12 °C

Седмокласниците от Буково са с най-висок успех по математика в общината

В община Първомай най-високия резултат на изпитите след 7. клас по български език са постигнали учениците от СУ „Златаров“, но изненадващо по математика са ги изпреварили учениците от Буковското училище.

Обобщение на данните от представянето на седмокласниците на изпитите за националното външно оценяване е публикувано от частния сайт danibon.com .

ОУ „Д-р Петър Берон“, Буково е защитено училище, със слети паралелки. Резултатът 40.08 точки по математика е със 7,29 точки по-висок от следващия успех – на СУ „Златаров“. Буковските ученици имат почти 4 пъти по-висок успех от успеха на учениците в Дълбок извор и три пъти по-висок от този на седмокласниците в ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ в Първомай. Това са двете училища, които не са успели да постигнат резултат „среден“. Много след Буково и „Златаров“ е третият резултат – 26,56 точки – на седмокласниците от Виница.

В резултатите по български език очаквано най-висок успех имат златаровци – 54,35. Това се равнява приблизително на оценка 4,36. Следващите ги по успех са учениците от Езерово с 43,90, което е съвсем близко до добър 4. На трето място са седмокласниците на Буково, които са постигнали забележителните 36,33 точки. Всички училища от общината на изпита по български език и литература имат среден успех над среден 3.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

 • 1
  12
  123
  4 0
  13:25, 13 юли 2020
  Миналата година в Буково пак имаха най-висок резултат по математика. Поздравления за учителките Сребрева и Е.Иванова. Нека СУ Златаров да преосмисли кадровата си политика, особено за математиците си.
 • 2
  Кр
  крив
  1 -3
  13:44, 13 юли 2020
  Те буковци, ако можеха да си напишат имената без грешка, щяха и там да им дадат по- високи оценки, ама на ...
 • 3
  Е, това може да е знак към СУ да не залагат само на голямата реклама.То е хубава рекламата, но да е защитена с резултати.Явно целта е само да се набират колкото се може повече ученици, с големите реклами за отлична подготовка и езиково обучение, но накрая резултатите са ниски или никакви.
  Да не се гледа само, че броят ученици носи пари, а да се следи и за добър педагогически персонал.Може да имаш по-малко паралелки, но да имаш качествени учители.Явно в СУ това го няма!
 • 4
  До
  До кривия в сметките
  3 0
  16:03, 13 юли 2020
  Могат да не пишат грамотно, да говорят с акцент и да не знаят английски, ама могат да си оправят сметките..и не се опитвайте да омаловажите успеха на децата, за да задоволите нечии болни амбиции.
 • 5
  Уч
  Учител
  2 0
  18:22, 13 юли 2020
  Колко бяха седмокласниците от Буково и колко от тях са от уязвимите групи?
 • 6
  Ха
  Хахаха
  2 0
  07:20, 14 юли 2020
  Тази статия за "голямото" постижение на Буковското училище, който не надхвърля "Добър", ли е? Май по-скоро за лошият резултат на всички училища.... При толкова пари хвърлени от родителите за частни уроци, не можем да докараме и до четворка........
 • 7
  Wh
  Whatever
  1 0
  12:46, 14 юли 2020
  Не халайте СУ, че пак ще блокират коментарите и ще си четете ушите

Хороскоп за 27.10.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Убедени сте, че някъде неизменно гори чистия пламък на доброто, колкото и да е нищожен той. Поставете се на мястото на другите и опитайте да разберете и най-покварените. Необходимо е да се прави разлика. Ще станете неимоверно надеждни, спокойни и оптимистично настроени, ако сте удовлетворени и щастливи от връзката си с партньора. Ще имате късмет с парите. Дори и друг да ви ги дава, ще ги имате предостатъчно.
27 окт 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Действайте предпазливо и осмисляйте всяка своя следваща стъпка. Необходимо е да имате доверие в хората, с които работите и в труден момент да се допитате до тях. Имате добри шансове, но бъдете готови за неочаквано развитие на делата ви.
27 окт 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Предвижданията ви са основателни и сте в състояние да ги реализирани, поне онази част, която касае вас самите. Късметът ще бъде с вас и мечтите ви ще се сбъднат, внасяйки настроение в душата ви. Бъдете по-толерантни към обкръжението си и не се превръщайте в досадници. Това отегчава.
27 окт 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Професионалното ви развитие ще повиши доходите ви. Напрегнати сте и това се отразява на взаимоотношенията с колеги и роднини. Избягвайте конфликтите. С тях не доказвате нищо, а се хабите много. Ще получите нови предложения и възможности за партньорство с влиятелен човек.
27 окт 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Привлича ви идеята да превърнете работата си в осъществена мечта. Имате организаторските умения, знания и контакти, и можете. Късметът също ще ви съпътства. Не пренебрегвайте задълженията си към близките ви и се съобразявайте с чувствата им. Споделете вечерта си с любим човек.
27 окт 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ви ще бъде интересен и емоционално наситен. Вниманието на ви е погълнато от човек, чиито разбирания са сходни с вашите. Свързват ви общи интереси и ще предприемете стъпки към повече сближаване. Не е изключено да оставите работата си на заден план, но това не е препоръчително. Бизнес-делата ви изискват също внимание и работа. Грижете се и за близките си.
27 окт 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Всичко, с което се захванете ще бъде успешно. Доволни ще останат онези творчески личности, които поставят щастието на другите, като водещо начало. Към тях съдбата ще бъде благосклонна, защото те са намерили верния път. Ако имате здравословни проблеми денят предлага успешното им разрешаване. Потърсете алтернативни решения.
27 окт 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Радвайте се, желайте доброто на другите и ще се чувствате прекрасно благодарение на успехите, които бележите в личния си живот. Не се доверявайте безрезервно на колегите си, някой може да ви навреди. Необходимо е да се движите повече, ако започнете диета днес ще постигнете добри резултати.
27 окт 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днес правете повече добрини. Те ще се припомнят в подходящ момент, и това ще увеличи успехите ви. Приятелска сбирка ще ви разведри и донесе повече настроение. Случайно запознанство е възможно да прерасне в трайна връзка за неангажираните от вас.
27 окт 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Като хора обичащи предизвикателствата и днес няма да пропуснете да бъдете там, където се случва всичко интересно. Захващате се с нещо, което ви се струва достатъчно перспективно и същевременно интересно. Умеете да привличате други хора за кауза, в която вярвате и за която работите. В личен план ви предстои интригуващо запознанство.
27 окт 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Запазете добрия тон, за да не се поставите в деликатна ситуация. Овладейте емоциите си и свършете работата си без да ви се налага да влизате в пререкания с когото и да било. Нечия подкрепа ще внесе увереност в силите ви и ще ви помогне по-добре да организирате намеренията си за деня.
27 окт 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Делови успехи ще бележат тази седмица. Финансовото ви благосъстояние значително ще нарасне най-вече благодарение на усилията, които сте положили в миналото. Направете близките си съпричастни на успехите си.
27 окт 2020
Последни новини