Лиляна Димитрова представи стихосбирката си "Обичай нарочно"

Изображение 1 от 2

  Лиляна Димитрова издаде стихосбирката „Обичай нарочно“ и покани на представянето ѝ своите най-близки роднини, приятели, колеги. Името е заимствано от едноименното ѝ стихотворение. Кураж да отпечата творбите си ѝ дава мисълта, че това е нещо, което ще остане след нея дори когато спомените избледнеят. Датата на премиерата не е случайна – навечерието на нейния 70 рожден ден, а обезпечаването на изданието е подаръка от нейните деца.

  Стиховете в „Обичай нарочно“ са подредени в 4 раздела: „Наистина любов“, „Женски размисли“, „Природата в мен“ и „Семеен албум“. Стихотворенията са 41 на брой и това също не е случайо. Според нумерологията 41 отговаря на 5, а това е числото на любовта.

  Сигурна съм, че всеки ще намери утеха в моите творби, споделя Лиляна Димитрова, защото всякакви чувства са минали през мен – стихосбирката е много лична, в нея има тъга, оптимизъм, любов“.

  Върху всяка стихосбирка има поставен код, който указва, че от изданието има запазени няколко екземпляра в съкровищницата на Национална библиотека.

  Част от събитието беше Петя Христова – редактор и художник на томчето. Петя е личност с много и разностранни интереси. Тя е филолог, художник и се занимава с пластика от стъкло.

  Нели Атанасова подари на авторката приветствие със стих.

  Авторката получи много цветя и поздравления, а всеки от гостите си тръгна с автограф и подаръци от Лиляна Димитрова и Петя Христова.

  Теодора Кирякова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (6)

  • 1
   11
   112
   1 -2
   12:16, 17 дек 2019
   В такова време живеем - искаме всичко Лично и Съкровено да е на Показ.
   • Кр
    критик
    6 -1
    15:52, 17 дек 2019
    Винаги е било така. И единствената разлика между хората е това, което имат да покажат - едни показват красива душа, излята в поезия, други - анонимни злобни коментари.
   • Ох
    Ох, не
    2 -1
    06:39, 18 дек 2019
    Да не бяхме от един град?! Да не се познавахме?!
  • 2
   Ам
   Амет
   3 -1
   20:12, 18 дек 2019
   Една прекрасна културна проява.Стихосбирката е коктейл от страсти,чувства,болка,признателност,надежди и прави чест на авторката за смелостта и да предизвика полемика сред обществеността на Първомай за скритите и съкровени чувства,които владеят всеки един от нас.
  • 3
   Ам
   Амет
   3 0
   06:46, 20 дек 2019
   Шести ден вече по кафенетата на Първомай се коментира сполучливата презентация на една нова и различна стихосбирка за любовта,това толкова нежно и приятно чувство завладяващо неспокойните души от което по някога боли.Смелостта на автора на тази стихосбирка поражда респект сред съпричастните и объркване сред пуританите,очакваме нови изненади от авторката.
  • 4
   Ам
   Амет
   2 0
   14:18, 22 дек 2019
   Първомайските интелектуалци май все още стоят със зинали от приятната изненада уста.Защо ли липсват коментарите на културтрегерите на града

  Хороскоп за 24.02.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Работната ви заетост ще ви носи добри финансови удовлетворения. Помислете преди да вземете важно решение. Не трябва да бързате, има неща, за които е нужно време за да оцените правилно. Ако се нуждаете от духовна подкрепа, имате от кого да я получите. Близките ви също ще помогнат да се разтоварите.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Този ден е подходящ за подписване на договори и на всякакъв вид споразумения. Възможно е да се появят непредвидени ангажименти, но едва ли има нещо, с което не можете да се справите. Поемете семейния бюджет в свои ръце и не допускайте близките ви да правят необмислени разходи. Вие сте тези, които най-добре биха се справили с тази задача.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Предлага ви се чудесна възможност да приложите вашия богат житейски опит. В служебен план нещата ще се развият неочаквано добре, дори за самите вас, ако съумеете да запазите присъствие на духа и способност да се съсредоточите върху най-главното. Проявете повече разум и търпение към провокациите, отнасящи се до законността и реда.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Имате добри усещания за бъдещето си и интуицията ви подсказва, че сте на прав път. Така е. Днешните доказателства в тяхна подкрепа ще повишат самочувствието ви. Делово предложение ще ви ентусиазира с изгодните за вас перспективи. Не оставяйте партньора си да гадае за намеренията ви, споделете ги и заедно ще ви бъде по-лесно да ги реализирате.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  С решаването на професионални и делови въпроси ще започнете деня си, оставяйки личните за по-късно. В плановете ви влизат и нови начинания, остава да изберете подходящия момент за стартирането им. Влагайки старание и разум, ще привличате на своя страна и силните на деня, което ще ускори успеха ви.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ви ще бъде натоварен, но и успешен. На моменти ще се осланяте на доброто си впечатление, което оставяте у другите и няма да сгрешите. Ще получите добри новини, свързани с бизнеса и това допълнително ще ви активизира. Ще ускорите намирането на необходимите средства за финансиране на бъдещ проект.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приятна среща ви очаква днес. Споделяте неща, които ви вълнуват от доста време и получавате ценни съвети. Всичко това ще ви подейства наистина разтоварващо. Постарайте се да свършите плановете си за деня, за да сте удовлетворени от себе си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят няма да бъде особено добър за тези, които страдат от хронични заболявания. Вземете нужните превантивни мерки навреме. Не се изкушавайте да съветвате когото и да било. Самочувствието ви е подплатено, но е много вероятно да подведете някой важен за вас човек. Просто има неща, които всеки сам трябва да реши за себе си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Делово ще пристъпите към изпълнение на предстоящите си задачи и без да губите време в излишни приказки ще се включите във времето. Не пренебрегвайте мнението на колегите си, покажете им, че вярвате в тях, като не изтъквате непрекъснато заслугите си. От умението ви да работите в екип ще зависят и резултатите ви.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Благоприятно за вас ще се развиват деловите ви ангажименти. Ще сложите край на работен проект и удовлетворени от резултатите ще се устремите към нов. Концентрирайте се над главното, проникнете в същината на нещата и на практика ще претворите замисленото. Няма да ви липсва и напрежение, но вие сте свикнали.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днес ще трябва да измислите стратегия за действие по важен за вас въпрос, тъй като обичайните ви ходове ще се окажат недостатъчни. Бъдете отворени към чужди идеи, тъй като това е начинът да намерите най-подходящата за вас. Флирт на работното място ще ви разконцентрира от работата ви, а това не е желателно. Не бягайте от отговорностите си.
  24 фев 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С професионалният си подход към служебен проблем ще създадете нужната организация и условия за благоприятното му решаване. Не подценявайте качествата и на партньорите си, работете за общите си интереси и живейте в мир със себе си. Не бъдете мнителни, или поне не го показвайте.
  24 фев 2020

  Случаен виц

  Последни новини