Община Първомай организира почистване на населените места по призива на bTV

Със затихващ ентусиаъм и тази година bTV предлага да се включим в почистването на Българиян този път не за един ден, а заедно.

 За първи път от началото на кампанията, датите за почистване тази година ще бъдат не една, а пет. По традиция Община Първомай ще бъде организатор на местно ниво и е избрала 10 май. Оттам ни призовават да почистим нашите населени места.  Те ще раздадат чували и ръкавици на желаещите да се включат в инициативата. За целта трябва да регистрираме участие на тел. 0336 64468 или в стая 213 на ОбА do 7 май.

На 7 и 8 май или в деня на почистването между 8.30 и 9 ще бъдат раздавани материалите пред общината в Първомай или в кметствата по села.

Пълните с отпадъци чували трябва да бъдат оставени до контейнерите за смет, откъдето ще бъдат извозени.

Петото издание на инициативата включва организиране на 5 еднодневни акции за почистване на най-уязвимите населени и водни зони, областни администрации, общини и регионални институции, отговорни за опазване на природните богатства на страната. Всяка от акциите е свързана със световен ден  на област от живота и дейността на човекчеството. 10 май е Европейски ден за почистване – затова се отделя внимание на замърсени зони в рамките на населените места.  17 май е отрден на местата за отдих и спорт в близост до населените места и е Ден на българския спорт. На 31 май ще се почистват  детски площадки в населените места -  във връзка с 1 юни -Международния ден на детето. 7 юни ще бъде посветен на - защитените територии, националните и природни паркове и е ден преди Националния ден на природните паркове – 8 юни. На 27 юни ще бъдат почиствани  речни корита и водоеми в цялата страна –  във връзка с 29 юни Международен ден на река Дунав
Гражданите могат да започнат участието си в кампанията, като почистят около домовете си, междублокови пространства или на специално оказани места от съответните общински институции.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини