ще легнеш.

  Хороскоп за 09.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Открито ще изразите чувствата и емоциите, които ви владеят и няма да съжалявате. Решили сте да смените подхода си към определен човек, с надеждата това да ви доближи до желаната развръзка. Освен това не се колебайте да се извините и да направите нещо специално за него, ако това е нужно.
  09 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Малко движение няма да ви се отрази зле, размърдайте се. Добре е че се замисляте, но все пак не прекалявайте. Няма да разберете кога денят е минал, а вие все още не сте се събудили. Не е чудно, че близките ви не ви разбират.
  09 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С каквото и да се заемете днес, от вас ще струи добро настроение, което влияе положително на всички около вас. Не позволявате на дребни неща да ви пречат и дори не ги забелязвате. Ще се справите успешно с личен въпрос, който ви вълнува от доста време. Помогнете на приятел, който се нуждае от деликатен съвет и ви е гласувал доверието си.
  09 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Днес сте от галениците на съдбата. Ще получите оферта за нова дейност, която ще съвпада с вашите възможности и нагласа. Само ще трябва да пренебрегнете някои от домашните си задължения, за да си набавите достатъчно средства. Възможен е здравословен проблем при някои от вас, свързан с очите. Не позволявайте от преумора да стигнете до разбалансиране и неадекватност. В движение отстранявайте плявата. Иначе препятствията само ви амбицират и укрепват волята ви.
  09 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
  09 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Добре е да се овладеете на време и да не търсите съмнителни пътища за финансиране. Решавайте проблемите си със собствени средства. В семейството вземете твърда позиция и не се поддавайте на емоциите си. Не се месете и в личния живот на близките си. Търпението ви относно съдебно дело ще бъде възнаградено, изчакайте.
  09 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Ще ви занимават проблеми, свързани с вашето и на близките ви здраве. Не се натоварвайте прекалено много с работа. Щадете и нервите си. Прекарвайте повече време на чист въздух и търсете компанията на приятни, не натоварващи ви хора. Също така се пазете от недоразумения и не давайте мнение, без някой да ви го търси.
  09 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Бъдете предпазливи днес и не се ангажирайте с каквито и да било обещания. Денят не е подходящ за взимането на важни решения. Съсредоточете се върху дома и близките си. Мнозина от вас имат нужда от пълноценна почивка и обстоятелствата около вас напълно я благоприятстват.В края на деня някои от вас е вероятно да изпитат леки стомашни неразположения.
  09 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стремежът към промяна на мнозина от вас, най-сетне ще бъде удовлетворен. Неочаквано събитие ще даде нова и желана от вас насока на живота ви. Предпазливостта при вземането на решение няма да ви навреди, но не се бавете много.
  09 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Самостоятелните занимания днес ще ви донесат очакваните резултати, най-вече в личните дела. Обществената ви ангажираност ще ви срещнат с хора, чиито вълнения споделяте и вие. Заедно ще се опитате да промените нещата, които са по силите ви, за да направите живота си по-добър.
  09 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Условията, в които се реализирате благоприятстват начинанията ви. Стремежът към успех на всяка цена, може да ви донесе неприятности. Не се колебайте да вземате бързи решения, ако ситуацията го изисква. А това може да се наложи много скоро. За здравето трябва да положите и грижи, ако не желаете то да напомня за себе си.
  09 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С нагласа сте да се ангажирате и с чужди проблеми в името на доброто разбирателство, но помислете. Много скоро може да се окажете в трудна ситуация, изпадайки в невъзможност да свършите работа и то не по ваша вина. Ограничете се в своите отговорности и живейте по-спокойно. Нямате нужда от излишни главоболия.
  09 авг 2020

  Случаен виц

  Последни новини