17 °C

За 23 път ловците и риболовците от ЛРД Марица“ се събраха на своя събор

  Десетки ловци и риболовци от ЛРД „Марица“ – Първомай се събраха на 23-я си събор на Ловно стрелковия комплекс в кв. Дебър в първата събота на месец септември.

  Пред членовете на организацията Председателят ѝ Тодор Баръмов отчете, че само през 2016 година са разселени над 4000 птици – полудива патица, фазан и яребица. В стопанисваните от дружеството водоеми са пуснати над 250 кг зарибителен материал – толстолоб и шаран. „Всичко това – каза той- би било невъзможно без вас ловците и риболовците – членове на Ловно-рибарско дружество „Марица“ – Първомай. Без вас нямаше да го има и днешния събор.“

  Баръмов благодари на ръководството на НЛРС за оказаното съдействие – логистична, финансова и всякаква друга помощ, която той се надява да получава и в бъдеще. Благодари и на фирма „Сокол“ - произвеждаща и предоставяща елитен дивеч, който дружеството разселва и голям процент от него се приспособява в живата природа; на Горските стопанства – Първомай и Асеновград, с които ловците работят през годините и безпроблемно решават общите въпроси, които изникват пред тях. Той поздрави и съседните дружества – Асеновград, Брезово, Кърджали, Пловдив за съвместната работа за отстояване на принципите на ловното движение в България и в борбата с бракониерството.

  Гост на традиционния събор беше и Иван Петков – председател на НЛРС „СЪюзна ловците и риболовците в България“. Той поздрави членовете на дружеството за приноса им за развитието на дивечовите популации в България и отбеляза, ЛРД „Марица“ е сред първенците в изпълнението на Националната  програмата за устойчиво управление на дивечови популации. Той подчерта, че това е приоритет, който не се изпълнява от нито една друга неправителствена организация в България. Дружествата, членуващи в НЛРС стопанисват 2/3 от ловната територия на страната инвестират и изпълняват своите ангажименти по Закона за лова и опазване на дивеча и отговарят на всички европейски критерии за устойчиво управление на дивечовите популации в ловно стопанските райони, които са им предоставени.

  Петков пожела  в бъдеще ловците  да продължават да работят така активно, да носят в сърцата си любовта към природата, да бъдат живи и здрави, да имат сили, за да преодоляват препятствията и да отстояват независимостта и единството на ловното движение в България.

   По традиция бяха осветени знамената на 24-те дружинки на дружеството. Свещениците  Лазар Данчев и Станимир Станчев отслужиха служба за здраве, за вяра в добра слука, повече дивеч, по малко бракониерство и повече грижа за природата.

  В рамките на събора се проведоха състезания, в които ловци и техните деца показаха ловни умения и създадоха много емоция за участници и зрители. Сред най- малките момичета най- точен стрелец с въздушна пушка за втора година се оказа Габриела Йорданова. Последваха я , а при момчета тази година първенец е внукът на Председателя, „гордостта на дядо“ – Атанас Станчев.

  Сред децата купата за най-добър риболовец завоюва Стилян Нешев.

  Най- много емоции донесе състезанието по стрелба.  Десетки ловци пробваха мерника си, но най-точни бяха членовете на дружинката от село Богданица, които завоюваха преходната купа. В индивидуалната надпревара победител стана Желязко Илиев от дружинката на същото село.

  За ветеран ловец и точен стрелец беше определен 82-годишният  Димитър Гайдаджиев.

  Професионално жури определи и най- красивото куче сред приятелите на ловците – женският дратхаар Ада, собственост на Николай Милев от Милевската дружинка.

  Веселбата продължи дълго, а за доброто настроение се погрижи Пилашевския народен оркестър и гостуващата певица Пепи Христозова.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 09.05.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  По-често се вслушвайте във вътрешния си глас, той е извор на истини и съвети от извора. Ще общувате добронамерено с конкурентите си, с което ще ги спечелите за обща задача. Реагирайки адекватно на създадената ситуация, ще подобрявате имиджа и финансите си. Реализирана мечта.
  09 май 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  За да дадете всичко от себе си заложете на емоционалните си възприятия. Няма да се лутате в търсене на подходящото решение, но повече предпазливост не ще ви бъде излишна. Близките ще ви стимулират.
  09 май 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Делова задача ще ви накара да ускорите работата си по нея. В сътрудничество с колеги и партньори ще я приключите в срок, без излишни вълнения. Новости от интимен характер ще ви подтикнат към повече обвързване с партньора. Вести от чужбина ще ви подтикнат към вземане по-бързи решения.
  09 май 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Служебните въпроси не търпят отлагане, част от времето ви ще е запълнено с тях. Помислите за организацията и реда на работното място, сътрудниците ви/ако имате такива/ също ще се включат в мероприятията. Не пренебрегвайте добрата си форма, има какво да направите, за да се поддържате в нужната ви кондиция.
  09 май 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Приоритетите на повечето от вас днес са свързани с въпроси, касаещи човека до вас. Стремите се към разбирателство и се опитвате да елиминирате нещата, които ви пречат да го постигнете. Ваш близък ще ви помоли за услуга, с която можете да му бъдете особено полезни. Не отказвайте предложение за вечерта, ще успеете да се отпуснете и да прекарате наистина приятно.
  09 май 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Възможно е в общуването си днес да срещнете несъгласие по въпроси, които считате за вече решени и това отново да ви върне назад. Отнесете се с повече внимание към чувствата и вълненията на околните и тогава нещата ви ще потръгнат. Често болката ни помага да осъзнаем истини, които подминаваме, без да осмислим.
  09 май 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Късметът ви днес ще работи и скоро ще се похвалите с осъществени намерения. Умело ще се възползвате от нечие несправяне с работата и ще блеснете със способностите си. Някои ще получат предложение за нова или допълнителна заетост. Промените, към които се стремите ще наложат повишаване на образоваността ви.
  09 май 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  На работното място ще се чувствате в свои води, изненадите няма да ви стресират и с рутина ще отхвърляте задачите си. Финансовите ви възможности ще пораснат и с желание ще се погрижите за удобството на близките си. Не ви липсва настроение, но нещо дълбоко в душата ви кара да тъгувате. Бъдете искрени пред себе си.
  09 май 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Стрелец Финансови успехи ще ви зарадват. Не е това, от което имате нужда, но на този етап - добре. Ако ви се налага да пътувате, много внимавайте като шофирате. Вечерта се поглезете заедно с любимия човек, като си подарите взаимно нещо вълнуващо.
  09 май 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Очаквате нещо днес, на което възлагате наистина големи надежди. Не пестите усилията си, за да останете доволни, дори околните ще се опитат да ви бъдат от полза. Постигате своя близка цел, свързана с човек, от когото сте силно привлечени. Разбирате се добра с човек от обкръжението си по въпрос, който сте считали че може да се окаже спорен.
  09 май 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес много неща ще ви носят добро настроение и създават усещане за сигурност. Сред тях на първо място са близките ви хора, наградете ги с приветливото си поведение и добра дума. При други се очертават постигнати споразумения и финансови придобивки. Ще можете да си позволите и нещо повече за себе си.
  09 май 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Градивното ви отношение към трудовите ви ангажименти ще ви изведе до финансов успех. Гостоприемни сте и това ще ви натовари с повече грижи. Ще се опитат да ви въвлекат в чужди проблеми. Независимо от желанието да сте полезни се дистанцирайте за момента. Решимостта ви ще ви бъде от полза.
  09 май 2021
  Последни новини