Лиляна Димитрова представи стихосбирката си "Обичай нарочно"

Изображение 1 от 2

    Лиляна Димитрова издаде стихосбирката „Обичай нарочно“ и покани на представянето ѝ своите най-близки роднини, приятели, колеги. Името е заимствано от едноименното ѝ стихотворение. Кураж да отпечата творбите си ѝ дава мисълта, че това е нещо, което ще остане след нея дори когато спомените избледнеят. Датата на премиерата не е случайна – навечерието на нейния 70 рожден ден, а обезпечаването на изданието е подаръка от нейните деца.

    Стиховете в „Обичай нарочно“ са подредени в 4 раздела: „Наистина любов“, „Женски размисли“, „Природата в мен“ и „Семеен албум“. Стихотворенията са 41 на брой и това също не е случайо. Според нумерологията 41 отговаря на 5, а това е числото на любовта.

    Сигурна съм, че всеки ще намери утеха в моите творби, споделя Лиляна Димитрова, защото всякакви чувства са минали през мен – стихосбирката е много лична, в нея има тъга, оптимизъм, любов“.

    Върху всяка стихосбирка има поставен код, който указва, че от изданието има запазени няколко екземпляра в съкровищницата на Национална библиотека.

    Част от събитието беше Петя Христова – редактор и художник на томчето. Петя е личност с много и разностранни интереси. Тя е филолог, художник и се занимава с пластика от стъкло.

    Нели Атанасова подари на авторката приветствие със стих.

    Авторката получи много цветя и поздравления, а всеки от гостите си тръгна с автограф и подаръци от Лиляна Димитрова и Петя Христова.

    Теодора Кирякова

    Източник: Parvomai.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (6)

    • 1
      11
      112
      1 -2
      12:16, 17 дек 2019
      В такова време живеем - искаме всичко Лично и Съкровено да е на Показ.
      • Кр
        критик
        6 -1
        15:52, 17 дек 2019
        Винаги е било така. И единствената разлика между хората е това, което имат да покажат - едни показват красива душа, излята в поезия, други - анонимни злобни коментари.
      • Ох
        Ох, не
        2 -1
        06:39, 18 дек 2019
        Да не бяхме от един град?! Да не се познавахме?!
    • 2
      Ам
      Амет
      3 -1
      20:12, 18 дек 2019
      Една прекрасна културна проява.Стихосбирката е коктейл от страсти,чувства,болка,признателност,надежди и прави чест на авторката за смелостта и да предизвика полемика сред обществеността на Първомай за скритите и съкровени чувства,които владеят всеки един от нас.
    • 3
      Ам
      Амет
      3 0
      06:46, 20 дек 2019
      Шести ден вече по кафенетата на Първомай се коментира сполучливата презентация на една нова и различна стихосбирка за любовта,това толкова нежно и приятно чувство завладяващо неспокойните души от което по някога боли.Смелостта на автора на тази стихосбирка поражда респект сред съпричастните и объркване сред пуританите,очакваме нови изненади от авторката.
    • 4
      Ам
      Амет
      2 0
      14:18, 22 дек 2019
      Първомайските интелектуалци май все още стоят със зинали от приятната изненада уста.Защо ли липсват коментарите на културтрегерите на града
    Последни новини