Людмила Караславова подреди "Лунен пасианс"

Людмила Караславова представи новата си стихосбирка „Лунен пасианс“ пред приятели и колеги от писателското дружество „Георги Караславов“. Естествената среда за тази среща беше фамилната къща на рода Караславови. Сред книгите и картините, този път бяха и дървените скулптори на госта Ата Скулптор.

Нели Атанасова представи авторката и се опита да „подреди“ стиховете от „Лунния пасианс“.  Самодейци от читалището прочетоха някои от „поетичните карти“, за да може всеки от присъстващите да открие своето зрънце надежда. За тези, които познават Людмила Караславова не е изненада, че животът за нея препуска лудо – каза Нели Атанасова - А мечтите и любовта са първата крачка към всеки успех. Когато човек е влюбен, той има крилати мечти и цел, в която вярва.  Цялата лирична книга е пропита с любов, може би защото е писана преди повече от 20 години, когато животът е друг, а и самата авторка е млада и влюбена.

Ата Скулптор

Люси благодари на гостите си за присъствието им в този важен за нея ден. Тук съм родена и тук се върнах да умра, но нека първо да свърша някаква работа – каза поетесата. В домашната атмосфера, на чаша вино гостите се докоснаха до историята и изкуството на Ата Скулптор. След 25 годишна емиграция, той се завръща в България и към детската си мечта да твори чрез дърво. Основните теми са еротична скулптора и природен свят. Всяка от представените пластики е изработена с моторен трион и малък флекс, без предварителна скица. В много от творбите му има вплетени от битието предмети. Безспорен фаворит на публиката стана дървено магаре и единствената каменна творба- свито женско тяло.

Представянето на „Лунен пасианс“ е част от събитията в календара на читалище „Пробуда“, посветен на 110-та годишнина от рождението на Георги Караславов. Следващата инициатива е среща на ученици и творци на 12 февруари.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини