След 4 години двама получиха обвинение за грабеж и побой в село Градина

Окръжна прокуратура обвини двама софиянци – Новко и Данчо за престъпление, извършено през 2012 година в село Градина. Тогава те двамата „ в съучастие като извършители отнели чужди движими вещи от владението на собственика с намерение противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и грабежът е придружен с две средни телесни повреди“.

През лятото на 2012 година мъжете на 30 и 26 години са поискали от техен познат от село Градина да им покаже къща, в която живеят достатъчно богати хора. Името на този човек не се посочва и той е привлечен само като свидетел по това дело. Свидетелят се сетил и ги завел пред дома на семейство, занимаващо се с търговия.

На 8 юли 2012 г. двамата обвиняеми и техният познат тръгнали с лек автомобил, от гр. София за с. Градина, за да извършат грабеж в жилището на семейството. В късните часове на 8 срещу 9 юли 2012 г. обвиняемите влезли в двора на къщата, като оставили свидетеля да ги чака в колата.  На първия етаж спели двамата съпрузи. Вратата към спалнята била заключена. Единият от обвиняемите я разбил с ритник, а след това и двамата започнали да нанасят удари с юмрук по лицата на мъжа и жената. В резултат, нищо неподозиращите съпрузи изпаднали в безсъзнание. По-късно е установено, че са им нанесени средни телесни повреди, като и на двамата била счупена челюстта.

Обвиняемите Новко и Данчо претърсили къщата и отнесли със себе си – 5 610 лева, 150 евро и различни златни накити – монета, обици, пръстен и др., всичко на обща стойност 7 964 лева. Те си тръгнали, а след това си разделили отнетите вещи.  По-късно Данчо В. „със заработеното“ си купил лек автомобил „БМВ 316".

Разпитани в хода на досъдебното производство, двамата обвиняеми се признават за виновни.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пъ
    ПЪРВОМАЕЦ
    2 0
    21:49, 18 ное 2016
    Г-н Митков, какво стана с вашият проект за еднопосочно движение на в централните улици на Първомай? Общинския съвет нали гласува? Областния управител разреши! Защо го потулихте пак това решение? Защото Ви подкупват ли някои богаташи?
Последни новини