Първи златен медал грабна Димитър Царев

Първи златен медал спечели в кросовата верига „Аквафреш“ Димитър Царев, на проведеното състезание по случай Деня на детето. До сега той  редовно се класираше между първите, но за пръв път е на върха в своята възрастова група. Безапелационно първи между родените 2000-01 година стана Николай Радев, който е почти недостижим в генералното класиране.

7 първомайци взеха участие в поредния крос. За пръв път с медал се върна и Божидар Вергов. Той стана трети в групата на 20 до 30 – годишните. На 5-то място при тях се класира и Росен Карадинев. Това е първо участие на Росен и от него се очаква да се представя все по- добре. Няма изненада при мъжете между 40 и 50 години – на почетната стълбичка отново се качи Румен Зидаров. В страхотната конкуренция на бивши спортисти той остана трети. За отстъпление се счита второто място на инж. Митко Митев.  Ветеранът се оплака, че трасето му е дошло малко късо и той не е разпределил правилно силите си. Най – малкият лекоатлет от групата Живко Недялков е пристигнал на финала 7-ми В групата на децата от предучилищна възраст е имало над 50 малчугана.

Наградите на участниците бяха връчени от Председателят на Общински съвет Пловдив арх. Илко Николов. Кросът беше само част от празника за Деня на детето, който движението „Спорт за всички организира за поредна година“. Районът около трибуните на Гребна база се превърна в истинска спортна арена. Там освен кросова надпревара в 22 различни възрастови групи, бяха организирани и състезания по колоездене, конкурс за детска рисунка и др.

Пътните на нашата група от деца и ветерани и този път бяха поети от Община Първомай.

Само след няколко дни лекоатлетите ни се стягат да се включат в едно по- нестандартно състезание – изкачването на  Бунарджика.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини