Нидал Алгафари представи новия си роман "Рано или късно"

Изображение 1 от 3

    В два последователни дни Нидал Алгафари гостува в две села от община Първомай.Читатели и любопитни  се срещнаха с него благодарение на читалищата в село Дълбок извор и село Градина.

    Познат ни като сценарист, журналист и политически пиар, Нидал Алгафари разказа за себе си като творец. Припомни на публиката успехите на „Ку-ку“ и "Наблюдател", на първия си (и единствен засега) игрален  филм „Ла донна е мобиле“ и стигна до първите си литературни опити, които читателите му вече познават като роман в четири части: „Боже, защо Господ лъже?”, „Аллах, милост нямаш ли?”, „Любиш ли ти Бог си” и „Орисани да избираме”- роман за севди, за българския фолклор, за преплитането на езически ритуали и нрави,за налагането на религиозните канони по нашите земи, за раждането на богомилството, за приноса на чорбаджиите…

    А след това представи и новия си роман“Рано или късно“. Той  е в два тома и разглежда отношенията между мъж и жена живели в два различни свята по едно и също време. Както самият автор предупреждава – „Романът е базиран на исторически факти и действително съществуващи лица, но не е исторически“.

    След срещата Нидал Алгафари раздаде автографи и заяви увереност, че книгите му са интересни за четене и е готов да върне парите на всеки, който си ги е купил, но не ги харесва.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Facebook коментари

    Последни новини