Четирима президенти на федерации по бадминтон бяха на финала на турнира в Първомай

    Президентите на 4 федерации по бадминтон се събраха в Първомай на закриването на Международния турнира за момчета и момичета до 15 години „За купата на кмета“. В залата влязоха шефовете на българската, грузинската, македонската и арменската федерации.

    Събитието се превърна в празник за приятелите на бадминтона, а гостите нескрито се възхищаваха на добрата организация и безрезервната помощ от страна на кмета на общината и председател на УС на клуб „Атлет“ Ангел Папазов.

    Бадминтонистите бяха разделени групи, а след това в здрави елиминационни двубой бяха определени и най-добрите, достойни да вземат Купата на кмета.

    При момчетата на финала се получи международен сблъсък, в който Димитър Ненчев от Стара Загора се наложи над представителя на Македония Петър Живковски.

    На трето място останаха Никола Колев от „Атлет“ Първомай и Александър Димитров от Русе.

    При момичетата „Атлет“ също имаха своя представител на почетната стълбичка –ненавършилата 12 години Михаела Чепишева. Тя загуби полуфинала и остана трета заедно с Ира Спиродонова от Стара Загора. На финала Таня Петкова от Хасково се наложи безапелационно над Цветелина Матеева от Русе.

    Финалите бяха изгледани и от национала Иван Русев.

    Медалите на победителите бяха връчени от директора на училището домакин ЕленаДобрева, а победителите получиха Купата на кмета лично от него.

    От първомайския отбор участие взеха 4 момчета и 4 момичета, като с изключение на Никола Колев, всички състезатели са много по- малки от 15 години.

    За втори път съм на този турнир, миналата година имахме участници, тази година взехме второ място при момчетата, догодина може и купата да вземем – каза председателят на Македонската федерация Димо Стефановски – това означава, че се каним догодина пак да участваме. Приятно ме изненада съдействието на кмета на Първомай и мисля да покажа в нашата страна всички позитиви които имахме тук, как трябва да се гледа на спорта и как трябва да му се помага.

    Тина Багашвили –президент на Грузинската национална федерация по бадминтон сподели от името на гостите, че всички са много доволни както от срещите помежду им, така и от гостоприемството. Благодарни сме на господин Ангел Папазов и на целия колектив, който много доброжелателно ни прие. Голямо благодаря на всички- каза грузинката.

    В подготовката на състезанието се включиха състезатели и треньорите на клуб „Атлет“ - Илиян и Красимир Кръстеви. Веднага след приключването на церемонията по награждаването всички те останаха в залата за тренировка, въпреки умората, защото днес заминават на международен турнир в Хърватска.  

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Фи
      фифи
      4 0
      08:35, 8 сеп 2016
      Не е ли време да се помисли и за поне една малка зала?
    Последни новини