28 °C

За 23 път ловците и риболовците от ЛРД Марица“ се събраха на своя събор

  Десетки ловци и риболовци от ЛРД „Марица“ – Първомай се събраха на 23-я си събор на Ловно стрелковия комплекс в кв. Дебър в първата събота на месец септември.

  Пред членовете на организацията Председателят ѝ Тодор Баръмов отчете, че само през 2016 година са разселени над 4000 птици – полудива патица, фазан и яребица. В стопанисваните от дружеството водоеми са пуснати над 250 кг зарибителен материал – толстолоб и шаран. „Всичко това – каза той- би било невъзможно без вас ловците и риболовците – членове на Ловно-рибарско дружество „Марица“ – Първомай. Без вас нямаше да го има и днешния събор.“

  Баръмов благодари на ръководството на НЛРС за оказаното съдействие – логистична, финансова и всякаква друга помощ, която той се надява да получава и в бъдеще. Благодари и на фирма „Сокол“ - произвеждаща и предоставяща елитен дивеч, който дружеството разселва и голям процент от него се приспособява в живата природа; на Горските стопанства – Първомай и Асеновград, с които ловците работят през годините и безпроблемно решават общите въпроси, които изникват пред тях. Той поздрави и съседните дружества – Асеновград, Брезово, Кърджали, Пловдив за съвместната работа за отстояване на принципите на ловното движение в България и в борбата с бракониерството.

  Гост на традиционния събор беше и Иван Петков – председател на НЛРС „СЪюзна ловците и риболовците в България“. Той поздрави членовете на дружеството за приноса им за развитието на дивечовите популации в България и отбеляза, ЛРД „Марица“ е сред първенците в изпълнението на Националната  програмата за устойчиво управление на дивечови популации. Той подчерта, че това е приоритет, който не се изпълнява от нито една друга неправителствена организация в България. Дружествата, членуващи в НЛРС стопанисват 2/3 от ловната територия на страната инвестират и изпълняват своите ангажименти по Закона за лова и опазване на дивеча и отговарят на всички европейски критерии за устойчиво управление на дивечовите популации в ловно стопанските райони, които са им предоставени.

  Петков пожела  в бъдеще ловците  да продължават да работят така активно, да носят в сърцата си любовта към природата, да бъдат живи и здрави, да имат сили, за да преодоляват препятствията и да отстояват независимостта и единството на ловното движение в България.

   По традиция бяха осветени знамената на 24-те дружинки на дружеството. Свещениците  Лазар Данчев и Станимир Станчев отслужиха служба за здраве, за вяра в добра слука, повече дивеч, по малко бракониерство и повече грижа за природата.

  В рамките на събора се проведоха състезания, в които ловци и техните деца показаха ловни умения и създадоха много емоция за участници и зрители. Сред най- малките момичета най- точен стрелец с въздушна пушка за втора година се оказа Габриела Йорданова. Последваха я , а при момчета тази година първенец е внукът на Председателя, „гордостта на дядо“ – Атанас Станчев.

  Сред децата купата за най-добър риболовец завоюва Стилян Нешев.

  Най- много емоции донесе състезанието по стрелба.  Десетки ловци пробваха мерника си, но най-точни бяха членовете на дружинката от село Богданица, които завоюваха преходната купа. В индивидуалната надпревара победител стана Желязко Илиев от дружинката на същото село.

  За ветеран ловец и точен стрелец беше определен 82-годишният  Димитър Гайдаджиев.

  Професионално жури определи и най- красивото куче сред приятелите на ловците – женският дратхаар Ада, собственост на Николай Милев от Милевската дружинка.

  Веселбата продължи дълго, а за доброто настроение се погрижи Пилашевския народен оркестър и гостуващата певица Пепи Христозова.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини