5 °C

Лиляна Димитрова представи стихосбирката си "Обичай нарочно"

Изображение 1 от 2

  Лиляна Димитрова издаде стихосбирката „Обичай нарочно“ и покани на представянето ѝ своите най-близки роднини, приятели, колеги. Името е заимствано от едноименното ѝ стихотворение. Кураж да отпечата творбите си ѝ дава мисълта, че това е нещо, което ще остане след нея дори когато спомените избледнеят. Датата на премиерата не е случайна – навечерието на нейния 70 рожден ден, а обезпечаването на изданието е подаръка от нейните деца.

  Стиховете в „Обичай нарочно“ са подредени в 4 раздела: „Наистина любов“, „Женски размисли“, „Природата в мен“ и „Семеен албум“. Стихотворенията са 41 на брой и това също не е случайо. Според нумерологията 41 отговаря на 5, а това е числото на любовта.

  Сигурна съм, че всеки ще намери утеха в моите творби, споделя Лиляна Димитрова, защото всякакви чувства са минали през мен – стихосбирката е много лична, в нея има тъга, оптимизъм, любов“.

  Върху всяка стихосбирка има поставен код, който указва, че от изданието има запазени няколко екземпляра в съкровищницата на Национална библиотека.

  Част от събитието беше Петя Христова – редактор и художник на томчето. Петя е личност с много и разностранни интереси. Тя е филолог, художник и се занимава с пластика от стъкло.

  Нели Атанасова подари на авторката приветствие със стих.

  Авторката получи много цветя и поздравления, а всеки от гостите си тръгна с автограф и подаръци от Лиляна Димитрова и Петя Христова.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   11
   112
   1 -2
   12:16, 17 дек 2019
   В такова време живеем - искаме всичко Лично и Съкровено да е на Показ.
   • Кр
    критик
    6 -1
    15:52, 17 дек 2019
    Винаги е било така. И единствената разлика между хората е това, което имат да покажат - едни показват красива душа, излята в поезия, други - анонимни злобни коментари.
   • Ох
    Ох, не
    2 -1
    06:39, 18 дек 2019
    Да не бяхме от един град?! Да не се познавахме?!
  • 2
   Ам
   Амет
   3 -1
   20:12, 18 дек 2019
   Една прекрасна културна проява.Стихосбирката е коктейл от страсти,чувства,болка,признателност,надежди и прави чест на авторката за смелостта и да предизвика полемика сред обществеността на Първомай за скритите и съкровени чувства,които владеят всеки един от нас.
  • 3
   Ам
   Амет
   3 0
   06:46, 20 дек 2019
   Шести ден вече по кафенетата на Първомай се коментира сполучливата презентация на една нова и различна стихосбирка за любовта,това толкова нежно и приятно чувство завладяващо неспокойните души от което по някога боли.Смелостта на автора на тази стихосбирка поражда респект сред съпричастните и объркване сред пуританите,очакваме нови изненади от авторката.
  • 4
   Ам
   Амет
   2 0
   14:18, 22 дек 2019
   Първомайските интелектуалци май все още стоят със зинали от приятната изненада уста.Защо ли липсват коментарите на културтрегерите на града

  Хороскоп за 19.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят може да се окаже наситен предизвикателства от всякакво естество. Бъдете готови за промени около себе си. Най-вероятно те ще са свързани само с положителни емоции. Имате възможност да изгладите отношенията си с човек, на когото особено държите и това ще ви зарадва. Вечерта бъдете сред близки хора.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Днес е по-добре да избягвате контактите с по-широк кръг хора, защото не е изключено да се натъкнат на избухливостта и гнева ви. Изключителната ви раздразнителност се дължи на преумора и изтощение. Прекарайте вечерта вкъщи с любимия човек.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Настроението ви днес ще променливо поради различните дела, с които се заемате. За да останете доволни от работата си днес обаче е за препоръчване да вършите само онова, което ви е по сърце и да избягвате отношения с хора, които ви натоварват емоционално. Ще имате възможност да прекарате края на деня в приятната компания на нови хора.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не се оставяйте друг да взема решения вместо вас. Осигурете си личен периметър и свободата, на която толкова държите. Ако ви въвлекат в спор бъдете по-въздържани, за да не съжалявате по-късно. Бъдете търпеливи с любимия човек. Дайте му повече време. Може да бъдете прекалено мнителни и това да изнерви обстановката.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Възможни са здравословни неразположения, предвид забързаното ви темпо и стреса, на който сте подложени. Вземете мерки за възстановяване, като започнете от почивката си. Всичко е осъществимо, когато имате желание за действие и не губите присъствие на духа, но на вас ли го казвам.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят може да бъде много приятен и спокоен, ако избегнете кавгите у дома. Проявете повече търпение и толерантност спрямо близките си. Ако го направите, ще успеете да прекарате чудесен ден със семейството си. Професионален ангажимент може да наложи предварителна подготовка. Предстоящата седмица ще бъде много важна.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Предвид душевното си състояние е добре да подходите специално към избора на храни и напитки. Ограничете дразнителите от всякакъв род и вид. Не измъчвайте тялото си и лекувайте душата. Високите ви критерии изискват и вие да сте на висотата им. Обстоятелствата ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Сигурното е, че няма да прекарате този ден у дома. Непрекъснато ще сте в движение, вършейки различни неща и срещайки се с нови хора. Ще научите много новини, полезни за вашата дейност. Около вас витае добро настроение и стремеж към разнообразие, което ви прави желана компания навсякъде, където отидете. Не правете прибързани заключения.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще бъдете мотивирани и ще действате с желание и хъс. Преградите ще са лесно преодолими. Подкрепа от силните на деня. Що се касае до любовта, там успехът също няма да ви подмине. Налице са всички предпоставки да спечелите сърцето на любимия човек, всичко зависи от вас.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Рискувате да се предоверите на малко познат човек, който най-вероятно ще ви подведе. Ако вече сте го сторили все още имате възможност да сведете негативните последици до минимум. Действайте бързо и при повече късмет можете дори да извлечете и дивиденти от ситуацията. Не омаловажавайте успеха на ваши близки и им отдайте заслуженото внимание.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Предстои ви разнообразен ден, в който вие ще имате възможност да решите как да си почивате и с кого. Настроението ви е чудесно, което е предпоставка да се чувствате добре на всяко място. Очаквайте приятна изненада от страна на любимия човек, който ще събуди неподозирани чувства у вас. Вечерта ви предстои събитие, което ви настройва позитивно.
  19 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Бъдете сигурни, че за всяко нещо си има време. Ще чуете добри новини от делови характер. В личен план ви очакват разбирателство и споделени мигове. Среща с роднини или стари приятели ще подобри настроението ви. Мислете повече са собственото си спокойствие. Никой освен самите вие не може да ви го осигури.
  19 яну 2020
  Последни новини