Кметът отличи шефа на златотърсачите за ползотворно сътрудничество

Изображение 1 от 2

    Над 250 златотърсачи от цялата страна се събраха на своя първи за годината събор, който се проведе  в Първомай.

    Събитието, организирано от Българската асоциация на търсачите на самородно злато и метеорити, се проведе на ловно стрелковия комплекс.

    То беше открито от кмета на общината Николай Митков.  Той отличи председателя на Асоциацията Кирил Стаменов за активната му дейност и ползотворното сътрудничество с община Първомай с почетния знак на града и диплом.

    Отец Александър благослови присъстващите.

    По време на събора бяха организирани игри - пресяване на пясък с улеи и драги – така както са го правили златотърсачите от столетия, търсене на златни песъчинки и др. Победителите бяха отличени с грамоти, медали и предметни награди.

    Когато става дума за дейността на асоциацията, Стаменов подчертава, че става въпрос  за любители златотърсачи и че те не бива да очакват от това да увеличат доходите си и да търгуват със злато. Член може да стане всеки, достатъчно е да попълни заявление и да плати членски внос, но трябва да се знае - има правила, които задължително трябва да се спазват, каквото е „Забранява се практикуването на хобитата на територията на Археологически и Исторически обекти,  Природни и Национални паркове намиращи се в република България“.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини