Ветеранът Митев отново се качи на върха

Инж. Митко Митев се завърна на върха във възрастовата си група в последното лекоатлетическо състезание, проведено в Пловдив. В неделя в центъра на областния град се проведе VI-ти мемориален крос " Стефан Попов". В първата за годината надпревара взеха участие над 650 души, разпределени в 25 възрастови групи , като най-малкия участник беше на 3 годишна възраст а най-възрастния на 75 г.

Ветеранът – инженер остави конкуренцията зад гърба си и безапелационно завоюва първото място. В последните стартове от миналата година го мъчеше контузия и в Гран при  остана втори, но сега отново е на върха.  При момчетата до 15 години Иван Танев от Дебър се класира трети. В групата на мъжете над 50 години Румен Зидаров остана пети. Най – малкият състезател от Първомай – Живко Неделчев успя да спечели точка с десетото си място между още 60 малчугана от I и II клас. Само след няколко дни – на 28 март ще се проведе отложения от 7 март старт от веригата кросови бягания „Пловдив – Аквафреш“.

С тазгодишният крос , общият брои участници вече надхвърлят 4000 души . И тази година се включиха участници от цяла България и чужбина .

Медалите и наградите на първите шестима финалисти от всяко от 25 възрастово групи бяха връчени от Стоянка Груйчева председател на клуб по Художествена Гимнастика "Тракия" и Минна Ангелова -бронзов медалист от световното първенство по аеробика в Мексико .

Кроса беше открит от Петър Зехтински – зам.-кмет на дирекция „Спорт,Младежки дейности и Социална политика“ в община Пловдив , който прочете благодарствен адрес от министъра на "Младежта и Спорта" Красен Кралев.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини