18 °C

Отбелязваме Деня на розовата фланелка

Изображение 1 от 4

   Много ученици от Първомай и общината днес носят розови фланелки и по този начин демонстрират своята съпричастност към Деня за борба с училищния тормоз. Инициативата обхваща почти всички училища в общината. Проявите са разнообразни и подканват учениците да помислят как да постъпват в ситуации на тормоз и как могат да им се противопоставят не само за ден.

  Денят на розовата фланелка в България се отбелязва за девета поредна година в последната сряда на месец февруари и е посветен на осъзнаването и превенцията на тормоза в училище. Тази  година девизът на глобалното отбелязване е “Lift each other up” или „Заедно нагоре“, а глобалното му лого е излитаща нагоре стилизирана ракета. 

  В село Градина децата изработиха и поставиха значки във формата на розови тениски с надпис „Не на тормоза, но не за един ден“.По подобен начин отбелязват деня и в НУ "Христо Ботев". 

  Всички класове в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" изработиха свой постер, посветен на боорбата с тормаза в училище

  Караджаловските ученици се строиха във формата на сърце в двора на училището.

  Учениците на СУ „Златаров“ пуснаха в небето розови балони, към които са прикрепени послания.

  През целия ден в ПГСС е подреден кът, посветен на деня. В едно от фоайетата върви презентация с разказ за историята на този ден. Той е организиран за пръв път от Дейвид Шепърд и Травис Прайс в подкрепа на тормозения заради розовото си поло техен съученик.

  Теодора Кирякова

   

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Ки
   Кирил и Методий
   3 0
   12:22, 26 фев 2020
   Тъй като авторката е пропуснала едно друго градско училище, предлагам линк https://www.facebook.com/oukimparvomai/
   • ??
    ???
    2 -1
    16:21, 26 фев 2020
    Друга е причината за пропуска.
  • 2
   Пи
   ПИТАГОР
   3 0
   14:34, 26 фев 2020
   Инициативата е хубава ама искам да напомня на авторката че думата фанелка се среща по седенки в речника думата е фланелка. Даже къту я пиша в то кументар и твоя ридактор тедо я фата къту грешна затова вместо да турмозиш мене и другите букувци с то редактор моля ти са ползвай го ти а нас ни остави на мира да пишем кой колкото и както може.
   • Чи
    Читател
    0 0
    17:29, 27 фев 2020
    Г-н.Питагор,никъде не можах да открия в репортажа,погрешно изписана думата фланелка.Навсякъде е както трябва.
  • 3
   Па
   Пампора
   2 0
   16:19, 26 фев 2020
   Пампорово е в главата ми. Прелитат снежинки...Речникът ми се е замрежил...Що е то правопис и има ли той почва тук?!?!?!
  • 4
   33
   333
   2 -4
   18:18, 26 фев 2020
   Кой " шанток" измисли този ден!Не розови фланелки,а здрава ръка трябва в училище!Като видят учител ,учениците да замръзват,а не да му се плезят!Да видим тогава ще има ли тормоз!Всичко може да се оправи много лесно,само трябва да се "обезглави рибата".
   • Ще
    Ще ще
    4 -1
    06:18, 27 фев 2020
    Ще имат респект пред учителКите, когато те спрат да пушат пред самия вход на училището.
   • Ще
    ЩЕ ЛИ?
    4 -1
    09:06, 27 фев 2020
    Само учителките ли? Ами учениците в гимназиите къде пушат? И по-добре ли е учителките да не спазват закона и да пушат в някоя стаичка вътре, както е във всички училища?
   • На
    Набожен
    6 -1
    09:19, 27 фев 2020
    а директорката на "Кирил и Методий" обича да пуши пред църквата, когато има празник и оттам минава целия град - да я видим и да ѝ кажем "евала".
   • Пи
    питагор
    5 0
    09:29, 27 фев 2020
    ъм чи има и друга директорка дето пуши пред училището зако и нея ни я нзувете.
   • Ро
    Родител до 333
    3 -1
    18:13, 27 фев 2020
    Ти бе, "макаренковец" смахнат, деца имаш ли?Ти деца гледал ли си ,че да заплашваш.Правиш ли разлика между страх, и възпитание? В главите ви само първични животински инстинкти, и нищо човешко ,нищо красиво.За да създадеш ,се иска ум,доброта, любов, и когато те отсъстват,започва да присъства психическата обремененост.Деца които тормозят са отрочета на родители с подобна обремененост, които са "възпитавани" с бой и кръв.Тоест,ако вие не сте такъв и детето ти няма да е.Това вашето,са спомени от училището ти ,в което са ти промивали мозъка, и са те превърнали в човеко- подобно същество, неспособно да разсъждава.Където са те били превърнали в послушен роб.Защото за твоята епоха на власт имащите ,са им били нужни хора нямащи собствено мнение,не разсъждаващи,а да изпълняват безропотно .Хора безлични.И днес,в 2020 г, явно все още се намират подобни.Трябва първо да се научим да обичаме,и едва тогава да искаме да бъдем обичани.
   • Св
    Свободен
    0 0
    20:44, 27 фев 2020
    Погледай малко как живеят розовите фланелки,свободните хора!https://www.youtube.com/watch?v=CLJHX5yaumA
   • До
    до родителката
    1 -2
    08:07, 28 фев 2020
    Защо се пениш толкова!Прав е 333!Ти си далеч от това ,което се случва в училище.Един ден отиди в което и да е училище и тогава ще запееш друга песен!Нищо не може да се реши с розови фланелки.
  • 5
   Ро
   Роза
   7 0
   19:22, 26 фев 2020
   От утре на работа в общината с розови фланелки в знак на протест срещу тормоза от Митковаците .
  • 6
   Те
   ТЕМАТИЧНО
   4 0
   11:29, 27 фев 2020
   Абе, хора, замислете се за какво точно става дума в публикацията! В деня, посветен на борба с тормоза, тормозите кого ли не, излизате извън темата и коментирате политика, цигари, правопис и какво ли не. Ограничете се в темата на публикацията!
   • 99
    999
    1 -4
    11:53, 27 фев 2020
    Много добре знаем темата "ТЕМАТИЧКЕ"!Сега можеш ли да ми отговориш по темата,дали тези на снимката,ако сложат по пет розови фланелки,ще спрат да тормозят съучениците си,учителите и родителите си?
   • До
    До 999
    3 0
    18:37, 27 фев 2020
    Това е повод и начин децата да се замислят върху проблема.С подобни инициативи има вероятност,да има, макар и едно дете, да спре да тормози съучениците си. Иначе по добре ли щеше да е, без фланелките,без инициативата? Видяхте до къде достигнахте с провалената си Макаренковска политика ,и продължавате да мътите главите на хората.Завистта,злобата ниската култура в обществото и в семейството,е инкубатора на този проблем в училищата,и на улицата.Навремето съществуваше в огромен мащаб и в казармата.Пак умишлено.Защо ли не си взехме нужната поука?Обаче има една поговорка: каквото си постелиш,на него ще легнеш.

  Хороскоп за 29.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
  29 окт 2020
  Последни новини