14-годишна представи първата си стихосбирка

Изображение 1 от 4

    14-годишната Христиана Чомакова издаде първата си стихосбирка „Специално сърце“.

    Заедно с нейната ръководителка от клуб " Творческо писане" към център за работа с деца и младежи " Клуб на радостта" Петя Георгиева, тя събра съученици, приятели и близки, за да представи първите си отпечатани стихове.

    Христиана разказа, че е започнала да пише стихове от година, когато през зимата се оказала свободна. В стиховете ѝ се говори за любов, която явно е провокирана от меланхолията на студените месеци.  Един ден поезията може да премине в проза, споделя тя, но разчита на вдъхновението си. В началото е пишела за удоволствие, но е била подкрепена от близките си. Това ѝ е дало увереност и се родила мечтата да издаде стихосбирка.

    В залата на СУ „Златаров“ младата поетеса благодари на хората, които са ѝ помогнали да види първата си стихосбирка Татяна Вълчева – ръководител на Клуб на радостта, Петя Георгиева - редактор, Костадин Момчилов, Иванка Кертикова помогнали за оформлението на изданието; Ивайло Налбантов дарил свои картини за илюстрации. Благодаря и на спонсорите Ангел Христозов и Николай Николов.

    Христиана и приятели прочетоха нейни стихове, а след това тя подари първата си книга на всички дошли да я поздравят.

    Пред масичката на младата поетеса се изви опашка, на която могат да завидят много съвременни автори. Десетки деца и възрастни отнесоха по частица от „Специално сърце“, запечатано в стихове.

    С много труд и любов, с вяра в себе си и постоянство, Христиана сбъдна една своя мечта и даде пример на своите съученици и съграждани, как да следват сърцето си, защото то е специално и ни прави уникални творци на собствената си реалност!

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини