19 °C

Красимира Славова представи своя "Букет от обрулени спомени"

Дни след Празника на българското слово - 24 май, почитатели на поезията се събраха на премиера на стихосбирката “Букет от обрулени спомени” на Красимира Славова. Освен в поетично събитие, презентирането се превърна и в своеобразна почит към съпруга ѝ, напуснал рано материални ни свят. По време на вечерта водещата Емилия Ангелова сподели, че датата 27 май е избрана случайно, но е дата както на представяне на новата книга, така и на заветното „Да”, което Краси е казала на съпруга си преди 36 години. Днес той присъства в мислите на близките и в негова памет прозвуча стихотворението „Ти” от стихосбирката „Шепотът на житата”.

Празничната поетична вечер започна с песента „Нашият град” по едноименното стихотворение на поетесата, публикувано в по-рано издадената нейна стихосбирка „Мигове”.

Емилия Ангелова, главен библиотекар, разказа накратко за живота и поетичните успехи на Красимира Славова, а Ани Сиракова, Деляна Глушкова и Десислава Митковапрочетоха избрани стихове от книгата.

За новата стихосбирка „Букет от обрулени спомени” и за останалото творчество на авторката говори редакторът и автор на предговора на книгата Славимир Генчев, носител на наградата за поезия на името на Слав Хр. Караславов. „Многословието отстъпва място на пестеливостта, на откриване на най-прекия път между изобразяването и възприемането” – сподели Славимир Генчев.

Красимира Славова прочете едно от любимите си стихотворения „Синчец през зимата” и станало традиционно за представяне на нейни книги есе, своеобразно обръщение към присъстващите.

На всяка страница от „Букет от обрулени спомени” се срещаме със символите на щастието – стихосбирката започва и завършва с песента на щуреца, подковата ни подсеща, че нейния отпечатък носи щастие, дъждът пречиства душите и мислите, а красивите цветя са просто навсякъде.”

Поетесата получи много цветя от своите почитатели и приятели, които бяха изпълнили залата. Накрая раздаде автографи и вечерта завърши на чаша вино и задушевни разговори.

Нели Атанасова,

член на Дружеството на писателите в Първомай

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  55
  55
  0 0
  07:08, 29 май 2015
  Много моля да публикувате две от стихотворенията на Красимира Славова - "Ти" и "Синчец през зимата"

Хороскоп за 04.08.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Промените около вас могат да ви създадат напрежение и да станете по-малко решителни. Не се притеснявайте, с помощта на колеги и приятели бързо ще се справите с възникващите проблеми и ще продължите напред. Новости от интимен характер ще зарадват някои от вас. Финансови придобивки.
04 авг 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес сте в обичайното си енергично състояние и не пестите усилията си в нито една част от работата си. Стараете се всичко, с което се заемете да бъде свършено по най-добрия начин и наистина ще успеете да го постигнете. Имате интересни идеи относно нововъведенията на работното си място, но най-добре ще е да ги обсъдите подробно с хората, с които работите.
04 авг 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Анализирайки обстоятелствата около вас, ще откриете решение на проблемите си. Изискват се навременни действия, за да подобрите условията на работа и живот, както и отношенията си с партньора. Не чакайте друг да прояви активност, вместо вас. Вземете се в ръце и действайте.
04 авг 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Разпределете времето си така, че да ви стигне и за работата, която имате, и за общуване с близки хора. Ще получите ценна информация, които до голяма степен ще улеснят задачите ви и ще ви направи водещи в проекта ви, стига да не я пренебрегнете. Доверието ви е оценено и се връща многократно.
04 авг 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Радвате се на разбирателство навсякъде около вас днес, което ви дава възможност да изпълните намеренията, които имате без да ви пречат излишно. Съобразявате се с желанието на свой близък, въпреки че това не е влизало в плановете ви за днес. Опитайте се на си починете вечерта, ще се получи добре ако организирате нещо съвместно със свои приятели.
04 авг 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Без да стоите в нечия сянка ще покажете истинските си възможности днес. Успешно ще се включите в благотворителна акция и без да изтъквате заслугите си, ще работите в името на хуманността. Ако оцените това, което имате ще се чувствате щастливи. И е така, постиженията ви са безспорни, но предстои да извървите още.
04 авг 2020

Хороскоп за Везни

Везни
На работното място ще навлизат нови тенденции. Това ще ви накара да потърсите и нови източници на информация и пътищата за реализацията им. Посоката на мислите ви ще се пренесе и в личният ви живот и с нов подход ще създавате връзки, и ще влизате в обвързващи ви договорености. Събитията ще се развиват ускорено, но не се плашете. Имате достатъчно прозорлив поглед и ще съумеете да направите най-доброто, на което сте способни.
04 авг 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Изпълнени сте с добри намерения да приключите делова задача и това допълнително ще ви мотивира да й се посветите и днес. Ще си осигурите нужните ви средства и ще планирате почивката си. Харесвани неща ще станат ваши и ще повишат настроението ви, давайки простор и на щедростта ви към други хора.
04 авг 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще научите факти, които ще променят отношението ви към колеги или делови партньори и това ще ви подтикне към самостоятелни действия. Старателно си вършете работата и не се взирайте в несъвършенствата на другите, за да не загубите от силата си. По-малко забележки и критики, от тях няма да станете по-доволни, напротив.
04 авг 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Бъдете предпазливи при контактите си с търговци и при каквото и да е боравене с пари. Вероятността днес да се опитат да ви измамят със значителна сума е доста голяма. Привлекателна за вас личност от противоположния пол откликва на опитите ви за сближаване. На верен път сте и съвсем скоро ще се радвате на пълен успех в тази насока.
04 авг 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
С хората, които споделят идеите ви ще реализирате поредния си проект, постигайки най-доброто до тук. Успехът ви ще се отрази на финансите и самочувствието, както и на взаимоотношенията ви с околния свят. Други ще се посветят на любими неща, в които влагат сърцето си.
04 авг 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще можете да свършите планираната си за днес работа. Нямате причини за притеснения и успешно ще се реализирате. Околните ще ви търсят за съвет и емоционална подкрепа. В личен план ще трябва да положите повече усилия, ако желаете да запазите интереса, на някой към вас.
04 авг 2020
Последни новини