30 °C

Лиляна Димитрова представи стихосбирката си "Обичай нарочно"

Изображение 1 от 2

  Лиляна Димитрова издаде стихосбирката „Обичай нарочно“ и покани на представянето ѝ своите най-близки роднини, приятели, колеги. Името е заимствано от едноименното ѝ стихотворение. Кураж да отпечата творбите си ѝ дава мисълта, че това е нещо, което ще остане след нея дори когато спомените избледнеят. Датата на премиерата не е случайна – навечерието на нейния 70 рожден ден, а обезпечаването на изданието е подаръка от нейните деца.

  Стиховете в „Обичай нарочно“ са подредени в 4 раздела: „Наистина любов“, „Женски размисли“, „Природата в мен“ и „Семеен албум“. Стихотворенията са 41 на брой и това също не е случайо. Според нумерологията 41 отговаря на 5, а това е числото на любовта.

  Сигурна съм, че всеки ще намери утеха в моите творби, споделя Лиляна Димитрова, защото всякакви чувства са минали през мен – стихосбирката е много лична, в нея има тъга, оптимизъм, любов“.

  Върху всяка стихосбирка има поставен код, който указва, че от изданието има запазени няколко екземпляра в съкровищницата на Национална библиотека.

  Част от събитието беше Петя Христова – редактор и художник на томчето. Петя е личност с много и разностранни интереси. Тя е филолог, художник и се занимава с пластика от стъкло.

  Нели Атанасова подари на авторката приветствие със стих.

  Авторката получи много цветя и поздравления, а всеки от гостите си тръгна с автограф и подаръци от Лиляна Димитрова и Петя Христова.

  Теодора Кирякова

  Източник: Parvomai.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   11
   112
   1 -2
   12:16, 17 дек 2019
   В такова време живеем - искаме всичко Лично и Съкровено да е на Показ.
   • Кр
    критик
    6 -1
    15:52, 17 дек 2019
    Винаги е било така. И единствената разлика между хората е това, което имат да покажат - едни показват красива душа, излята в поезия, други - анонимни злобни коментари.
   • Ох
    Ох, не
    2 -1
    06:39, 18 дек 2019
    Да не бяхме от един град?! Да не се познавахме?!
  • 2
   Ам
   Амет
   3 -1
   20:12, 18 дек 2019
   Една прекрасна културна проява.Стихосбирката е коктейл от страсти,чувства,болка,признателност,надежди и прави чест на авторката за смелостта и да предизвика полемика сред обществеността на Първомай за скритите и съкровени чувства,които владеят всеки един от нас.
  • 3
   Ам
   Амет
   3 0
   06:46, 20 дек 2019
   Шести ден вече по кафенетата на Първомай се коментира сполучливата презентация на една нова и различна стихосбирка за любовта,това толкова нежно и приятно чувство завладяващо неспокойните души от което по някога боли.Смелостта на автора на тази стихосбирка поражда респект сред съпричастните и объркване сред пуританите,очакваме нови изненади от авторката.
  • 4
   Ам
   Амет
   2 0
   14:18, 22 дек 2019
   Първомайските интелектуалци май все още стоят със зинали от приятната изненада уста.Защо ли липсват коментарите на културтрегерите на града

  Хороскоп за 18.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Имате нужда да се освободите от напрежението на изминалите дни. То внася напрежение в отношенията с околните, вземете мерки да балансирате емоциите си. Правете неща, които са ви приятни и които със сигурност ще ви разтоварят. Любимият човек е до вас и това допълнително ще ви помогне да се отпуснете.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Нови познанства – професионални и лични ще разнообразят деня ви и направят бъдещето по-разбираемо за вас. Подготвени сте за промените и покажете, че сте готови да ги приемете. Предстоят ви напрегнати часове с работа и други отговорности през идващите дни. С любимия човек ще се посветите на общи занимания.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще имате добри възможности да договаряте условията, които на вас ви допадат. Ако все пак покажете, че зачитате и чуждите интереси делата ви ще се развиват в желаната от вас посока. Имате силно излъчване и това увеличава добрите ви възможности днес. Предстоящо пътуване, за някои зад граница. Погрижете се за дребните детайли свързани с него.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С повишено внимание работете, ако боравите с пари днес, съществува риск от измама. Бъдете внимателни и в общуванията си, използвайте познанствата си, за да помогнете на приятел. Други ще вземат решения, отнасящи се до семейството и разширяване на дома. Обсъждайте намеренията с близките си, за да постигнете по-добри резултати.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Намеренията ви днес ще се проявят с практични реализации, с което може да изненадате другите, но не и себе си. Новости от личен характер ще внесат настроение на повечето от вас, особено на самотните. Сега започнала връзка ще продължи и ще ви радва с вниманието и нежността на партньора ви.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Отнасяйки се с уважение към колегите и хората около вас, ще почувствате взаимност, което ще се отрази обновяващо на настроението ви днес. Градивното ви отношение към проблемите ще направи работата на всички ви успешна. Отсъствието на любим до вас човек ще ви подтикне да скъсите разстоянията, предприемайки пътуване.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Гледайте на препятствията, като на поредното предизвикателство, с което предстои да се справите. Съхранете приветливото си излъчване и добро настроение, въпреки трудностите. Това привлича добрите сили, с чиято подкрепа ще реализирате по-бързо плановете си. Харесвани сте и ще се почувствате значими в нечии очи.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се радвате на добра оценка за работата си и успехите ви ще станат повод за тържество. С уменията си постигате своето и трасирате занапред пътя си. Консултация със специалист по здравен проблем ще ви бъде само от полза. Предстоящите събития ще ви насочат към дейност или друго занимание, което ще ви носи добри доходи за в бъдещето.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес работете в екип, самостоятелните решения няма да се толерират. Това изисква да повишите доверието в партньорите си и да бъдете по-малко мнителни. Нуждаете се от почивка, да се успокоите и забавлявате. Общувайте с хора, които ви зареждат с творчески идеи и ви обогатяват душевно.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес е възможно да ви съпътстват трудности поради независещи от вас фактори. Въпреки това направете максималното, за да постигнете желания успех. Късметът ви спохожда в личен план, където получавате онова, което отдавна очаквате. Ще срещнете търсения човек. Бихте могли да се насладите на прекрасни съвместни мигове.
  18 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ще проявите забележителна активност в обществени и колективни начинания. Предложенията ви ще бъдат чути и осъществени, защото сте загрижени за доброто на другите. Подаръци ще зарадват някои от вас, но всъщност вие сте си ги заслужили. Безотказното ви служене и добро отношение към другите е пример на поведение за всеки.
  18 сеп 2020
  Последни новини