Нели Атанасова ни погали със стих

Нели Атанасова издаде шестата си поетична книга, обръщайки се към своя читател с „Да те погаля със стих“.

Толкова нежност и топлина има в избраното заглавие, колкото струи и от нейните стихове. Те са в три раздела: Ласка за сърцето, Ласка очите и От вчера за утре.

Искате ли да прочетете нещо за добротата, за красотата, за милостта, искате ли да станете добри, искате ли да съберете чувствата към родния дом, детските дни, съкровени спомени и мисли – разлистете стихосбирката на Нели. Ще се изненадате колко хубави неща можем да споделим днес. Понякога оттам извира детска наивност и чистота, понякога твърдост и увереност. Стихосбирката изненадва с умелото съчетание на чувствата, които са двигател на поезията и отношението към обществото и действителността, присъщо повече на публицистиката. Съществува баланс и някъде там между очите и сърцето, място намират строителите, съзиданието и превърнатата в боди халаджа. Там е и България...

„Да те погаля със стих“ е стихосбирка с характер – Нели няма претенциите да жонглира с трудни и сложни думи, не пише неразбираеми сложни изречения. Посланията ѝ не са елементарни, но са изчистени от всякаква натруфеност и звучат ясно и убедително.

Книжата на Нели Атанасова е оформена графично от Антония Славова и е издадена от издателство „Неринея“. Всеки, който желае, може да я получи от автора ѝ.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини