11 °C

Седмокласниците от Буково са с най-висок успех по математика в общината

В община Първомай най-високия резултат на изпитите след 7. клас по български език са постигнали учениците от СУ „Златаров“, но изненадващо по математика са ги изпреварили учениците от Буковското училище.

Обобщение на данните от представянето на седмокласниците на изпитите за националното външно оценяване е публикувано от частния сайт danibon.com .

ОУ „Д-р Петър Берон“, Буково е защитено училище, със слети паралелки. Резултатът 40.08 точки по математика е със 7,29 точки по-висок от следващия успех – на СУ „Златаров“. Буковските ученици имат почти 4 пъти по-висок успех от успеха на учениците в Дълбок извор и три пъти по-висок от този на седмокласниците в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Първомай. Това са двете училища, които не са успели да постигнат резултат „среден“. Много след Буково и „Златаров“ е третият резултат – 26,56 точки – на седмокласниците от Виница.

В резултатите по български език очаквано най-висок успех имат златаровци – 54,35. Това се равнява приблизително на оценка 4,36. Следващите ги по успех са учениците от Езерово с 43,90, което е съвсем близко до добър 4. На трето място са седмокласниците на Буково, които са постигнали забележителните 36,33 точки. Всички училища от общината на изпита по български език и литература имат среден успех над среден 3.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  12
  123
  4 0
  13:25, 13 юли 2020
  Миналата година в Буково пак имаха най-висок резултат по математика. Поздравления за учителките Сребрева и Е.Иванова. Нека СУ Златаров да преосмисли кадровата си политика, особено за математиците си.
 • 2
  Кр
  крив
  1 -3
  13:44, 13 юли 2020
  Те буковци, ако можеха да си напишат имената без грешка, щяха и там да им дадат по- високи оценки, ама на ...
 • 3
  Е, това може да е знак към СУ да не залагат само на голямата реклама.То е хубава рекламата, но да е защитена с резултати.Явно целта е само да се набират колкото се може повече ученици, с големите реклами за отлична подготовка и езиково обучение, но накрая резултатите са ниски или никакви.
  Да не се гледа само, че броят ученици носи пари, а да се следи и за добър педагогически персонал.Може да имаш по-малко паралелки, но да имаш качествени учители.Явно в СУ това го няма!
 • 4
  До
  До кривия в сметките
  3 0
  16:03, 13 юли 2020
  Могат да не пишат грамотно, да говорят с акцент и да не знаят английски, ама могат да си оправят сметките..и не се опитвайте да омаловажите успеха на децата, за да задоволите нечии болни амбиции.
 • 5
  Уч
  Учител
  2 0
  18:22, 13 юли 2020
  Колко бяха седмокласниците от Буково и колко от тях са от уязвимите групи?
 • 6
  Ха
  Хахаха
  2 0
  07:20, 14 юли 2020
  Тази статия за "голямото" постижение на Буковското училище, който не надхвърля "Добър", ли е? Май по-скоро за лошият резултат на всички училища.... При толкова пари хвърлени от родителите за частни уроци, не можем да докараме и до четворка........
 • 7
  Wh
  Whatever
  1 0
  12:46, 14 юли 2020
  Не халайте СУ, че пак ще блокират коментарите и ще си четете ушите

Хороскоп за 23.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Усърдието в работата и във всичко, с което се занимавате днес ще има видими резултати. За да сте в синхрон с енергиите на деня, станете по-търпеливи, потиснете егото си и избягвайте ненужните спорове. Дайте път на творческите си виждания и следвайте сърцето си. Предстоят желани развития в интимната сфера.
23 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Днес вършите добре всичко, с което се захванете. Прозрач-ността на целите ви много ви помага при осъществяването им, по-ради което никой от заобикалящите ви няма съмнение какво точно искате. Организацията ви е на ниво, затова можете да се надявате на добри резултати. Постарайте се да отделите от времето си и за човека до вас, нека той не се чувства пренебрегнат.
23 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Съдбата ще ви предложи всичко онова, от което се нуждаете днес. В службата ще се вслушват в предложенията ви, зачитайки опита и умението ви да се сработвате с колегите. Имате планове, голяма част от които ще отсеете и ще пристъпите към реализацията им. Позабравени чувства също ще изплуват на повърхността.
23 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очаква ви динамичен и успешен работен ден. С деловите си партньори ще стигате бързо до общи решения и резултатите няма да закъснеят. Ако стихията ви е търговията бъдете предпазливи. Имайте предвид, че начинанията свързани с чуждестранни партньори е възможно да претърпят промени. Момента е подходящ за стабилизиране в личен план.
23 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Не ангажирайте вниманието си с маловажни неща. Отговорността ви изисква да се концентрирате върху непосредствената си работа. Бизнесът ще ви носи очакваните резултати, изненади не се предвиждат. С партньор от миналото си е възможно да възобновите стара връзка, интересът ви към него набира преднина.
23 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
От доста време изчаквате подходящия момент за решаваща стъпка в професионалните ви дела и днес ще ви се отдаде възможност да я осъществите. Предпочитате да не рискувате и това може да стане причина за противоречия между вас и партньорите ви, но в крайна сметка вие ще се окажете прави. Предстои ви стабилизация във финансово отношение.
23 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Анализирате в дълбочина делата, с които се занимавате и сте в състояние да предвидите кое е следващото нещо, което следва. Хората около вас се осланят на този факт, но не допускайте вие да носите отговорност и вместо тях. На някои от вас предстои пътуване в чужбина, което е свързано с много предизвикателства за вас, но и доста дивиденти.
23 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Загърбвате стари неща, които ви носят само тревоги и тръгвате по съвършено нов път, където ви очакват немалко шансове, стига да съумеете да ги използвате както трябва. Имате завидното свойство бързо да се приспособявате и това занапред ще ви бъде само от полза. Вашата тайнственост привлича представител на другия пол, опитайте се да балансирате нещата.
23 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще избегнете изненадите и нежеланите ситуации, стига да сте внимателни и да се съобразявате с обективните условия. При работа с остри предмети и огнеопасни материали, вземете мерки. Роднините ви ще се радват, ако споделяте повече от времето си с тях. Обмена на мисли и енергия по между ви са важни, не ги пренебрегвайте.
23 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при боравенето с пари. Има голяма вероятност да ги загубите или да ви измамят по някакъв начин. Успехът в работата ви е неизбежен, особено ако става дума за проект, по който отдавна работите. Жизненият ви потенциал е на много добро ниво, но поради различни обстоятелства сте склонни към грешки и значителни пропуски.
23 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Гледате обективно на заплетена ситуация на работното си място и се опитвате да намерите подходящ начин за решаването й. Това ви издига в очите на околните, особено на онези, които не осъзнават сериозността на положението. Сътрудничеството ви с колега ще бъде ползотворно само при условие че приемате мнението му за равносилно на вашето и сте готови на компромиси.
23 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Възможно е да изпаднете в колебания. Податливи сте на импулси, каращи ви да свършите на мига всичките си задачи, но в следващия момент възниква друго и това забавя темпото ви. Каквото и да усещате, нещата ще се случват. Решавайте проблемите в движение и мислете позитивно, без да таите гняв в душата си към никого.
23 яну 2021
Последни новини