14 °C

Отбелязваме Деня на розовата фланелка

Изображение 1 от 4

   Много ученици от Първомай и общината днес носят розови фланелки и по този начин демонстрират своята съпричастност към Деня за борба с училищния тормоз. Инициативата обхваща почти всички училища в общината. Проявите са разнообразни и подканват учениците да помислят как да постъпват в ситуации на тормоз и как могат да им се противопоставят не само за ден.

  Денят на розовата фланелка в България се отбелязва за девета поредна година в последната сряда на месец февруари и е посветен на осъзнаването и превенцията на тормоза в училище. Тази  година девизът на глобалното отбелязване е “Lift each other up” или „Заедно нагоре“, а глобалното му лого е излитаща нагоре стилизирана ракета. 

  В село Градина децата изработиха и поставиха значки във формата на розови тениски с надпис „Не на тормоза, но не за един ден“.По подобен начин отбелязват деня и в НУ "Христо Ботев". 

  Всички класове в ОУ "Св.св. Кирил и Методий" изработиха свой постер, посветен на боорбата с тормаза в училище

  Караджаловските ученици се строиха във формата на сърце в двора на училището.

  Учениците на СУ „Златаров“ пуснаха в небето розови балони, към които са прикрепени послания.

  През целия ден в ПГСС е подреден кът, посветен на деня. В едно от фоайетата върви презентация с разказ за историята на този ден. Той е организиран за пръв път от Дейвид Шепърд и Травис Прайс в подкрепа на тормозения заради розовото си поло техен съученик.

  Теодора Кирякова

   

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (17)

  • 1
   Ки
   Кирил и Методий
   3 0
   12:22, 26 фев 2020
   Тъй като авторката е пропуснала едно друго градско училище, предлагам линк https://www.facebook.com/oukimparvomai/
   • ??
    ???
    2 -1
    16:21, 26 фев 2020
    Друга е причината за пропуска.
  • 2
   Пи
   ПИТАГОР
   3 0
   14:34, 26 фев 2020
   Инициативата е хубава ама искам да напомня на авторката че думата фанелка се среща по седенки в речника думата е фланелка. Даже къту я пиша в то кументар и твоя ридактор тедо я фата къту грешна затова вместо да турмозиш мене и другите букувци с то редактор моля ти са ползвай го ти а нас ни остави на мира да пишем кой колкото и както може.
   • Чи
    Читател
    0 0
    17:29, 27 фев 2020
    Г-н.Питагор,никъде не можах да открия в репортажа,погрешно изписана думата фланелка.Навсякъде е както трябва.
  • 3
   Па
   Пампора
   2 0
   16:19, 26 фев 2020
   Пампорово е в главата ми. Прелитат снежинки...Речникът ми се е замрежил...Що е то правопис и има ли той почва тук?!?!?!
  • 4
   33
   333
   2 -4
   18:18, 26 фев 2020
   Кой " шанток" измисли този ден!Не розови фланелки,а здрава ръка трябва в училище!Като видят учител ,учениците да замръзват,а не да му се плезят!Да видим тогава ще има ли тормоз!Всичко може да се оправи много лесно,само трябва да се "обезглави рибата".
   • Ще
    Ще ще
    4 -1
    06:18, 27 фев 2020
    Ще имат респект пред учителКите, когато те спрат да пушат пред самия вход на училището.
   • Ще
    ЩЕ ЛИ?
    4 -1
    09:06, 27 фев 2020
    Само учителките ли? Ами учениците в гимназиите къде пушат? И по-добре ли е учителките да не спазват закона и да пушат в някоя стаичка вътре, както е във всички училища?
   • На
    Набожен
    6 -1
    09:19, 27 фев 2020
    а директорката на "Кирил и Методий" обича да пуши пред църквата, когато има празник и оттам минава целия град - да я видим и да ѝ кажем "евала".
   • Пи
    питагор
    5 0
    09:29, 27 фев 2020
    ъм чи има и друга директорка дето пуши пред училището зако и нея ни я нзувете.
   • Ро
    Родител до 333
    3 -1
    18:13, 27 фев 2020
    Ти бе, "макаренковец" смахнат, деца имаш ли?Ти деца гледал ли си ,че да заплашваш.Правиш ли разлика между страх, и възпитание? В главите ви само първични животински инстинкти, и нищо човешко ,нищо красиво.За да създадеш ,се иска ум,доброта, любов, и когато те отсъстват,започва да присъства психическата обремененост.Деца които тормозят са отрочета на родители с подобна обремененост, които са "възпитавани" с бой и кръв.Тоест,ако вие не сте такъв и детето ти няма да е.Това вашето,са спомени от училището ти ,в което са ти промивали мозъка, и са те превърнали в човеко- подобно същество, неспособно да разсъждава.Където са те били превърнали в послушен роб.Защото за твоята епоха на власт имащите ,са им били нужни хора нямащи собствено мнение,не разсъждаващи,а да изпълняват безропотно .Хора безлични.И днес,в 2020 г, явно все още се намират подобни.Трябва първо да се научим да обичаме,и едва тогава да искаме да бъдем обичани.
   • Св
    Свободен
    0 0
    20:44, 27 фев 2020
    Погледай малко как живеят розовите фланелки,свободните хора!https://www.youtube.com/watch?v=CLJHX5yaumA
   • До
    до родителката
    1 -2
    08:07, 28 фев 2020
    Защо се пениш толкова!Прав е 333!Ти си далеч от това ,което се случва в училище.Един ден отиди в което и да е училище и тогава ще запееш друга песен!Нищо не може да се реши с розови фланелки.
  • 5
   Ро
   Роза
   7 0
   19:22, 26 фев 2020
   От утре на работа в общината с розови фланелки в знак на протест срещу тормоза от Митковаците .
  • 6
   Те
   ТЕМАТИЧНО
   4 0
   11:29, 27 фев 2020
   Абе, хора, замислете се за какво точно става дума в публикацията! В деня, посветен на борба с тормоза, тормозите кого ли не, излизате извън темата и коментирате политика, цигари, правопис и какво ли не. Ограничете се в темата на публикацията!
   • 99
    999
    1 -4
    11:53, 27 фев 2020
    Много добре знаем темата "ТЕМАТИЧКЕ"!Сега можеш ли да ми отговориш по темата,дали тези на снимката,ако сложат по пет розови фланелки,ще спрат да тормозят съучениците си,учителите и родителите си?
   • До
    До 999
    3 0
    18:37, 27 фев 2020
    Това е повод и начин децата да се замислят върху проблема.С подобни инициативи има вероятност,да има, макар и едно дете, да спре да тормози съучениците си. Иначе по добре ли щеше да е, без фланелките,без инициативата? Видяхте до къде достигнахте с провалената си Макаренковска политика ,и продължавате да мътите главите на хората.Завистта,злобата ниската култура в обществото и в семейството,е инкубатора на този проблем в училищата,и на улицата.Навремето съществуваше в огромен мащаб и в казармата.Пак умишлено.Защо ли не си взехме нужната поука?Обаче има една поговорка: каквото си постелиш,на него ще легнеш.

  Хороскоп за 25.01.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Обмислете положителните и отрицателните страни на въпроса, който стои за решаване пред вас днес, за да се предпазите от грешки. Ще бъдете успешни, ако не игнорирате разума от сърцето си и им отдавате еднакво значение. Общуването с приветливи и позитивно мислещи хора ще ви бъде полезно и ще ви се отрази тонизиращо.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Телец Обхванати сте от ентусиазъм и това неминуемо ще доведе до промени. Ако се вслушате в съветите на ценен за вас човек и ги приложите в бизнеса, ще регистрирате сполука. Ако прекарвате почивката си на море бъдете внимателни с подводните спортове.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Имате най-разнообразни планове за този ден, но твърде вероятно е да се окаже че трябва да се заемете с нещо, което не е влизало в сметките ви. Въпреки това го направете и няма да съжалявате. Бъдете искрени към интимния партньор, предпочитайте да говорите открито за въпроси, които ви вълнуват, а не да ги премълчавате.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще посветите по-голямата част от времето си на реализацията на делова задача. Обмислено и разумно пристъпвате към работата си, друго не би могло и да бъде за вас, за това ще се доближите до успеха. Търсещите нов път ще проучват възможностите за образование или работа в чужбина.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще работите самостоятелно, влагайки творчески заряд и амбиция за изява. Без да отхвърляте чуждите идеи ще търсите най-доброто, което да приложите в работата си. Така ще си осигурите по-добри бъдещи проекти, а от там и финансова осигуреност. Вслушвайте се в съветите на специалисти за здравословните си неразположения.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Полезните ви контакти ще благоприятстват задачите, с които се захващате днес. Когато сте в позиция на зависими от някого знаете как да се държите, но не променяйте отношението си към него при промяна на обстоятелствата. С ентусиазъм ще градите планове за общото ви бъдеще с партньора, вдъхновени от вниманието му към вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Очаква ви спокоен неделен ден. Делата ви ще вървят така, както сте ги планирали. Вечерта е възможно да се отдадете на развлечения. Среща със стари приятели ще ви развесели и настрои позитивно за предстоящата седмица. Имате нужда от повече разнообразие, затова помислете какво можете да направите по въпроса.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Изпълнени сте с добри очаквания от предстояща сделка и ще подчините времето на деловите си ангажименти. Натовареността ще изостри чувствителността ви и са възможни конфликти. Владейте се, за да не провалите настроението, не само своето, но и на околните. Пътуващите ще изпълнят програмата си, стига да са внимателни, ако шофират.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Без да се стряскате от динамичното развитие на събитията покрай вас, ще задълбочите интересите си в сферата, в която работите. Доверието, което сте изградили до тук ще благоприятства по-следващите ви стъпки, без затруднения ще се ползвате от услугите на хората около вас.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Затрудненията на работното място ще ви поизнервят, но ще намерите правилните решения за тях. Не се ангажирайте с много дейности наведнъж, за да можете да мислите пълноценно, а не под въздействие на стреса. Не пренебрегвайте семейството си и обърнете внимание на личните си дела. Грижите за здравето ще ви се отразят добре, ще ви направят по-гъвкави и бодри.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Не се подвеждайте по чужди съвети, защото е възможно прикрити недоброжелатели да ви навредят. Вслушвайте се в собствената си интуиция и действайте съобразно нея. Имате успех сред противоположния пол. Чарът и чувството ви за хумор са неотразими. Възползвайте се.
  25 яну 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте в бъдещето си. Направете нужните усилия днес, за да се чувствате добре утре. От изявите ви ще зависят бъдещите ви реализации. Ползотворни контакти ще ви помогнат да определите приоритетите си, като дадете предимство на нещата, които ви носят доволство и добри доходи.
  25 яну 2021
  Последни новини