Красимира Славова представи своя "Букет от обрулени спомени"

Дни след Празника на българското слово - 24 май, почитатели на поезията се събраха на премиера на стихосбирката “Букет от обрулени спомени” на Красимира Славова. Освен в поетично събитие, презентирането се превърна и в своеобразна почит към съпруга ѝ, напуснал рано материални ни свят. По време на вечерта водещата Емилия Ангелова сподели, че датата 27 май е избрана случайно, но е дата както на представяне на новата книга, така и на заветното „Да”, което Краси е казала на съпруга си преди 36 години. Днес той присъства в мислите на близките и в негова памет прозвуча стихотворението „Ти” от стихосбирката „Шепотът на житата”.

Празничната поетична вечер започна с песента „Нашият град” по едноименното стихотворение на поетесата, публикувано в по-рано издадената нейна стихосбирка „Мигове”.

Емилия Ангелова, главен библиотекар, разказа накратко за живота и поетичните успехи на Красимира Славова, а Ани Сиракова, Деляна Глушкова и Десислава Митковапрочетоха избрани стихове от книгата.

За новата стихосбирка „Букет от обрулени спомени” и за останалото творчество на авторката говори редакторът и автор на предговора на книгата Славимир Генчев, носител на наградата за поезия на името на Слав Хр. Караславов. „Многословието отстъпва място на пестеливостта, на откриване на най-прекия път между изобразяването и възприемането” – сподели Славимир Генчев.

Красимира Славова прочете едно от любимите си стихотворения „Синчец през зимата” и станало традиционно за представяне на нейни книги есе, своеобразно обръщение към присъстващите.

На всяка страница от „Букет от обрулени спомени” се срещаме със символите на щастието – стихосбирката започва и завършва с песента на щуреца, подковата ни подсеща, че нейния отпечатък носи щастие, дъждът пречиства душите и мислите, а красивите цветя са просто навсякъде.”

Поетесата получи много цветя от своите почитатели и приятели, които бяха изпълнили залата. Накрая раздаде автографи и вечерта завърши на чаша вино и задушевни разговори.

Нели Атанасова,

член на Дружеството на писателите в Първомай

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    55
    55
    0 0
    07:08, 29 май 2015
    Много моля да публикувате две от стихотворенията на Красимира Славова - "Ти" и "Синчец през зимата"
Последни новини